..: Milovice - Praha a zpět za 1 Kč :..

CityElefant Praha — Zpáteční jízdenku Milovice – Praha za 1 Kč, právě takovou nabídku mohou využít všichni cestující v úterý 9. března 2010. Po celý den se bude v Milovicích prodávat zpáteční jízdenka za symbolickou cenu s platností do půlnoci 10. března. Důvodem této akce je hlavně motivace obyvatel Milovic, aby za prací nebo zábavou do Prahy jezdili vlakem a ne individuálními dopravními prostředky. Propagační akci společně připravily dopravce České dráhy a objednatel dopravy, Středočeský kraj.

Cestující mohou využít kterýkoli z přímých vlaků linky S20 (Milovice – Praha), které jezdí od letošního jízdního řádu a jsou vedeny výhradně elektrickými jednotkami CityElefant. Kromě nich jsou k dispozici také vlaky linky S22 (Milovice – Lysá nad Labem) navazující v Lysé nad Labem na vlaky linky S2 (Kolín – Poděbrady – Praha). Vedení přímých vlaků z Milovic umožnila elektrifikace trati, která byla provozně otevřena v prosinci minulého roku. Milovice jsou jedním z nejrychleji rostoucích sídel v okolí Prahy, dnes tam bydlí přes 8 tisíc lidí. Velká část z nich přitom do práce, do školy nebo za zábavou dojíždí do hlavního města. Proto má podpora vlakového spojení svůj důvod.

Doplněno 10. 3. 2010: Podle sdělení Českých drah každý z občanů Milovic obdržel reklamní leták do své schránky. Lístek na promo nabídku drah a kraje využilo cca. 690 cestujících.

Zdroj: České dráhy; doplnil: Josef Petrák


Aleš Macura | 8.3.2010 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel zelva 
09.03.2010 (13:39)  
Smůla, tuto reklamní akci bohužel narušila částečně nehoda v Lovosicích, odklonové vlaky zpozdily některé tyto "akční" osobní vlaky o 5 až 15 minut. Ono se to nemusí zdát tolik, ale neznalý člověk, který nezná důvod zpoždění si na krásně může říct, že to je normální stav, který se děje denně.
09.03.2010 (10:20)  
Jugy) Inzerce v Milovicích byla, alespoň podle starosty Milovic, který se dnes účastnil ranního tiskového briefingu v Praze. Podle ČD se jen do 8.30 prodalo asi 150 korunových lístků.
registrovaný uživatel Jugy  mail  
09.03.2010 (10:13)  
Jak to bylo komunikováno s obyvateli Milovic? Pokud jenom letáčkem na nádraží, tak je to k ničemu. Pokud takový letáček (třeba i s jízdním řádem) dostal každý do schránky, pak tomu nápadu jenom tleskám! Víte někdo podrobnosti?
09.03.2010 (8:26)  
Ve své podstatě to je reklamní akce vycházející ze skutečnosti, že na okrese Nymburk jsou jarní vagace, takže děti (nebo hlídací příbuzenstvo), co normálně neopouštějí Milovice se mohou relativně zadarmo dostat do Prahy ...
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
09.03.2010 (6:03)  
Akci chválím, ČD to nebude stát ani korunu navíc, vlak do Milovic by jel stejně. Pouze poveze lidi, které by jinak do vlaku těžko někdo dostal. Představa cesty sockou na Čerňák a odtud metrem je dost děsivá. Ani cesta autem nebývá ve špičce to pravé ořechové.
08.03.2010 (23:41)  
Rozhodně je tohle výborná akce, nechal bych to klidně celý týden, ať se sveze i ten, který nebude mít ten den čas:) Dle mého názoru je lepší promrhat pár korun na začátku a potom mít plné vlaky lidí, než čekat rok, než se vlak naplní. SA také měly akce na jízdenky, kde otevíraly nové linky, když přivezou nové zboží do obchoďáku, tak je v akci a ochutnávka zdarma :). Předpokládám, že se o tom bude mluvit po celé vesnici, informace, že vlaky do Prahy jsou pěkné a pohodlné se bude šířit hodně rychle...;)
08.03.2010 (22:52)  
Dr-Dlaha: Máte pravdu o té skupině lidí, která do vlaku nevleze. Ale řeknou si že z hecu by to zkusit mohli a spadne jim brada, protože uvidí City Elefant a zjistí, že to na Náměstí Republiky trvá 40 minut.

Autobus 50 minut na Černý most - jen blázen by takhle jel někam jinam než přímo na Černý most. Protože ty vlaky staví ve Vysočanech, čímž se dostáváte na metro za 35 minut.
08.03.2010 (22:16)  
Dr-Dlaha: Cože, jaké autobusy? Z Milovic do Prahy jezdí přímé autobusy jen v pracovní dny, a to 4 spoje ráno a 1 večer. Cesta na Černý Most trvá cca hodinu, odtud se tak ještě půl hodiny jede do centra metrem. Jak by tohle mohlo konkurovat vlaku?
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
08.03.2010 (21:27)  
Je možné lidi přivést k železnici, dobrá cílová skupina jsou ti, kteří si vlaky pamatují jako staré a špinavé a věčně zpožděné, zvlášť pokud bydlí blízko nějaké trati kde jezdí hezké vlaky a jezdí dobře.
Příklad z praxe: bydlím na Kladně a jezdím do Prahy, nedávno nám tu nasadili samé rekonstruované vozy (Regionovy a 852 či co to je) a zavedli taktovou dopravu, a tak jsem svou matku naučil jezdit do Prahy vlakem. Dřív šla vždycky automaticky na bus, a to i v ranní špičce, kdy člověk v buse trčí strašně dlouho, dnes jde automaticky na nádraží...
08.03.2010 (21:17)  
Bylo by fajn, kdyby ČD publikovaly třeba po roce, jaký byl nárůst cestujících díky přímému spojení. Jistě mají cestující spočítané, za nějakou periodu bez elektrifikace.

Od 15.3. je zase sčítání, takže výstupy určitě budou.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko