..: Od 1. července pouze do Prahy-Gymnasijní :..

Esko - logo Praha — I o letošních letních prázdninách bude od 1. července do 13. srpna omezen provoz vlaků na trati 120 (Praha – Kladno – Rakovník) z důvodu výstavby městského okruhu v Praze 6. Mezi stanicemi Praha–Dejvice – Praha–Veleslavín bude opět zřízena provizorní zastávka Praha–Gymnasijní, kde budou končit všechny osobní vlaky ze směru Rakovník a Kladno. Vzhledem k tomu, že podobná výluka již v loňském roce proběhla, nebudou provedená opatření pro cestující žádnou novinkou. Jízdní doklady do/z Prahy–Buben a Prahy Masarykova nádraží budou uznávány i v metru na trase A v úseku Dejvická – Muzeum, na trase B v úseku Můstek – Florenc a na trase C v úseku Muzeum – Vltavská. Letos však nebude možné využít tramvajové dopravy z důvodu výluky mezi Vítězným náměstím a Prašným mostem. Pro cestující tak bude lepší využít metro A ze stanice Dejvická nebo náhradní autobusovou dopravu X–26 ze zastávky Kafkova. Cestujícím používajícím aplikace na In–kartě bude vydán na pokladnách ČD náhradní jízdní doklad pro příslušný den.

Změny v jízdních řádech

Nové barevné schéma jednotek 814 RegioNova ČD, foto: České dráhy Osobní vlaky budou ze zastávky Praha–Gymnasijní zpravidla odjíždět ve 34. minutu. Ve své pravidelné trase tak pojedou o 10 až 15 minut dříve a budou končit v Kladně–Ostrovci, kde si cestující směřující dále do Kralup nad Vltavou budou muset přestoupit do jiné soupravy. Naopak ve směru do Prahy–Gymnasijní budou vlaky většinou přijíždět ve 22. minutě a ve své pravidelné trase budou odjíždět o 10 až 15 minut později. Opatření se dotkne i rychlíků mezi Prahou a Rakovníkem a spěšných vlaků mezi Prahou a Kladnem–Ostrovcem. Tyto vlaky budou končit také na zastávce Praha–Gymnasijní a zastaví navíc v Praze–Veleslavíně, ve své trase ale většinou pojedou ve stejných časech.

Opatření se také dotkne pravidelných víkendových cyklovlaků ze stanice Praha Masarykovo nádraží do Slaného. Dopolední spoj nepojede z Prahy Masarykova nádraží (pravidelný odjezd 9.10), ale odjede již v 8:34 ze stanice Praha hl.n. Odpolední spoj taktéž nepojede z Prahy Masarykova nádraží (pravidelný odjezd ve 13.41), ale odjede až ve 14.11 z Prahy–Zličína. Podobná bude situace i u cyklovlaků v opačném směru. Spoj v 17.30 ze Slaného skončí ve stanici Praha hl.n. a spoj v 11.31 ze Slaného skončí ve stanici Praha–Zličín.

Ve špičkách pracovních dní ale nepojedou vlaky z Prahy hl.n. přes Prahu–Zličín, jak byli cestující zvyklí z předchozích výluk. Místo nich je totiž možné využít spoje linky S65 z provizorní zastávky Praha–Smíchov Na Knížecí (stanice metra B Anděl) do Prahy–Zličína.

Podrobnosti naleznete v přiloženém výlukovém jízdním řádu.

Zdroj: České dráhy


Walker Poslat mail autorovi | 30.6.2010 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Praha ČR Středočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
30.06.2010 (18:38)  
Mě jen mrzí, že se tyhle dlouhodobé výluky, když už musí být, nemůžou z důvodu různých žabomyších politických čachrů a byrokratických výmluv využít pro úpravy nutné ke zdvojkolejnění tratě 120. Ať už povede odbočka na letiště nebo ne, tragikomické autobusové manévry na Dejvické ve směru na Kladno volají do nebes :-(...
30.06.2010 (18:28)  
Ad Najbrt...stačí se podívat do zdejší galerie.. 814.203 byla ještě v zimě focena v okolí Liberce.............
registrovaný uživatel Sim 
30.06.2010 (16:43)  
Chapu to spravne, ze zajemce s litackou na inkarte bude muset kazdy den rano k pokladne?

Vuci clanku je to OT, chytim se jeste nateru na RN. Jsem presvedcen, ze je to shotosop, v realu by se Regina v novem nateru neututlala a tahle "ma" uz zajetelenou strechu (nad celnim sklem).

Ovsem co me fascinuje nejvic - zase zjevne v zadani teto prace nekdo nedokaze rozlisit, co jezdi na elektriku a co na naftu a podle toho objednat spravne schema barev :-)
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
30.06.2010 (16:22)  
Zajímalo by mě, které pokladny ČD budou vydávat náhradní doklady - loni vydávali i na hlaváku, letos nikoli, a ono vystát několik front na hlaváku, aby si pak člověk musel pěšky dojít na Masaryčku, to je trošku ztráta času... Teda celkově je ztráta času jít na Masaryčku když by normálně člověk jel z hlaváku rovnou metrem.

V článku není zmíněno, že několik vlaků na hlavák přeci jen pojede, bohužel tedy ne ve špičkách - mohli aspoň posílit vlaky Hostivice-Zličín, když už tam jezdí ta NVD.

"Žádné modré regiošuky nejsou." - ten obrázek vypadá celkem reálně, ale můžu se mýlit.
30.06.2010 (14:01)  
Jiří Horáček: Žádné modré regiošuky nejsou.

Předpokládám, že výluka opět nebude využita k žádným modernizačním pracem na trati... :-/
30.06.2010 (13:59)  
také jsem četl, že regionovy zůstanou v původním nátěru, neb na ten prý platí nějaká autorská práva a za změnu by se muselo platit
30.06.2010 (13:48)  
Myslel jsem, že právě pro regionovy a pendolina, platí vyjímka, ne..? Zatím jsem neviděl regionovu v jiném než právě žlutozeleném provedení. Sami ČD uznávají, že mají regionovy max. 15 let...
30.06.2010 (13:15)  
Dusanh: My Rakušáci říkáme Prag Bubna .-)

Horáček: Kde jste přišel na žlutozelenou? I sloni už se modří v rámci akce - každou druhý rok nové reko spočívající ve změně nátěrů. Cestijící nesmí mít dojem, že jede ve starém vozidle.
30.06.2010 (12:31)  
Měl bych jen otázečku, ta regionova u článku v modrém provedení je jen pro ilustraci..?
Myslel jsem, že regionovy budou i na dále v žlutozeleném. nebo se pletu..?
registrovaný uživatel Dusanh 
30.06.2010 (12:07)  
Maličká gramatická: nikoliv do Prahy-Bubnů, ale do Prahy-Buben. Neboť to není odvozeno od bubnů, ale od toho, že tam kdysi bývala "ves Bubnových".
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko