..: V podtatranských vlacích hučela diskotéka :..

Tatranská Lomnica, foto: Vítek_V Poprad – Neobvyklou jízdu zubačkou ze Štrby na Štrbské pleso či vlaky Tatranských elektrických železnic mohli o velikonoční neděli zažít cestující v rámci netradiční promoakce organizátorů místních koncertů. U příležitosti festivalu T-Mobile Music City v Popradě se naskytla i pasažérům možnost poslechu taneční hudby přímo ve vlaku. Mezi 8. a 18. hodinou byli na palubě dvou jednotek 425.9 a jedné soupravy zubačky přítomni DJ s mixážní aparaturou a cestujícím zpříjemňovali jízdu svou hudební performancí. Ohlasy cestujících na tento netypický "bonus" k běžné jízdě byly obecně velmi kladné.

Video z místa dění přínáší deník SME.

Zdroj: sme.sk


xfilipís | 13.4.2009 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu Slovensko Prešovský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
16.04.2009 (20:37)  
MZ: Prosím o vysvětlení rozdílu mezi Vámi uvedeným nebo tlachání, zpravidla "o ničem", ostatní cestující obtěžuje. a rozhovorem dvou (event. více) lidí - důchodců - pubescentů *) o kravinách - nemocech - stupidní telenovele - o tom jak hustě jako vole zakalit *) mezi sebou? To mě opravdu zajímá.
_______________________________________________________
*) nehodící se škrtněte
16.04.2009 (15:44)  
Dóóóbrýýý : takže když někomu obecně vadí, že ve vlaku, kde by měl přiměřený klid, tak aby si mohl číst, studovat nebo jen poklimbávat, by měl být "obtěžován" nějakou hudební produkcí, tak je suchar ? Mně nevadí hudební produkce ve vlaku, pokud se bude provádět v samostatném voze. Navíc takovéto hudební produkce jsou zpravidla "na štíru" s dodržováním hlukových limitů, takže v podstatě je lze považovat za zdraví škodlivé. Jde–li někdo na dýzu, tak to činí dobrovolně, včetně rizika s tím spojeného. Ale nutit kohokoli aby to poslouchal ve vlaku, protože se tak dohodl pořadatel s dopravcem mi zrovna správné nepřipadá.
To m;že vést k tomu, že skupina cestujících se "dohodne" s průvodčím za příslušné (ne)všimné, že si mohou ve voze udělat soukromou dýzu, bez ohledu na spolucestující.
Stejně tak se někdo může dohodnout, že se bude ve vlaku kouřit ...
Ne nadarmo jsou v Rakousku, Švýcarsku či Německu ve vlacích tzv. RUHEABTEIL nebo RUHEZONE (klidové oddíly, klidové zóny), kde není dovoleno ani používání mobilu, protože vyzvánění nebo tlachání, zpravidla "o ničem", ostatní cestující obtěžuje. Před nějakou dobou se za velkou marketinkovou vymoženost považovala možnost použití mobilu ve vlaku, leč o několik let později se za marketinkovou vymoženost považuje klidový prostor bez možnosti použití této techniky.
16.04.2009 (12:38)  
Foxx: Oproti koncertům v metru je tu přece jen patrný rozdíl. Jednak tam jde o mnohem méně agresivní, snad jen akustickou hudbu, která je navíc svým tematickým vánočním zaměřením pro většinu lidí v tu dobu přijatelná. Možná je i lepší než popové verze koled v obchodních domech. Zatím jsem to tedy neměl možnost posoudit osobně, předpokládám však, že to tak nějak je. Za druhé jde pro cestujícího jen o krátkou chvilku, kdy prochází okolo - což je možná i příjemnější než vyhrávání techna na ulici z obchodů nebo automobilů. Pokud šlo v tatranském případě o jediný vůz řazený ve vlaku (ten dojem budí fotografie), pak taková cesta pro více cestujících nemusela být příjemná. Na druhou stranu mám za to, že Slováci jsou otevřenější než my, v kotlině uzavření Češi, takže pro ně to nemuselo znamenat větší trauma - které by je dohnalo až k neslušným výrazům nesouhlasu :).
registrovaný uživatel waszyn 
16.04.2009 (9:16)  
Zlaté disco ještě... Jsem měl před vánoci tu čest jet Pha-Břeclav ve velkoprostoru spolu s malou skupinkou šotoušů-debilů, jednalo se o časně ranní Avalu, přes svůj ne-dětský věk komentovali naprosto vše co viděli z okna, bavili se o všem co si kdy přečetli na želpage, tak hlasitě že se nedalo spát ani konverzovat s polovičkou, zcela vážně jsem uvažoval zda zajít za průvodčí, no nakonec jsem na ně přes půl vagonu zařval držte už huby kua, tak trošku ztlumili, ale fakt zážitek:)
15.04.2009 (23:20)  
MZ: Nic ve zlém, pane, ale mám dojem že musíte být pěkný suchar:-))
Je to tam jednou za uherský rok, tak to asi není tak hrozné... Raději disco než kupé plné užvaněných dědků.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
15.04.2009 (16:05)  
Jukeboxy do kupéééčééék!!!!!! :D
registrovaný uživatel Laborec425  mail  
15.04.2009 (12:12)  
Rozhodně s tímto nesouhlasím, protože každej neposlouchá stupidní muziku jakou disko rozhodně je :).
registrovaný uživatel José 
14.04.2009 (22:36)  
hehe :-) super, kdyby bylo neco takoveho v cz tak se jedu projet jen tak :-)
14.04.2009 (20:16)  
hovorite tu o tom, ze keby hra hudba len v jednom vozni...Ono tie elektricky (myslim tym 1000mm rozchodne nezubate) chodia povecsine dvojmo....
14.04.2009 (18:47)  
případě rušičku mobilů
To by jako zastavilo přehrávání hudby? GSM snad k poslechu z karty či interní paměti nepotřebuji :)
Ale reakce některých... Kdyby tam přišla Eva s Vaškem, tak taky nebudu nadšený, ale abych vytahoval přepravní řád, tak to by u mě opravdu nehrozilo. Obzvláště, bylo by to tam poprvé, či jednou za rok...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko