..: Milovice - Praha a zpět za 1 Kč :..

CityElefant Praha — Zpáteční jízdenku Milovice – Praha za 1 Kč, právě takovou nabídku mohou využít všichni cestující v úterý 9. března 2010. Po celý den se bude v Milovicích prodávat zpáteční jízdenka za symbolickou cenu s platností do půlnoci 10. března. Důvodem této akce je hlavně motivace obyvatel Milovic, aby za prací nebo zábavou do Prahy jezdili vlakem a ne individuálními dopravními prostředky. Propagační akci společně připravily dopravce České dráhy a objednatel dopravy, Středočeský kraj.

Cestující mohou využít kterýkoli z přímých vlaků linky S20 (Milovice – Praha), které jezdí od letošního jízdního řádu a jsou vedeny výhradně elektrickými jednotkami CityElefant. Kromě nich jsou k dispozici také vlaky linky S22 (Milovice – Lysá nad Labem) navazující v Lysé nad Labem na vlaky linky S2 (Kolín – Poděbrady – Praha). Vedení přímých vlaků z Milovic umožnila elektrifikace trati, která byla provozně otevřena v prosinci minulého roku. Milovice jsou jedním z nejrychleji rostoucích sídel v okolí Prahy, dnes tam bydlí přes 8 tisíc lidí. Velká část z nich přitom do práce, do školy nebo za zábavou dojíždí do hlavního města. Proto má podpora vlakového spojení svůj důvod.

Doplněno 10. 3. 2010: Podle sdělení Českých drah každý z občanů Milovic obdržel reklamní leták do své schránky. Lístek na promo nabídku drah a kraje využilo cca. 690 cestujících.

Zdroj: České dráhy; doplnil: Josef Petrák


Aleš Macura | 8.3.2010 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
08.03.2010 (20:38)  
Já jen tvrdim že je určitej počet lidí co jezdí vlakem a co nejezdí vlakem celej život,a ta skupina lidí co nejezdí celej život vlakem podle mě težko přimutí tahla akce jezdit vlakem......Zase na druhou stranu je pravda že milovice sou veliký a rozrůstají se,a většina lidí z milovic jezí do phy vlakem,i když jim konkurují pražské společnosti autobusama,které jsou rychlejší
08.03.2010 (19:46)  
Dr-Dlaha - no jestli to bude tak jak říkáte, že vyčůranej člověk pojede teda vlakem, tak to bude dobře. Protože zjistí, že je to docela pohodlný a docela rychlý. A myslím že spousta těch co jezdí pravidelně, tak má nějaké traťové jízdenky a tak se jich to nedotkne. Ušetří pár lidí a spoustu to přiláká.
08.03.2010 (19:11)  
Jste s tou hurá akcí dost mimo. Pokud přitáhne byť na den cestující, tak splní svůj účel. Problém bude, až na to skoro nikdo nezareaguje a jako obvykle nastartuje ráno auťák. Ovšem v tom případě bych neměl obavy o prodělečnost, protože vlastně nikdo slevu nevyužil. Přeji příjemné počítání...
registrovaný uživatel eton11 
08.03.2010 (19:10)  
Já bych to zas tak kriticky neviděl. V Milovicích je opravdu velký nárust obyvatel a pokus o nalákání nových zákazníků by mohl mít úspěch.

Běžný ne-šotouš středního věku totiž o dokončení elektrifikace neví, a pod pojmem vlak si představí jen zanedbaný žabotlam, protože naposledy využil ČD na střední škole. Těmto lidem je potřeba ukázat, že se ledacos změnilo, v případě Milovic dokonce k lepšímu :-)

Samozřejmě souhlasím, že statistika výsledku by měla být nedílnou součástí podobných akcí.
08.03.2010 (18:01)  
Tomuhle řikám hurá akce,stejně si s tím nic nepomůžou.Akorát pravej českej vyčůranej člověk co nejezdí vlakem pojede tentokrát vlakem páč je to za korunu a pak nic jako před tím.Zase jedna prodělěčná akce,člověku to stejně nic neřekne
08.03.2010 (17:33)  
Bylo by fajn, kdyby ČD publikovaly třeba po roce, jaký byl nárůst cestujících díky přímému spojení. Jistě mají cestující spočítané, za nějakou periodu bez elektrifikace.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko