..: Prodej jízdenek ČD také v prodejnách Kaufland, Globus a Pont :..

Reklama Pont na jízdenky ČD, foto: Josef Petrák Praha — České dráhy pokračují v hledání nových distribučních kanálů pro své tarifní produkty. Prodej síťových jízdenek ČD Net prostřednictvím řetězce supermarketů Lidl zaznamenal veliký úspěch, který minimálně v prvním případě nikdo nečekal. Lidl však již není jediným a exkluzivním partnerem. Dráhy navázaly spolupráci také s řetězci Kaufland, Globus a Pont. Každý z distributorů navíc prodává jiný druh jízdného. Prodejny Pont nabízí poukazy na zlevněné jednosměrné jízdenky mezi vybranými krajskými městy. V Globusu můžete již v těchto dnech zakoupit poukázku na zpáteční jízdenku na jakoukoliv relaci v České republice. Kaufland pak nabídne dárkové balení obsahující jízdenky a drobné pozornosti vhodné jako dar pro děti, které zároveň chcete vzít na výlet.

Poukázka na jízdenku ze supermarketu Globus
Poukázka na jízdenku ze supermarketu Globus

Ukázka poukázky prodané v hypermarketu Globus.

Pont, malé prodejny s občerstvením, které se nalézají obvykle na nádražích, už objevíte i mimo ně. Příkladem může být i kancelářský komplex The Park na pražském Chodově nebo pražské autobusové nádraží Florenc. Zde si můžete zakoupit poukazy na zlevněné jednosměrné jízdenky Českých drah. Kromě Chodova a Florence máte šanci v prodejně umístěné naprosti nádraží Ostrava–Svinov a ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. Prodej probíhá od 1. června a v nabídce jsou vyjmenované relace mezi krajskými městy. Kompletní seznam najdete na stránkách Pont (viz zdroje). Ceny přibližně odpovídají SporoTiketům, které budou v prodeji od 13. června 2010. Zakoupené poukazy je nutné na pokladnách ČD nebo u průvodčího vyměnit za jízdenku. Platné jsou do konce roku 2010.

Graficky shodný poukaz získáte také v hypermarketech Globus. Ty od 1. června do 31. července, nebo vyprodání zásob prodávají poukazy na zpáteční jízdné v libovolné trase po České republice. Jeden stojí 250 korun. Jeden až dva poukazy si můžete zakoupit pouze při útratě nad 300 korun. Vyměnit je můžete shodným způsobem, ale až od 13. června tohoto roku. Zajímavostí také je, že mezi cestou směrem tam a zpět může uběhnout až 7 kalendářních dní. Doklady platí až do konce jízdního řádu dne 11. prosince 2010.

Třetím distributorem jsou supermarkety Kaufland. V nich bude možné zakoupit od 17. června do vyprodání zásob speciální tarifní dárkový set pro mladé. Tzv. „Elfíkova krabička“ bude obsahovat dvě jízdenky SoNe+ pro celodenní skupinové cestování o víkendu, plyšovou hračku — slona Elfíka — železniční mapu s tipy na výlety a magnetky. Cena dárkového balení je 890 korun. Jízdenka SoNe+ poskytuje možnost cestovat až pětičlenné skupině, kdy 2 mohou být starší 15 let, po celý den všemi vlaky Českých drah.

Zdroj: ČD pro Vás 6/2010 (PDF), Globus, Pont


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 10.6.2010 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 12      Zpráv na stránku:   
15.06.2010 (8:11)  
OC Globus Praha Čakovice má jízdenky vyprodané. Podle informace od zaměstnanců ale jízdenky za měsíc prý ještě budou (prý nové dodání dalších jízdenek). Blíže termín ale nebyl upřesněn.
14.06.2010 (11:39)  
Tomáš Ullmann: Dle informací z jejich linky 840 112 113 je na těchto zvláštních jízdenkách sice uvedeno, že se jedná o zákaznickou jízdenku, ale průvodčí by inkartu neměli požadovat. Šla to paní ještě ověřovat, tak budeme doufat a případně se hádat. My budeme v právu. Ale je pravda, že bohužel tímto slovem se může jednat o nepříjemnou komplikaci pro laiky.
registrovaný uživatel M 
13.06.2010 (20:58)  
karosa - hloupy nazor, tak nazor, ze? Premyslim, kdo to vyhral, jestli karosa nebo Michal26...
Nejlepsi je ta pasaz o ZBYTECNEM utraceni tri stovek... Asi jsem hloupy, ale kdyz nakupuju v potravinach, tak kupuji to, co potrebuji a nechodim mezi regaly s myslynkou "hm, to je pekna zbytecnost, to si vezmu dvakrat"...

I kdyz solidni je i to o par korunkach. Tech par korunek casto muze predstavovat i polovinu ceny jizdenky. A fakt by mne zajimalo, jestli by ten stary dobrak karosa po skokovem zdrazeni o 100% napsal, ze vlastne vo hovno de a je to jenom par korunek. Pripadne proc tady treba kritizoval trebas ty pitomy zdravotvnicky poplatky - vzdyt jde jen o PAR KORUNEK...
13.06.2010 (1:20)  
Tak už mám doma dokonce jednu tu poukázku proměněnou na normální jízdenku ČD, akorát mě znepokojuje jedna věc - jako druh jízdného je na ní uvedeno: zákaznická zpáteční-úvěrová poukázka, což o to já třeba in-kartu mám, ale co když pojedou obyčejní lidé bez ni a natrefi na nějakého "neaktuálního" průvodčího, který bude vyžadovat in-kartu jak se proti tomu bránit? díky za rady akorát mě napadlo nechat si potvrdil nenutnost prokázání nároku na zákaznické jízdné u této jízdenky na pokladně čd, ale ani nevím jestli by něco takového vůbec šlo...
registrovaný uživatel Sim 
12.06.2010 (22:08)  
karosa > mam to presne jako babilon. V mojem konkretnim pripade mam moznost si koupit na vikend elisky v celkove hodnote 700 Kc (a to jeste tri dny predem), nebo si koupit tenhle poukaz a v den jizdy ho pouzit. Takze u me osobne je ten nakup nad 300 (vyslo mi to v prumeru na 400, preci jen jsem to jen odhadoval) porad jeste pod cenou nejlevnejsi jine alternativy... ach jo, jak sem blbej, kdyz diky tehle akci usetrim 450 (nebo 250, pokud bych ten nakup vyhodil) kacek za vikend ;-)
12.06.2010 (21:41)  
karosa: Poradíte mi, prosím, nějakou jinou slevu, se kterou ujedu 440 km tam a 440 km zpátky za 250 Kč? Víte, ne každý sedí celý rok doma na zadku. Ty ušetřené minimálně 3000 Kč si za hodinu normální prací nevydělám.

Prostě jsem si prošel plánované cesty do půlky prosince, spočítal, které z nich by stály víc než 250 Kč a tolik lístků jsem si koupil. Klidně si tomu říkejte lidská blbost, mně je to jedno.
registrovaný uživatel karosa  mail  
12.06.2010 (18:18)  
Teda, to čumím, co všechno jsou někteří z vás všechno udělat pro to, aby uštřili pár korun za jízdenku. Já osobně, i když jezdím vlakem často a rád(a Globus mám takřka u huby), nepůjdu tam zbytečně utratit minimálně tři stovky jen proto, abych dostal kuponek a ušetřil pár korunek za jízdenku, která ve spoustě případů vyjde levněji s jinou slevou, než spoukazem ze Zeměkoule. Ne každý totiž pojede z Aše do Jablunkova, nebo z Vyššího Brodu do Dolní Poustevny.... . Ale jsme přece Češi, že, a když se někde něco dává "zadarmo", tak se klidně i přetrhnu, jen abyvch měl něco, co soused nemá..... Ach, ta lidská blbost....
registrovaný uživatel Oto 
12.06.2010 (18:15)  
Myslím, že na této akci ČD nevydělají.

1) nepřeceňoval bych význam toho, že u ČD leží peníze zaplacené předem

LIDL jízdenek se prodalo řádově 10000. Předpokládejme, že tady je počet větší, řekněme 20000. Pak se utrží 5 miliónů, které lidé zaplatí teď, ale projezdí nejpozději do prosince, průměrně řekněme do září. Takže 3 měsíce bude 5 milionů ležet na účtě. Např. při úroku 3% je zhodnotím jen o 37 tisíc Kč. Takže skoro o nic.

2) rovněž bych nepřeceňoval oslovení nových zákazníků

Pro koupi jízdenky s platbou PŘEDEM se v hypermarketu (bez dalších informací, jízdního řádu apod.; nezapomeňte, že tato akce je výhodná jen od 100 km výše!) rozhodne jen ten, kdo by vlakem jel stejně. Takže čistý únik tržeb.

Nové zákazníky musím místo toho oslovovat v okamžiku, kdy se ROZHODUJÍ jakým způsobem někam jet. Na IDOSu, reklamou u novinového/časopisového článku o nějaké akci nebo destinaci, nebo na webu (správné SEO či přímo reklama na Googlu). Nebo například zahrnutím svých mezinárodních spojů PRG-VIE, PRG-BER, PRG-MUC, PRG-NUE, PRG-WAW, PRG-KSC do globálních leteckých rezervačních systémů.
registrovaný uživatel Sim 
12.06.2010 (11:05)  
M > mno, ja bych si napred zamet pred vlastnim prahem :-) Staci se podivat o kousek niz a uvidis primy odkaz na aukci, kde v tuhle chvili je aktualni cena za dva poukazy 609 korun.
registrovaný uživatel M 
12.06.2010 (9:08)  
Cti poradne, zatim je tam nikdo neprodava. Babilon psal, ze kdyby mu vznikl problem to projezdit, tak nebude problem je prodat.

Pozn.: Drazit se daly i listky z Lidlu... (nebo ne?)
  1 2 3 4 5 ... 12      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko