..: Nová gastronomie JLV: vybraná menu a porcelán v SC :..

Převoz prvních dvou bistrovozů ARmpee k ČD, 6.3.2010, Žilina, foto: Juraj Kováč Praha — Společnost JLV, největší provozovatel jídelních a bistrovozů ve vlacích Českých drah, pod jménem Nová gastronomie inovuje od 12. prosince 2010 svá nabídková menu. Aktuální jídelní lístky pro jednotlivé vlaky najdete na nové adrese jidelnivozy.cz. Upravený výběr jídel, stejně jako styl servírování, mají na starosti Jiří Král, kuchař roku České republiky a člen týmu v televizním pořadu Kuchařská pohotovost, Jan Michálek, šéf národního týmu kuchařů a cukrářů, ale i další odborníci z gastronomie. V průběhu roku můžeme čekat také některé sezónní nabídky.

Farfalle od JLV, foto: Josef Petrák Základem je kulturní stolování — a proto se nejvýraznější změna týká spojů SC Pendolino. Všechny pokrmy byly dosud servírovány na plastovém nádobí. Od minulé neděle plast střídá porcelán a nerezové jídelní příbory. Částečné změny se dočkaly i menu v BlueBaru jednotek Pendolino: v nabídce jsou např. farfalle s pečenými kuřecími prsíčky a tomaty nebo špekové knedlíky s kysaným zelím. Naopak tradiční vepřový řízek XXL s bramborovým salátem už v nabídce není. Menu je jednotné pro všechny spoje Pendolino, Pendolino Sprinter i výkon Slovenský strela do Bratislavy. Už v předvečer platnosti jízdního řádu 2010/2011 jsme chutnali některé za nových nabídek – farfalle, byť servírované po vzoru „staré gastronomie“, jsme chuťove zařadili k dřívějšímu pokrmu penne roma a hodnotili celkem kladně.

Podle propagačních materiálů slibuje JLV nevšední zážitky také ve spojích s klasickými jídelními vozy, nebo bistrovozy. Bistrovozy s 1. třídou řady ARmpee v letošním roce operují z Prahy do Norimberka, Mnichova, Bratislavy a přes Budapešť do Košic. Bistrovozy pendolina a vlaků EuroCity jsou jak cenově, tak nabídkově téměř identické. Hlavní jídlo stojí kolem 130 korun.

Podobnou nabídku, byť s jinými cenami, dostanete také ve vlacích s klasickým jídelním vozem. JLV poskytuje služby na spojích do Vídně, Berlína, Štětína, Varšavy, Hamburku a také vnitrostátních InterCity do Brna. 33% sleva Happy Hour v úseku Praha – Brno je poskytována pouze ve vybraných spojích. Do nabídky se dostávají pokrmy jako kuřecí prsíčko plněné špenátem, vepřový filet s křenovou omáčkou či houbovým soté nebo třeba filet z norského lososa. Mezi polévky se dostal mimo jiné brokolicový krém. Odborní garanti projektu připravili pro tyto pokrmy receptury a zaškolili JLV v jejich správné přípravě. Jídla jsou připravována centrálně a následně ve vlacích servírována.

Zdroj: JLV, ŽelPage


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 20.12.2010 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
20.12.2010 (13:21)  
A posledni spam...
Pivo u DB: 3.30 za tretinku ve skle. JLV: 3.30. (cili tech uplne stejnych 3.30 jako na vlaku, ktery jede o hodinu driv a se kterym nikdo problem nema a neni tam ani zadna happy hour mam pocit)
Co je trochu sranda: cenikova zaloha 0.10 za flasku...
registrovaný uživatel M 
20.12.2010 (13:17)  
Jo, ono parky je u nas tak trochu "nadavka", protoze parek u nas a v cizine je tak trochu neco jinyho a stejnej je v nekterych kombinacich skoro jenom tvar:-)
Pokud by nekdo z ctenaru chtel vymyslet ferovou cenu, tak prosim nesrovnavat s hmotou, co stoji 70 korun za kilo. Ackoliv se obojimu rika parek:-)
20.12.2010 (13:10)  
M: Zrovna ty Norimbersky parky od DB jsem mel, a jsou prima. (hlavne v tom je maso). Za 250?, v pohode.
registrovaný uživatel M 
20.12.2010 (13:03)  
Jen par priklad z DB:
Losos (prej Bio, cili asi mu pred zabitim vykladali pohadku): 400
Chilli con carne: 200
6 parku (nevim jak velkych, coz je obecne problem celyho jejich jidelnicku): 250
Salat s uzenym lososem: 250

Je to hodne, ale OK, za splneni vice podminek bych to dal. Ale nedam to za mrazenyho a zehrivanyho lososa, nedam to za fazole s kecupem a nedam to za 6 nozek parku za 55 korun/kilo.
Za tyhle veci nedam nic. Snad jen, kdybych uz fakt umiral hlady

EDIT (srovnatelne - trochu - zbozi v JLV)
Losos 334
Salat s tunakem z konzervy 250
PS: Pokud delal jidelnicek fakt Kuchar, tak se divim polozce steak, u ktere neni napsane, z ceho to je. Jidlo na obrazku jako kureci plnene susenyma rajcatama vypada pomerne pritazlive a to na tom obrazku splnuje to, co jsem "stanovil" jako potrebne vlastnosti:-)
registrovaný uživatel M 
20.12.2010 (12:57)  
743 010-1: ano, to je ono. Nikdo nechce davat penize za blafy. Trochu mam ale pocit, ze kdyz tam budou davat steaky za 500 (priklad), tak ti, kteri ted krici, budou kricet dal a budou psat, ze je to snobarna a tak.
Blby je, ze ceny jsou "manazersky" uz nastavene, ale jidlo je spis "delnicke". Ja tu prirazku beru (a kdyz ji neberu, tak mi to nevadi), ale v luxusni hospode, kde platite za vybaveni a tak, taky neprilaci k turkovi. A vo tom to je...
registrovaný uživatel M 
20.12.2010 (12:52)  
mikael - ano, 15 euro za nudle je prepalena cena i pro videnskou hospodu, ale ta videnska hospoda se nikam nepohybuje a nesetri tim cas.
Proste uplne elementarne: Je cena rozvozu za pizzu 100 korun OK nebo ne? Jake ma hospoda naklady? Uprimne? Mne je uplne sumak, kolik na tom vydelaji nebo nevydelaji. Kdyz si kupuju drtivou vetsinu veci, tak neresim prodavajiciho, ale to, co to prinese mne. A ja bych to jidlo (pizzu teda asi ne) musel 30 minut bastlit, potom 20 minut jist, 10 minut likvidovat. Suroviny by tam asi taky nejaky byly, treba za 50 korun. Takze z toho mame hodinu me prace za 50 korun. Toto je jedine kriterium. Kolik stoji vyroba te pizzy nebo jinyho jidla, to v moji uvaze vicemene nema zadne misto
20.12.2010 (12:50)  
Mikael.5 (12.26): Dobrý příklad s těmi těstovinami. Chápal bych cenu řekněme do dvou stovek. Mě takové zeleninové lasagne (sice ohřívané, ale chuťově velmi dobré) přišly v tom TGV na nějakých 8,50 EUR, k tomu jsem si dal ještě pití a zákusek s čajem, též ve velmi solidní kvalitě. Cena se nelišila od jakéhokoliv kamenného restauračního provozu, čili nějakých čtrnáct éček za to všechno. Mimo to jsem si za podobnou cenu mohl dát pěkně vypadající hovězí, ale protože jsem neměl zas až takový hlad, dal jsem si ty lasagne.
Neobhajuji v jídelácích a bistrovozech ceny z pajzliků nebo z Lidla, ale neznám manažera, který by nehnul okem a dal za nějaký blaf tolik peněz, byť jich má kdoví kolik. I bohatí lidé obracejí koruny než je pošlou do světa.
registrovaný uživatel M 
20.12.2010 (12:46)  
a novejsi doom - arogantni ton to neni. Je to tak lehce v Pohlreichovskem duchu - nevim, proc si nekdo mysli, ze by zradlo v hospode melo byt levny. Kdyz na to nemas (obecne), tak tam proste nelez...

Za sebe rikam, ze ceny na vlacich do Nemecka proste neakceptuju a soucasne mne nijak nepohorsuji asi. Ten rozdil v cene je pro mne tak velky, ze ho proste zaplatit nechci a radeji si koupim neco na nadrazi. Ostatni vlaky bych docela i zkousl a nekdy i zkousnu.
Ono "vypocet", ktery provedl Anthony je totiz vskutku komicky. Kdyz jsem v hospode, tak za jidlo zaplatim treba tech 140. Jenze jsem jaksi porad na miste. Jsem-li ve vlaku, tak jsem o 30-60 minut dale a tento cas jaksi usetrim. Pokud nekdo plati mistenku za 200, aby byl v Praze o hodinu rychleji (pravda, rychlost neni ani zdaleka jedina vyhoda SC proti "IBc"), tak asi jsou i lide, kteri si zaplati za ten cas. Ostatne, venoval se tomu jiz Sim...

Pro mne na vychodnich vlacich hraje roli i kvalita jidla. Nevim, ale pro mne je proste na nedostatecne urovni. Trebas ten losos. Zehrivanej losos? Nevim, proste to neni ono. A to jakoze budu doufat, ze to bude udelany z cerstvyho (kdyz toho delaji hodne, tak by mohlo) a ne mrazenyho nebo ze by to snad byla podkova...
Idealni srovnavani je na tohle pizza docela. Na jedne strane je jedna z nejakych rozumnych surovin, na druhe prefabrikat z mrazaku. Tak asi tak...

PS: Komu ty ceny vadi a je to teda zkusenej cestovatel, tak asi takto - nadavate hotelu v Nemecku, ze za snidani uctuje 10+ euro? A hlavne nepiste, ze vybirate jen hotely se snidani zdarma:-))
registrovaný uživatel M 
20.12.2010 (12:34)  
mikael - Rekl bych, ze smyslite docela stejne (pristup mam ale spise jako michawel). K tem nakladum bych rekl asi toto - nejaka rekostrukce nebo co (uz nevim, ale je to fuk) stala 35 milionu a vejde se tam co ja vim, 25 stravniku. Za 35 milionu postavis hospodu pro 500 lidi aji s krytym bazenem (skoro:-). Takze tolik k tomu rozdilu. Co z toho ko plati nebo neplati, to neresim.

doomlukas - ackoliv ses neptal mne, tak ano, jsem naprosto presvedcen, ze vlaky EC jezdi movitejsi cestujici, nez ostatnimi vlaky.
20.12.2010 (12:26)  
No tak, že jsou tady ty vozy vlastně pro cizince, je moc hezká věta. Krom toho 15e za těstoviny je značně přepálená cena i na standartní restauraci v rakousku a německu, nehledě na to, že nedělají ohřívaná jídla. Poněkud mi tak uniká podnikatelský záměr JLV, které radši prodá jedno jídlo za 350 než 10 jídel za 150...
  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Bejelentkezés
 
 
  
 
   Regisztráció

© 2001 - 2024 ŽelPage - Felelősök


Info
informacni okenko