..: Prodej jízdenek ČD také v prodejnách Kaufland, Globus a Pont :..

Reklama Pont na jízdenky ČD, foto: Josef Petrák Praha — České dráhy pokračují v hledání nových distribučních kanálů pro své tarifní produkty. Prodej síťových jízdenek ČD Net prostřednictvím řetězce supermarketů Lidl zaznamenal veliký úspěch, který minimálně v prvním případě nikdo nečekal. Lidl však již není jediným a exkluzivním partnerem. Dráhy navázaly spolupráci také s řetězci Kaufland, Globus a Pont. Každý z distributorů navíc prodává jiný druh jízdného. Prodejny Pont nabízí poukazy na zlevněné jednosměrné jízdenky mezi vybranými krajskými městy. V Globusu můžete již v těchto dnech zakoupit poukázku na zpáteční jízdenku na jakoukoliv relaci v České republice. Kaufland pak nabídne dárkové balení obsahující jízdenky a drobné pozornosti vhodné jako dar pro děti, které zároveň chcete vzít na výlet.

Poukázka na jízdenku ze supermarketu Globus
Poukázka na jízdenku ze supermarketu Globus

Ukázka poukázky prodané v hypermarketu Globus.

Pont, malé prodejny s občerstvením, které se nalézají obvykle na nádražích, už objevíte i mimo ně. Příkladem může být i kancelářský komplex The Park na pražském Chodově nebo pražské autobusové nádraží Florenc. Zde si můžete zakoupit poukazy na zlevněné jednosměrné jízdenky Českých drah. Kromě Chodova a Florence máte šanci v prodejně umístěné naprosti nádraží Ostrava–Svinov a ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. Prodej probíhá od 1. června a v nabídce jsou vyjmenované relace mezi krajskými městy. Kompletní seznam najdete na stránkách Pont (viz zdroje). Ceny přibližně odpovídají SporoTiketům, které budou v prodeji od 13. června 2010. Zakoupené poukazy je nutné na pokladnách ČD nebo u průvodčího vyměnit za jízdenku. Platné jsou do konce roku 2010.

Graficky shodný poukaz získáte také v hypermarketech Globus. Ty od 1. června do 31. července, nebo vyprodání zásob prodávají poukazy na zpáteční jízdné v libovolné trase po České republice. Jeden stojí 250 korun. Jeden až dva poukazy si můžete zakoupit pouze při útratě nad 300 korun. Vyměnit je můžete shodným způsobem, ale až od 13. června tohoto roku. Zajímavostí také je, že mezi cestou směrem tam a zpět může uběhnout až 7 kalendářních dní. Doklady platí až do konce jízdního řádu dne 11. prosince 2010.

Třetím distributorem jsou supermarkety Kaufland. V nich bude možné zakoupit od 17. června do vyprodání zásob speciální tarifní dárkový set pro mladé. Tzv. „Elfíkova krabička“ bude obsahovat dvě jízdenky SoNe+ pro celodenní skupinové cestování o víkendu, plyšovou hračku — slona Elfíka — železniční mapu s tipy na výlety a magnetky. Cena dárkového balení je 890 korun. Jízdenka SoNe+ poskytuje možnost cestovat až pětičlenné skupině, kdy 2 mohou být starší 15 let, po celý den všemi vlaky Českých drah.

Zdroj: ČD pro Vás 6/2010 (PDF), Globus, Pont


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 10.6.2010 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7 ... 12      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Sim 
11.06.2010 (15:50)  
M > ja vim zes to zminoval (a tusim nejen ty). Psal jsem to proto, ze zrovna "moje" pokladni prosazovala nazor, ze kdyz si to rozdelim, mam stejne narok jen na jeden kuponek.

Shodou okolnosti jsem ale svym rozdelenim nedelal nic, co jindy - jak jsem uvadel, pokud kupuju jidlo a neco "trvanlivejsiho" (textil, elektroniku, obuv, naradi... v podstate cokoliv, kvuli cemu ma smysl schovavat uctenku po dobu dvou let), nechavam si to napsat na extra ucet. Dnes jsem to jen a pouze "rozsiril" tak, aby i polozka pozivatin presahla tristovku ... proste jsem vzal o par piv vic nez obvykle O:-)

btw... do chvile, nez mi zminovana pokladni nechtela vydat druhy kuponek jsem tak nejak zvazoval, jestli neni preci jen prilis otrle chtit dva kupony a tedy 4 poukazy - proste padla myslenka vzit si "jen" tri, jako jakysi moralni kompromis svedomi. Jenze to padlo ve chvili, kdy mi ten kupon vubec nevyjela a druhe uctenky... takze v od te doby jsem vedel, ze proste odejdu se 4mi O:-)
registrovaný uživatel M 
11.06.2010 (14:41)  
Sim - Rada 1 v 10:23 - to jsem psal uz o dost nize, aniz bych v tom Globu(su) byl. Soucasne jsem ale uvedl, ze takovy lidi.... jak to napsat... nemam je rad... A preju jim, aby si pred ne (idealne az budou spechat treba) stoupl nekdo, kdo si 30 polozkovy nakup necha rozepsat na 30 ruznych uctenek (placenych kartou:)
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
11.06.2010 (13:33)  
Je to dobrá hurá akce, já měl jen účtenku bez kuponku, protože nic nikdo nepsal ani neříkal o tom, že tu pokladní musím o něco požádat, spíš jsem měl pocit že kuponek je automaticky. A ano, také mi řekli že jich mají dost a bylo to v pohodě. Ale účtenku mam normálně doma, bez kuponku, nic nikam necvakali, jen mi vydali ty dva lístky.
registrovaný uživatel Sim 
11.06.2010 (13:17)  
babilon > shodou okolnosti mi jeden kuponek nechtela pokladni vydat (viz zminka o jednom kuponku na osobu nebo na uctenku). Protoze samostatne kuponek "dovydat" nedokaze, po chvilce debatovani v ramci me neustupnosti mne poslala na informace, at se preptam, jak to resit.

No a na informacich mi rekli, ze kuponek mi vydat dala, ale ze to resit nemam - pri jich tam maji spoustu od lidi, co jim kuponek prinesou ale listek nechcou (viz zminka o tech, co to vzdali).

Takze z teto skatulky "nevyuzitych" kuponku proste jeden vyndala ... a pricvakla k me uctence :-)
11.06.2010 (11:58)  
Sim: Ještě doplním, že potřebujete kupónek, účtenka nestačí. Kupónek se netiskne automaticky, tak kdyby na to pokladní zapomněla, tak si o něj řekněte.

Je mozne kupon vymenit za jizdenku i u pruvodciho, nebo to jde jen na pokladne?
V letáku se píše jenom o pokladně. S některými detaily bych ještě počkal, až pravidla zveřejní přímo ČD.
registrovaný uživatel Sim 
11.06.2010 (10:23)  
Jelikoz a protoze sem si byl nakoupit, mam tu pro zajemce "kucharku" na ziskani globulek. Mohlo by se zdat, ze to je bez problemu, ale neni :-D

1) nakup ... ze staci nakoupit za 300 a dostanu kuponek. Ovsem pokud mam napriklad textil a pivo, obvykle si to nechavam napsat na ruzne uctenky. A pokud bude na kazde hodnota pres 300, mam narok na dva kuponky, i kdyz nektery pokladni tvrdi, ze je to "kupon na nakup" a ne "kupon na uctenku". Na informacich mi potvdili, ze je to na uctenku.

2) pozor na vracene lahve - odectou se od hodnoty nakupu a kdyz to klesne pod 300, docela smolik

3) i kdyz nektere "informatorky" tvrdi, ze za uctenku na 300 je mozne koupit jeden kupon za 250, na letaku maji jasne psano, ze narok je na 2 kupony. Tedy neni podminkou mit nakoupeno aspon za 600.

No a ted jedna otazka. Je mozne kupon vymenit za jizdenku i u pruvodciho, nebo to jde jen na pokladne? A nebo plati klasicke "pouze z neobsazene stanice"?

Jinak je to typicka sleva pro sotoustvo. Beznyho cloveka to do vlaku nedostane, za dobu co jsem stal ve fronte to lidi, kteri nevi o co kraci, vzdavaji. A ti co to nevzdaji hned to kolikrat vzdaji ve chvili, kdyz zjisti, ze tech 250 musi dat uz ted v obchodaku. A je uplne fuk, jestli duvodem je neduvera v neco noveho, nebo obava z "chytaku" - jak je na tom mozny usetrit, kdzy je to tak drahy?

Btw, jak tu nekdo psal o ukecavani ostatnich nakupujicich, aby venovali uctenku... ono staci se porozhlednout po stanovisti nakupnich voziku :-)
registrovaný uživatel Sim 
11.06.2010 (10:11)  
Oto > jo takhle, me to netrklo :-)

mr.bean > luzkove kupe ma tri sedacky promenitelne na tri luzka. Jdou ale skladat do ruznych variant, takze bud jsou pouzitelna vsechna a jsou blizko nad sebou, nebo na stejnou vysku je jen dvoupatrova palanda - tedy je vic mista na vysku. Pripadne u S1 je to proste sklopena jen jedna postel.
11.06.2010 (6:17)  
Oto: souhlasím. A v tom D2 jsou lůžka 2 nebo 3?
registrovaný uživatel Oto 
11.06.2010 (1:09)  
Sim: já si myslím, že cena je stejná. 280 Kč x 3 = 420 Kč x 2 = 840 Kč.
11.06.2010 (1:01)  
R.U.R.: Popisovaná jízdenka je zcela korektní a dá se vydat. Je otázkou, jestli to zvládne každý/každá pokladní.
Kdysi jsem dělal soutěž, kdo najde spojení s největším počtem km na jednu jízdenku a odměnou pro vítěze byla jízdenka s jeho trasou (pro dítě do 6 let, aby mě to moc nestálo :-)).
  1 ... 3 4 5 6 7 ... 12      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko