..: Lidlenky opět v prodeji :..

ČD NET LIDL, foto: Matouš DanielkaPraha — České dráhy spolu s obchodním řetězcem LIDL připravily pro své zákazníky další akční nabídku na státní svátek Dne boje za svobodu a demokracii — na středu 17. listopadu 2010. Takzvané „Lidlenky“, tedy poukázky ČD Net LIDL, které je nutno vyměnit za jízdenky ČD Net na pokladních přepážkách Českých drah nebo (v neobsazených stanicích) u průvodčího ve vlaku, bude možno zakoupit od 4. listopadu do 16. listopadu v prodejnách LIDL za cenu 199 korun. Na jízdenku ČD Net lze neomezeně cestovat celý den ve všech vlacích ČD. V případě využití vlaků SuperCity Pendolino je samozřejmě nutno zakoupit místenku.

Zdroj: LIDL, České dráhy


Matouš Danielka Poslat mail autorovi | 3.11.2010 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Sim 
04.11.2010 (1:17)  
Aleš Petrovský > mno, tak zrovna ten kontaktni formular vim, ze funguje jako by odpovidala cvicena opice... obcas mam dokonce pocit, ze i ten vycvik chybel ... viz muj prispevek 14.06.2010 (20:32) v diskusi http://www.zelpage.cz/zpravy/7775#komentare

Ale k veci. Problem s (ne)obsazenosti vlaku je na obou stranach - jak na strane cestujicich, tak na strane drahy. Klasicka ctyrmistna lavice primo vyzyva k tomu, aby byla "plne obsazena" (nebo tak aspon pusobila) uz pri ctyrech a vice lidech v kupe. Kdyz se nekoho zeptate, jestli je pro nej lepsi kozenkove Becko nebo plysovy velkoprostor typu Bp(ee), spousta lidi odpovi, ze je lepsi Becko. A kdyz se daneho jedince zeptate, jestli mu vyhovuje, ze diky spolecne ctyrlavici neni jasne dane jeho "teritorium" a tedy zda mu vyhovuje nedobrovolne tuleni se k ostatnim cestujicicm, tak se zpravidla zacne divit, protoze prece k tomu nema dochazet - je presvedcen, ze spravna obsazenost vlaku je tehdy, kdyz si muze natahnout nohy na sedadlo naproti a mit vedle sebe bagl.

V nedeli jsem se vracel z Ostravy posilovym rychlikem (co si budem nalhavat, jezdi na nem uplne stejne hnusny Becka, jaky davaj na 142, jen nemaj zaclonky). Kdyz jsem nastupoval, v kupe jsme byli dva. Za Suchdolem nas tam bylo 7 a stale jeste zustavalo jedno misto volne - podotykam, ze tam nikdo tasku nemel, proste tam byl prostor. A sedl si tam nekdo?

Zadny takovy! Radsi stojej na chodbicce z Olomouce do Prahy, nez aby se tulili... a protoze koncil prodlouzeny vikend, stani na chodbicce bylo nakonec tak husty, ze prodrat se ze tretiho kupe na toaletu byla zalezitost na nekolik minut. Nedej boze kdyz ctyrclenna rodinka opoustela nase kupe v Libni s cca dvojici baglu na osobu.... mazec.

Zrovna v tech 3xx rychlikach sou (aspon v Arriva vozech) sedacky po sesti - tady s tim zpravidla problem neni. A je to jen a pouze o utapnutosti nekterych cestujicich, kterym je blby se zeptat, jestli je dana sedacka volna, kdyz tam nikdo nesedi. Je to asi mesic, co byla tri kupatka v poslednim voze "obsazena" japonsky vypadajicimi dvojicemi, kdy kazdy byl natazen na jedne trojici sedacek... zatemnene zasuvky a haji. Stacilo zatukat, zeptat se rozespalych turistu a hned byla ctverice mist na svete. A zajimave bylo, ze dokud jsem neprisel a "obsazeni" kupe neproveril, nikdo to neudelal - vsichni, co se tam pak nasackovali, stali do te doby na chodbe a akorat meli blby kecy na to, jak se congolici roztahujou.

Btw, az budete v patek za tri tydny razitkovat listek nejakemu cvokovi, co jede do Ostravy pres Bruntal a Krnov, ozvete se... to budu ja :-)
04.11.2010 (0:25)  
Josef Petrák má pravdu, motáte jablka a hrušky... Prostě jednou tu ta nabídka je a mám pocit, že minimálně 50% zde přítomných remcalů (což je nový český národní sport) si stejně Lidlenku koupí. A může si být jistý, že pokud potká na vlaku mě, tak já na něj nepříjemný nebudu. A ještě k přeplněným vlakům. Pravidelně doprovázím jako POV vlaky 3xx Z Prahy na Plzeň a opačně. Většinou nacpané a plno lidí stojí. Několikrát jsem si dal tu práci donutit cestující dát si batožinu ze sedaček. Výsledek? Zbylo mně 7 vlných míst ve 3 vagonech ze šestivozové soupravy. To samé se pravidelně děje na "přecpaných vlacích" kde jsou kupé pro 8 lidí obsazena e 70 %. A pokud je opravdu vlak kapacitně naplněn, tak nás to mrzí, je to z naší strany nedodržení kvality, a proto budeme rádi, napíšete-li na cd.cz do kontaktního formuláře Vaše připomínky. Mlžu vám opravdu potvrdit že se s nimi na ČD zabývají a poměrně hodně nám jich visí na nástěnkách pro ponaučení :-)
registrovaný uživatel Luxian  mail  
03.11.2010 (22:35)  
-> Josef Petrák:
Tak zase takový nesmysl to není, uvažuje se tady v intencích: Chci si udělat nějaký volný den výlet a výběr budu orientovat podle slevové akce.

Ti, co stihli elfíka nebo jedou s rodinou, to mají jasné, ti co ne a nechtějí se courat osobákama, šáhnou po lídlence (jako například já :-).
03.11.2010 (22:30)  
Lídlenku a Elfíkovské SoNe se NEdají použít ve stejný den, tak už je nesrovnávejte, když je to nesmysl.
registrovaný uživatel Luxian  mail  
03.11.2010 (22:27)  
-> Nechic: Jasně, když jedou dva, pak ano, ale pro jednoho je lídlenka rozhodně výhodnější.
registrovaný uživatel Luxian  mail  
03.11.2010 (22:24)  
Já jsem vždy Lidl akci využil a žádný cirkus se ani jednou nekonal. Ano, vlaky byly plnější než obvykle a jedno EC dokonce dost narvané, ale vždycky jsem si sednul a v R z Chebu do Ústí loni 28. října jsem dokonce většinu cesty měl kupé sám pro sebe.
Tak buď jsem měl takové štestí, že zrovna ty moje vlaky byly v pohodě, nebo jsem se asi přesunul do nějaké paralelní relity bez cirkusu...
03.11.2010 (21:48)  
Vlad: ale jo, já to vím. To bylo jen konstatování.
03.11.2010 (21:33)  
Já se s vámi nehádám ohledně citovaných zdrojů, mně jde o to, že o této akci není informace na www.cd.cz.
No, tak není. Nechápu, co vám na tom vadí...

Ještě k té Avale: Když jsem s ní v létě jel (z BG), tak se mne před Brnem průvodčí ptal (podle lístku poznal, odkud jedu) kde ono zpoždění vzniklo:-) Už z BG se vyjelo +5, pak loudání po zemích srbských zapříčinilo dalších +20, v Budapešti se čekalo na loko od protisměrné Avaly (ta přijela do Budapešti asi s +120). Pak už se jelo, do Prahy jsme přijeli s +45... Jen doufám, že Avala zůstane i v dalším JŘ, v létě opět zamířím na Balkán.
03.11.2010 (20:35)  
A co se tak podívat dolů pod aktualitu? Tam jsou "Zdroje" - a mezi nimi i odkaz na České dráhy včetně propojení na tiskovou zprávu, která se dané akce týká. Žádné hledání, jedno kliknutí. Vše pro Vás, vážení čtenáři ŽP.
Já se s vámi nehádám ohledně citovaných zdrojů, mně jde o to, že o této akci není informace na www.cd.cz.
03.11.2010 (20:20)  
Využil jsem to loni (Praha - Ostrava a zpět, ráno v šest Bohemií a večer v šest zpátky týmž vlakem) a cirkus to moc nebyl. Pravda, vlak pěkně našláplý byl, ale já jsem měl to štěstí, že jsem seděl, takže pohoda.
Co se Avaly týká, tak ta je z Bělehradu zpožděná snad den co den, vždy mezi 30-60 minutami. Faktem je, že i ranní Avala do Bělehradu nabere v Srbsku taky pěkné zpoždění...
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko