..: České dráhy rozšiřují spektrum akčních nabídek :..

bezpráví2, foto: JTB Praha — České dráhy rozšířily při příležitosti konání Mistrovství světa v basketbalu žen a několika zahraničních výstav spektrum akčních nabídek. Se znatelnou slevou na jízdném tak můžete vyrazit například do galerie Albertina, kde bude připravena velkolepá rozsáhlá expozice dvou skvělých umělců – Pabla Piccasa a Michelangela. Naopak příznivci sportu se mohou vypravit na zápasy v rámci již zmíněného Mistrovství světa v basketbalu žen, a to se zvláštní slevou VLAK+. Ta bude platit ve vybraných dnech z jakékoliv stanice, kde staví vlaky ČD. Cílovou stanicí bude Brno, Ostrava nebo Karlovy Vary. Podmínkou je, aby si všichni cestující nechali v místě konání jízdenku orazítkovat.

Vlakem na Mistrovství světa v basketbalu žen

Pokud jste se rozhodli zhlédnout alespoň jeden z plánovaných zápasů, můžete využít nabídky VLAK+. Zakoupíte–li si v uvedených dnech zpáteční jízdenku ve výši obyčejného jednoduchého jízdného ve druhé vozové třídě a necháte si ji v místě konání na lícové (přední) straně orazítkovat, bude vám uznána sleva ve výši jednosměrného jízdného. Cestu zpět tak budete mít zcela zdarma. Pokud tak ale neučiníte, rozdíl jízdného po vás bude vyžadovat vlakový personál při cestě zpět. Jízdenky jsou v prodeji na pokladních přepážkách vybavených elektronickým výdejním systémem, vydává je také personál vlaku, avšak při nákupu z obsazené stanice jste povinni zaplatit manipulační přirážku. Ostatní podmínky platí dle tarifu Českých drah TR 10, včetně prokazování nároku na slevu u dětí mladších patnácti let a důchodců. SPPO platí též v plném rozsahu.

  • Ve dnech 23. – 25. a 27. – 29. září 2010 lze zakoupit jízdenku do těchto železničních stanic: Brno hl.n., Brno–Královo Pole, Ostrava hl.n., Ostrava–Svinov, Ostrava–Stodolní, Ostrava střed a Ostrava–Vítkovice.
  • Ve dnech 28. – 29. září a 1. – 3. října 2010 lze zakoupit jízdenku do těchto železničních stanic: Karlovy Vary a Karlovy Vary dolní nádraží.

Vlakem na výstavu do Vídně

ÖBB 1016, Wien-Floridsdorf, foto: Josef Petrák V rámci programu ČD Bonus nachystaly České dráhy pro své cestující další zajímavou nabídku. Tentokrát se jedná o pětadvaceti procentní slevu na vstupném do vídeňského muzea Albertina. A proč právě tam? Ve středu 22. září zde totiž začala výstava děl Pabla Piccasa, která vznikla ve spolupráci s muzeem Tate Liverpool. Zabývá se zobrazením války a míru v Picassově díle během studené války. Od 8. října budou moci milovníci umění zhlédnout expozici malířského génia Michelangela, kde bude k vidění více než 120 kreseb tohoto světoznámého autora. Pokud byste chtěli v hlavním městě Rakouska strávit více dnů, můžete využít nabídky společnosti OctopusTravel, u které držitelé In–karty získají slevu 10 % na jakékoliv ubytování.

České dráhy a ÖBB spolupracují s muzeem Albertina již druhým rokem. Nemalému zájmu se díky tomu těšily například výstavy Van Gogh, Rembrandtova doba a Impresionismus – jak se světlo plátna dotklo, které mohli zákazníci obou zmíněných dopravců navštívit levněji. Pro cestu do Vídně můžete využít například eTiketu Rakousko, který České dráhy nabízí na svém e–shopu. Spolupráce našeho státního dopravce se zahraničními muzei se postupně rozšiřuje. Výčet objektů, kam můžete se slevou vyrazit, najdete zde.

Zdroj: České dráhy – [1], [2]


Dominik Jaroš | 24.9.2010 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


25.09.2010 (14:00)  
sim: v nazvu typu jizdenky bude misto napr: obycejna jednoducha, napsano VLAK+ (a mozna nejaky dodatek), podobne to funguje u jizdenky na Airport Expres, dostanete take jizdenku VLAK+ Letiste v cene jednosmerne jizdenky. Praha hl.n. -> Praha Letiste (NAD) stoji tam i zpet 32kc.
registrovaný uživatel Sim 
24.09.2010 (20:51)  
Vlad > dik za vysvetleni... ja to predtim pochopil tak, ze si koupim jednosmernou (bo zpatecni za cenu jednosmerne mi nikdo neda) a po orazitkovani se z ni stane zpatecni.

Ono to tak v podstate je, jen s tim rozdilem, ze na tom listku bude napsane neco jineho :-)
24.09.2010 (19:28)  
Vlad: Já bych se asi zeptal průvodčího při cestě tam...

Ptát se můžete, ale nám v depeši dorazilo to samé, tedy "...v místě konání zápasu..." a nic víc.

Podepsán je pod tím ještě Ondrůj...
24.09.2010 (19:23)  
David Chovančík) A WienSpezial rozhodně není vnitrostátní nabídka, když platí z Brna, resp. Břeclavi do Vídně. :)
24.09.2010 (19:07)  
Stačí se v Albertině prokázat i jízdenkou Wien Spezial? :) Diki za odpověď :)
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
24.09.2010 (18:55)  
Sim: Tak ještě jednou - podmínky ČD:
Sleva je poskytována za těchto podmínek:
- cestující starší 15 let (15+) si zakoupí zpáteční jízdenku ve výši obyčejného jednoduchého jízdného ve 2. vozové třídě, cestující mladší 15 let (-15) a důchodci si zakoupí zpáteční jízdenku ve výši zvláštního jednoduchého jízdného,
- jízdenka platí pro jednu cestu tam a jednu cestu zpět (v tomto pořadí) po stejné přepravní trase (sleva představuje 50 % z obyčejného nebo zvláštního jízdného)

Takže logicky - mám li dostat zpáteční jízdenku v ceně jednoduchého jízdného, tak to asi na pokladně musím říci.
registrovaný uživatel Sim 
24.09.2010 (17:49)  
Priznam se, ze jsem nepochopil, zda sleva VLAK+ funguje za predpokladu, ze si o specialni jizdenku reknu predem a tu si necham orazit... nebo zda to jde na jakoukoliv "obycejnou" jizdenku, ktera se slevovou stava prave orazitkovanim.
registrovaný uživatel M 
24.09.2010 (17:37)  
Detail pro autora - kdyz uz je ten clanek trochu brany jako rada co a jak, tak bych tam mozna doplnil KDE (kym) si to ma clovek v miste konani nechat orazit.
registrovaný uživatel Bender  mail  
24.09.2010 (17:01)  
Ta Hungarie je nádherná!! :D

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko