..: ČD Promo opět propaguje cestování regionálními vlaky :..

ČD 971.061 v schématu Najbrt, Lipník nad Bečvou, foto: Dennis Hübsch Praha — Na jaře tohoto roku dráhy poskytly akviziční jízdné na 6 regionálních relacích. Pomocí nabídky ČD Promo se pokouší propagovat některé linky s dopravním potenciálem. Jízdné za korunu či jen mírně vyšší částku má přilákat zejména nové cestující do vlaků. Reklamní akci zahájila nabídka na lince Milovice – Lysá nad Labem – Praha Masarykovo nádraží na začátku března tohoto roku. Následovala Morava a Slezsko, kde za korunu šlo cestovat mezi Havířovem a Ostravou, a za desetikorunu ze Šumperka do Olomouce. V Čechách byly k dispozici korunové jízdenky na relace Jirkov – Kadaň, Chomutov – Kadaň, Aš – Cheb nebo Stříbro – Plzeň. Na podzim tohoto roku můžeme očekávat další podobné nabídky. Podle tiskového mluvčího Českých drah Radka Joklíka se má do konce roku uskutečnit celkem 14 akcí.

Během konce září a měsíce října tohoto roku tak České dráhy zkusí podpořit cestování na lokálních tratích. ČD Promo bude nabídnuto na celkem 8 různých relacích. Hned zítra, 21. září, bude nabídnuta jízdenka za korunu mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. 29. září získá opět podporu pražské Esko, kdy se za korunu svezeme mezi Prahou–Vysočany, Čerčany, Senohraby, Mirošovicemi a Benešovem. Tento týden, ve středu 22. září, se dočká podpory cestování mezi Českými Budějovicemi a Českými Velenicemi. Seznam zářijových nabídek uzavře 30. 9. jízdenka v rámci spojů IDS JMK mezi Brnem, Střelicemi a Oslavany. V říjnu se dočkají cestující mezi Chrudimí a Pardubicemi (13. října), Hradcem Králové a Náchodem (5. října) nebo Havlíčkovým Brodem a Jihlavou (7. října).

Na adresu relace Milovice – Praha uvedl Joklík, že po akci ČD Promo stouply měsíční tržby o 100.000 korun proti březnu roku 2009. U jmenovaných podzimních relací je do budoucna potenciál na zvyšování počtu cestujících a ČD Promo se pokouší je do vlaků přitáhnout.

Zdroj: České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 20.9.2010 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
23.09.2010 (10:53)  
rpet: Tesco vyhlásí akci na rohlíky, stojí 50 haléřů, je to hodně pod cenou. Ale udělají to na ten jeden den. Lidé si tam zajdou rohlíky koupit a koupí i něco jiného.

Protože se jim v Tescu líbilo nakupovat, půjdou tam i jindy (teď nechme stranou téměř monopol Tesca...) a za normální ceny.

Je nějaký rozdíl v nakupování v Tescu vs. Albertu a jízdou do práce vlakem či busem, pokud jsou obě možnosti srovnatelné časově?
23.09.2010 (9:22)  
takovy akce jsou o nicem,pac to pritahne lidi do vlaku akorat na jeden den
registrovaný uživatel rpet  mail  
23.09.2010 (5:19)  
@ Jiri Vosecek:
ne, neni to spatne. ale "spatne " je rozhodne ten zpusob, jakym se o to CD snazi. Priklad:

Dejme tomu, ze cena 57 Kc je cena ziskova, cen 36 Kc je cena s nulovym ziskem, nic mene neni pod hranici nakladu (znovu rikam, dejme tomu - je to priklad).

Pokud by CD nasadili dlouhodobe na dane trati cenu s nulovym ziskem, bral bych to jako nestandardni, ale jeste obhajitelny pokus o ziskani vice zakazniku.

Ovsem cena 1 Kc je proste nesmyslna, nebot vsichni vedi, ze je neudrzitelna, a za kratkou dobu se vrati tam, kde byla. Kde je tedy lakadlo pro nove zakazniky, aby zustali u zeleznice na dane trati? Ze to jezdi CD?
22.09.2010 (22:43)  
rpet: Lidi prostě jednou namísto busem/autem pojedou vlakem, protože to bude pro jednou levnější a někteří z nich pak pojedou i normálně, to je špatně?
22.09.2010 (19:36)  
úplně zbytečně akce.... ale no tak. Přece pokud ne nepodstatnou část nákladů tvoří dosyp z kraje, tak plný vlak lidí, co se jen tak nevozí, ale jedou do práce plusový přínos mít může. Jo, režijkáři tu slevu nevyužijou.
registrovaný uživatel rpet  mail  
22.09.2010 (18:12)  
@ Jiri Vosecek:

neni umeni pritahnout lidi na naprosto silenou cenu 1Kc do vlaku. Umeni je pritahnotu lidi do vlaku za prijatelnou cenu a taky je tam HLAVNE UDRZET.

proto tu akci povazuju (a asi nejen ja) za naprosto zbytecnou a prodelecnou.
22.09.2010 (14:13)  
Holoubek: Typická reakce tady na zelpage.cz. Když ČD nic nedělají, je to špatně, když něco dělají, je to taky špatně. Já bych tam nechtěl pracovat, protože nemilosrdní komentátoři zelpage.cz (ne všichni pochopitelně) mají vždycky jasno a závěr je jediný - blbý krok ČD.

Tahle akce samozřejmě smysl má, většina lidí co jezdí pravidelně má stejně týdenní(měsíční) jízdenky a nějaké nové zákazníky to nepochybně přitáhne.
registrovaný uživatel Holoubek  mail  
22.09.2010 (11:21)  
úplně zbytečně akce....zisk z toho je nulový, sice vlaky budou možná plnější, ale jen do doby, než se cena vrátí zase zpátky...ono ne každý chce jezdit šukafonama, regionovama atd, že :-) (já taky ne)...a opravdu bych neřekl, že je to vlastní iniciativa ČD, ale spíš trapné kopírování akce RegioJetů a jejich jízdenek za 5,- :-)
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
21.09.2010 (20:38)  
Mezi HK a Náchodem to bude platit jen přes Starkoč nebo i přes Týniště?
registrovaný uživatel fory  mail  
21.09.2010 (19:56)  
23.9.2010 se lze bude svézt i na trati č.281 Valašské Meziříčí-Rožnov pod Radhoštěm a zpět za 1 Kč
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko