..: Srážka nákladního vlaku s automobilem v Řeži :..

121 Roztoky u Prahy, foto: Karel HavlovicŘež - V neděli 22.3. kolem třetí hodiny ranní najel nákladní vlak z Berouna do Hněvic do osobního automobilu Volkswagen Golf v blízkosti zastávky Řež (trať 091) a asi 250 metrů jej hrnul před sebou, než se mu podařilo zastavit. Lokomotiva 130.019 vzápětí vzplála, strojvůdci se nepodařilo oheň zvládnout a kabina vyhořela. Na železničním svršku a vozdidlech vznikla škoda 4,5 miliónu korun, zničený osobní automobil měl zůstatkovou hodnotu 50 tisíc. Zajímavé na celém případu je, jak se automobil na koleje dostal. K místu nehody totiž nevede žádná silnice ani příjezdová cesta.

Nejbližší přejezd se nachází až v Libčicích n/Vlt ve směru na Kralupy n/Vlt., další možné místo je v blízkosti podjezdu trati u zast. Úholičky ve směr na Prahu. Na zastávku Řež na levém břehu Vltavy vede z obce pouze lávka pro pěší, která přímo ústí na nástupišti směr Kralupy n/Vlt. a je opatřena sloupky, které se zřejmě dají objet. Podle mluvčí policie Praha-venkov Štěpánky Zatloukalové přesně to udělala tříčlenná posádka vozu, zatím není přesně známo proč. Štestí už měli, že lávka pro pěší unesla automobil. Jeden z mladíků skončil po nehodě v nemocnici, na několik hodin se také zastavila doprava na prvním tranzitním koridoru. Poškozená lokomotiva byla následně odstavena v žst. Roztoky u Prahy, odkud také pochází snímek.

Nejedná se o první letošní nehodu v prostoru řežské zastávky, 29. ledna v časných ranních hodinách byla tamtéž pod nástupištěm objevena zdevastovaná mrtvola 92letého muže, kterého zřejmě strhl projíždějící vlak.

zdroj: Novinky.cz


Hamták | 23.3.2009 (15:37)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel dalik2 
24.03.2009 (9:11)  
Snad měli povinné ručení od solidní pojišťovny s limitem do 5 miliónů. Jinak bych je odsoudil na doživotí k veřejně prospěšným pracím na dráze - čištění svršku a přilehlých příkopů kolem tratí v Praze, tam je všude práce dost. Taky by mohli odstraňovat grafické projevy blbečků sprejerů na budovách a vozech ňašich milých drah.
registrovaný uživatel Rail-2005  mail  
24.03.2009 (9:10)  
Je potřeba si uvědomit, že v tomto případě se nejedná o "dopravní nehodu"! Bohužel nemáme zákon na potírání terorizmu, takže nám zbývá obecné ohrožení. A protože toto bylo naprosto zbytečné (nestalo se to na křížení pozemní komunikace s dráhou), napařil bych maximání sazbu nepodmíněného trestu odnění svobody + vymáhání náhrady.
registrovaný uživatel Zalho  mail  
24.03.2009 (9:02)  
Ještě jen info že díky tomuto průseru jeli "Metropol" a "Exik" odklonem trs.Lysá,Štětí,Ústí západ a pak už každý po svejch.Škoda že to bylo brzo ráno a řádně se nedalo fotit.Kdyby někdo měl obrázek tak sem s nim :-)
registrovaný uživatel Zalho  mail  
24.03.2009 (8:50)  
Napařil bych jim obecný ohrožení stejně jako těm za Vraňany.Pořádnou pálku.Kdyby "Hrboun" vylít tak se mohl koupat ve Vltavě a s nim i fíra a nepůsobylo by to tak laškovně.V mládí každej zkouší blboviny ale tohle je na basu.
24.03.2009 (0:19)  
Ta lávka je v Řeži docela bytelná, to je spíš most než lávka. Takže se nedivím, že to uneslo auto. Jo kdyby to neuneslo, tak se myslím utopili ve Vltavě, vzhledem k tomu, jak je studená. A hlavně by celá Řež musela jezdit autobusama. Vlakem tam jezdí docela hodně lidí.
23.03.2009 (21:04)  
Třeba jeli podle GPS .. mně to taky občas cpe na cyklostezky ;-)
23.03.2009 (18:40)  
To byl záměrný útok na železnici. Inspiraci našli ve Vraňanech. Jejich cílem bylo dokázat jak je kolejová doprava nebezpečná.
registrovaný uživatel Martin Š.  mail  
23.03.2009 (18:18)  
Já se vůbec divím, že to z té lávky vytočily na ten peron - to je demnce jezdit tam, když vědí, že tam není nic, jen koleje. Mimochodem ví někdo, jak dopadly ty kukaně k podchodům, jestli jsou taky rosekané?
23.03.2009 (17:59)  
Tak mi teda vysvětlete jak opilec může v Řeži najet na lávku PRO PĚŠÍ, zabočit na peron a sjet do kolejiště? :-D Toto není normální.
registrovaný uživatel kozel  mail  
23.03.2009 (17:18)  
No dobrý,ale loko chytla od auta ne sama...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko