..: Děti na výlet - s ČD nově do Českého Krumlova nebo do Německa :..

Děti na výlet do Prahy, foto: Martina Slavíková Praha — Tarifní nabídka Českých drah, výstižně nazvaná Děti na výlet, pokračuje po velkém loňském zájmu škol i letos. Za pouhých osmdesát korun mohou školáci z celé České republiky využít vlakových spojů dopravce a v rámci školních výletů se podívat do známých a zajímavých míst naší země – Prahy, Brna, Olomouce a letos nově i do Českého Krumlova. Minulý rok nabídku školních výletů využilo asi padesát tisíc školáků a tak České dráhy přišly s novinkou – cestou do Německa. Z Prahy do Drážďan se tak žáci dostanou s výraznou slevou, kdy oproti standardnímu jízdnému ušetří až 650 korun.

S myšlenkou jednotného jízdného pro školní výlety přišel dopravce loni v březnu. Zpáteční jízdenka vyšla jednu osobu na osmdesát korun. Od března do května roku 2010 tak mohli školáci na tuto jízdenku vyrazit z libovolného místa v ČR do Prahy. Jak jsme uvedli v rekapitulaci za rok 2010, ve zmíněném období využilo nabídku asi 33 tisíc dětí. Největší frekvence byla zaznamenána v květnu. Po prázdninách byla nabídka rozšířena o cesty do Olomouce a Brna. Od 15. ledna letošního roku pak přibyl i Český Krumlov a nabídka nyní platí do 15. května tohoto roku. 

Podmínky nabídky Děti na výlet:

  • jízdenka platí jen v 2. vozové třídě
  • lze ji využít pouze v úterý, středu, čtvrtek, sobotu a neděli, navíc pak i 25. dubna
  • jízdenka platí vždy do 24.00 hodin prvního dne platnosti (tj. jeden den)
  • skupina musí čítat minimálně osm dětí + dva členy pedagogického dozoru starších 18 let
  • největší počet cestujících na jeden doklad je 30, z toho maximálně čtyři členové pedagogického dozoru; dokladů však může být více

Nově i do Německa

DB Potsdamer Platz

Pro základní, střední, vyšší odborné a vysoké školy sídlící v ČR je připravena nabídka výletů do Německa. Žáci se mohou vydat do jakékoliv stanice v Německu, v případě, že je do ní možno vydat mezinárodní jízdní doklad. K vydání jízdního dokladu je nezbytné na pokladně Českých drah předložit formulář vyplněný a ověřený školou (je možné si jej stáhnout z webu ČD nebo o něj požádat na e–mailu o28sek@gr.cd.cz). Minimální počet cestujících ve skupině je 10 a maximálně 30, z toho jen dva cestující mohou být starší 26 let. Sleva z jízdného ČD činí 50 %, z jízdného na síti DB pak 60 %. Tato nabídka platí po celou dobu trvání jízdního řádu 2010/2011, její platnost tak skončí na rozdíl od vnitrostátní varianty až 10. prosince 2011. ČD uvažují i o zavedení slev na cesty do dalších zemí.

Zdroj: České dráhy


Matouš Vinš Poslat mail autorovi , Vojtěch Beran Poslat mail autorovi | 17.1.2011 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
18.01.2011 (6:45)  
Pokud by to navíc byla skupina dětí do patnácti let, v kombinaci jízdenek Sleva pro skupiny zpáteční Praha-Schöna Gr. a dítě zpáteční po DB tak to vyjde 497 - tzn. téměř stejně. I ČD mohly dát alespoň těch 60%, když je to pro školní skupiny, kde to mohou být skoro samé děti, moc se jim to nevyplatí..
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
18.01.2011 (6:17)  
ČD evidentně spoléhají na to, že nikdo z kantorů se nebude hrabat v jejich komplikovaných tarifech a se slovy "nechci slevu zadarmo" praští o pult stokorunou a radši si připlatí. Podle mého soudu sedí na nábřeží hned několik lidí na jejichž vizitce je uvedena funkce "tarifní komplikátor". Celé oddělení určitě sídlí někde v podzemí a těsném sousedství oddělení "konstrukce nepřípojů" :-)
registrovaný uživatel Oto 
17.01.2011 (19:01)  
To nepopírám. Marketingový úspěch může mít klidně i nabídka, která je dražší než dosavadní.

Třeba supermarkety to dobře vědí, slovo "akce" prodej zvyšuje, i kdyby se cena nesnížila ...
17.01.2011 (18:56)  
To nevím, jestli taky tlačí na jednodenní výlety, nebo půjde zůstat v Německu přes noc. Já bych tady viděl tu "jednoduchost" v tom, že to bude na jednom lístku. Stejný efekt by ale udělaly třeba eTikety s nějakou školskou slevou... Je mi jasné, že to není nejlevnější, ale nevěřím, že by pedagogický dozor řešil něco jako studium tarifů, dělené jízdné, atd. Pamatuju si, jakou psychickou újmu měla např. má třídní na gymnáziu, že někdo do rychlíku nastupoval ne společně s třídou na Hranice na Moravě, ale o minutu dřív na Hranice na Moravě město a ještě si dovolil nejet na skupinovku ale na JuniorPas.
registrovaný uživatel Oto 
17.01.2011 (18:50)  
I tak je ovšem dostupná cena 488 Kč, ne?

Navíc se obávám, že nabídka od ČD není přesně 500 Kč, jak se píše v tiskové zprávě, ale spíš 512 Kč: je to sleva 60% z německého NRT (653*0.4 = 261 Kč) a 50% sleva z "obyčejného", kterým ale zřejmě myslí "české NRT zlevněné na 50%" (1004*0.5*0.5 = 251 Kč), dohromady 261+251 = 512 Kč.

Jediný případ, kdy se při cestě do Drážďan toto může vyplatit, je návrat později než ten samý den. Tato jízdenka má totiž pravděpodobně (nikde to konkrétně nepíšou) platnost 1 měsíc.

K ostatním destinacím v Německu bych poznamenal, že 60% sleva z NRT na německý úsek není nic extra. Normální NRT skupinová sleva od 6 lidí nabízená všem je totiž 50%.
Tuto školní nabídku navíc znevýhodňuje nutnost být odbaven i na českém úseku za mezinárodní jízdné, které, byť zlevněné, může být dražší než jiné vnitrostátní nabídky.
17.01.2011 (18:40)  
Oto) Školní výlety o víkendu se moc nenesou a přestupní spoje taky moc ne. Učitelky si vždy rády oddychnou, když už jsou zpátky doma... ale to známe dobře všichni. :-)
registrovaný uživatel Oto 
17.01.2011 (18:36)  
Praha-Drážďany a zpět za 500 Kč a nutnost vyplňovat nějaké formuláře?

Kdybych chtěl levně dovézt velkou skupinu lidí (klidně dospělých) EuroCity do Drážďan, můžu tak učinit už teď za 488 Kč na osobu:

81 Kč zpáteční Praha-Vraňany
80 Kč Labe - Elbe
327 Kč zpáteční skupina NRT Schoena(Gr)-Dresden

Pokud to budou menší děti a bude to o víkendu, tak za 269 Kč na osobu:

55 Kč SONE+ region Středočeský
50 Kč SONE+ region Ústecký
164 Kč zpáteční dětská skupina NRT Schoena(Gr)-Dresden

A pokud mi místo EuroCity stačí pomalejší spojení (cca 3 hodiny místo cca 2 hodin), potřebuju pro dospělé 161 Kč na osobu:

81 Kč zpáteční Praha-Vraňany
80 Kč Labe - Elbe

a pro děti 135 kč na osobu:

55 Kč SONE+ region Středočeský
80 Kč Labe - Elbe
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko