..: Zásilka s chřipkovými viry explodovala ve vlaku :..

Fribourg - V době, kdy titulní stránky všech médií informují o bujení chřipky, nás zaujala zpráva ze Švýcarska. Ve vlaku InterCity 730 jedoucího ze St. Gallen do Ženevy totiž došlo v pondělí 27.4. v 18.39 k výbuchu přepravky s virem této nemoci. Jeden cestující byl výbuchem zraněn, žádné ohrožení však nebylo potvrzeno. Zásilka byla určena pro výzkum testu na potvrzení prasečí chřipky.

Podle deníku Basler Zeitung došlo k výbuchu hermeticky uzavřené schránky těsně před příjezdem vlaku do stanice Freiburg, kde jedna ze zraněných vyhledala lékařskou péči. Pracovník Spolkového úřadu pro zdraví (BAG) vzápětí po výbuchu provedl prvotní opatření spočívající v zajištění zbytků schránky a informování vlakového personálu. Vlak dále pokračoval v jízdě s cestujícími až do stanice Lausanne, kde bylo za pomoci specialistů na virová onemocnění a kantonální policie Vaud postáráno o 61 cestujících z postiženého vozu. Důvodem výbuchu bylo nejspíš špatné uložení chladícího média ve schránce, ze kterého se uvolňoval plyn.

Přestože o této událostí deník Basler Zeitung informuje jako o scéně vystřižené z akčního filmu, policie i experti z BAG ujišťují, že cestujícím nehrozilo v souvislosti s infekcí prasečí chřipky žádné nebezpečí. Vzápětí se totiž potvrdilo, že nešlo o v současné době útočící typ viru. Dodávají, že přepravy tohoto druhu jsou na denním pořádku, a to nejen vlakem, ale třeba i poštovními balíky. To však nenechává klidným ani Spolkový dopravní úřad (BAV) - podobné přepravy jsou povolené, ale jen za dodržení přísných pravidel, které byly včera zjevně porušeny. Spolkové dráhy (SBB-CFF-FFS) budou podle slov svého tiskového mluvčího Rolanda Binze jednat o náhradě vzniklých škod.

Zdroj: Basler Zeitung, Novinky.cz


Richard Těhník Poslat mail autorovi , Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 29.4.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Švýcarsko


  1 2      Zpráv na stránku:   
29.04.2009 (10:09)  
To je ale vazne bizar a neuveritelny bordel! Vozit infekcni material v osobnim vlaku...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko