..: Vychází kniha Zmizelá Praha - Nádraží a železniční tratě :..

Beseda nad knihou Zmizelá Praha, foto: Klub Za starou Prahu Praha — Knih se železniční tématikou mnoho nevychází a tak jistě nejednoho příznivce historie železnice potěší právě vycházející nová kniha o historii pražských nádraží a železničních tratí. Knihu nazvanou Zmizelá Praha - Nádraží a železniční tratě napsala spolu s dalšími autory PhDr. Kateřina Bečková a pojednává v ní o zaniklých, proměněných a ohrožených železničních stavbách. Knihu vydalo nakladatelství Paseka, kde ji je možné objednat za 254 korun.

V pondělí 5. října proběhne v Klubu Za starou Prahu nad touto knihou beseda. Setkání s autory začíná od 18 hodin v Juditině věži Karlova mostu (menší z Malostranských mosteckých věží), Mostecká 1, Praha 1, kde je možné tuto knihu zárověň zakoupit.

Zdroj: Klub Za starou Prahu , Nakladatelství Paseka


JRtrain Poslat mail autorovi | 4.10.2009 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty Pozvánky

Další z regionu ČR Praha


  1 2      Zpráv na stránku:   
05.10.2009 (15:19)  
Kniha je vynikající. Vřele doporučuji. FRK
05.10.2009 (12:53)  
No nevím ono to nádraží Těšnov bylo spíše takové nádražíčko se 2 kolejemi pro nástup napojené jednokolejnou tratí do Vysočan, což třeba jen proti sousední Masaryčce je nic. Jo bylo hned na tramvaji, ale to tehdy bylo hlavní nádraží (do toho roku 1972) taky...
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
05.10.2009 (11:36)  
No ten luxus, vylézt z vlaku na Těšnově - o tom si dnes můžeme nechat jen zdát. V tělese původní tratě na Palmovku si lze velmi lehko představit něco jako S-Bahn. Nové stavby v Pobřežní ulici a dál směrem k Palmovce, to jsou skleněné paláce plné úředníků, každé ráno se z metra z Florence a z tramvají projíždějících Sokolovskou hrnou stovky "tučňáků" (pracovní označení úředníka-černé hadry, černé boty) a kolíbají se směrem ke svým palácům. Navíc je v plánu zastavět celé Karlínské nábřeží. Ostatně trasa metra směrem na Černý most v této části města jistě ne náhodou téměř kopíruje původní trať.
registrovaný uživatel Pavel480  mail  
05.10.2009 (9:52)  
For TTrain: Napište pro nepamětníky a nepražáky, k čemu by se dnes takové nádraží (Těšnov) v centru hodilo? Radní chtějí přesunout (jinými slovy zrušit) Masarykovo nádraží, které je velmi využité a protiargumenty je nezajímají. Napište, k čemu by dnes Těšnov mohl sloužit. Já osobně jsem proti rušení Mas. n., jako asi většina nepolitiků.
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
05.10.2009 (8:47)  
For Borovička: Tou troskou myslím až ten poslední odstřel, ale pamatuji si i ten konec provozu, jak by se dnes takové nádraží v centru hodilo, není třeba popisovat.
05.10.2009 (7:46)  
No tak s tím Těšnovem to nebylo tak rychlé ze dne na den. Provoz zrušen v červnu 1972 a to zmizení posledního torza, byť nejcenějšího,až někdy 1985.
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
05.10.2009 (0:28)  
Osobně si pamatuji, jak zmizelo nádraží Těšnov, byl jsem malej harant, ale už tenkrát jsem to neuměl pochopit. Jeden den jdu kolem nádraží, další den kolem haldy kouřících trosek. Smutný pohled, smutné vzpomínky. Takže soudruzi, takhle nějak vznikne třídní nepřítel, tohle vám já, ani spousta dalších nikdy neodpustí...
04.10.2009 (21:24)  
Objednáno :-)
Už se moc těším.
Nevíte někdo, jestli něco podobného nevyšlo i o Brnu nebo okolí?
registrovaný uživatel kubrt 
04.10.2009 (21:08)  
Koupil jsem ji asi pred tremi tydny a precetl ji za dva dny. Super knizka se spoustou informaci a obrazku o mistech, ktera dnes uz ani neexistuji, coz je skoda.
registrovaný uživatel VencaM 
04.10.2009 (18:04)  
Už jsem ji měl v ruce a musím říct, že jsou tam nádherný obrázky z míst, která dnes vypadají úplně jinak.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko