..: Nový design ŽelPage!!! :..

ŽelPage!!! logo, foto: Josef Petrák ŽelPage — Je to již 3/4 roku, co České dráhy, největší železniční dopravce v zemi, představily poslední část své nové a moderní korporátní identitu, která sjednotila vzhled nádraží, vozidel i webových stránek firmy. Zatímco naši fotogalerii zaplňují krásné snímky těchto moderně vyhlížejících vozidel, náš web přestává po grafické stránce držet krok s dobou. Nápad na sjednocení vizuální prezentace ČD a ŽP vzešel na vánoční besídce pořádané v hale Ministerstva dopravy pro zvané novináře a tiskové činovníky z oblasti drážní dopravy. K tanci tehdy hrála kapela Žlutý pes a nepochybně sklidila největší úspěch s písní „Modrá (je dobrá)“. Své fanoušky si našel i revival formace Blue. I proto když naši redaktoři v družném přípitku modrým curaçaem s lidmi od ČD probírali, jaké barvy zvolit, modrá byla jasná volba.

Ticho při závěrečných titulcích filmu Tmavomodrý svět přerušil jeden nejmenovaný vedoucí designového studia slovy: „Když modrá, tak na všechno!“. Navrhl, že do Silvestra připraví jeho studio grafický návrh, který jistě obstojí požadavkům 21. století a bude ne nepodobný barvám ČD. Namítali jsme, že mistr má jistě již modro–bílé vidění světa a jestli by nenašel nějakou skutečně neotřelou barevnou kombinaci. Nakonec po shlédnutí portfolia studia jsme si již všichni připadali jak v Najbrtově vidění a svolili.

Výsledný design vidíte na svých monitorech. Do loga přibyly tři vykřičníky, které sice připomínají logo města Ostrava, ale barevná a tvarová podobnost je podle tvůrců čistě náhodná. Vykřičníky, jak podotýkají autoři, za sebou skrývají tři typické lokomotivní trakce – páru, naftu a elektřinu – a znamenají všestranné zaměření našeho serveru. Kromě loga v titulní grafice dominuje několik strojů, které již nenesou přežité nátěry z dob minulých, ale nové unifikované nátěry osobní divize drah.

Administrátorům a redaktorům se nový návrh zalíbil již během úterního testování. Setkávat se s ním budete minimálně do dalších Vánoc.

Zdroj: ŽelPage, agentury Wild Duck a JNP


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 31.12.2009 (0:05)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Fikce a vtipy

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 ... 10      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Nechic  mail  
31.12.2009 (13:46)  
Co mě se ale líbí nejvíc je najbrtovská 830 v logu :D
dopisovatel nebo člen ŽP Hawkey  mail  
31.12.2009 (13:46)  
rpet ja jsem to ale nemyslel ve zlem. Spis me to zajimalo z duvody jaky odstiny barev spravne pouzit treba na model..
registrovaný uživatel rpet  mail  
31.12.2009 (13:38)  
to Hawkey: a co?? je snad PANTONE, nebo RAL svatej gral?? pantone a ral je dobrej na osvit a pre-press, k tvorbe fotek a web grafiky se ZASADNE pouziva RGB. taky neco malo vim, jen ze sebe nedelam STAR.
31.12.2009 (13:29)  
A úvodní banner udělat jako na obrázku. Ale smalou opravou - přehodit barvy - ŽelPage bíle a vykřičníky modře - moc strhávají pozornost!
31.12.2009 (13:28)  
PĚKNĚ, akorát by to chtělo dělat přepadovky - blikající nebo houkající web, animace,...

A taky, když už máte ten NAJBRT, zavést rubriku, kde bychom se dozvěděli, která vozidla jsou již unifikována, které (např. prototypy) mají výjimku apod.

A za třetí: v řazení unifikovat vozy i lokomotivy! A proč musí být to pozadí za vlakem černý? Zkuste třeba bílou, nebo, když už chcete mít najbrta, světle krémovou barvu.
31.12.2009 (13:27)  
Ufff, takhle po ránu mě vyděsit. :-)))
31.12.2009 (13:14)  
Bomba, bomba,bomba - fakt dobrý. Najbrt i s vykřičníky a babiččiným kanape na pozadí jsou fakt parádní a blahopřeji vám k parádní recesi.

Jen mám obavu, aby vým to neukradly ČD, protože je to celé lepší než současné cd.cz, které ctí najbrta jen vélmi okrajově.

Máte ode mne pět hvězdiček.
dopisovatel nebo člen ŽP Hawkey  mail  
31.12.2009 (12:55)  
rpet: neznáš náhodou colorizaci dle odstínů RAL ?
registrovaný uživatel rpet  mail  
31.12.2009 (11:55)  
to Vasek7: presna colorizace najbrta je #77CFE5 [svetla] a #6378A6 [tmava]. vzhledem k cilum vytycenym pro pristi petiletku bychom se, soudruzi, meli drzet smeru danych prestavbou, a nezavadet sem jine odstiny!!!! takhle vznika anarchie, a my si Zelpage rozvracet nedame!!!!
registrovaný uživatel vasek7 
31.12.2009 (11:40)  
Ta šedá po stranách se mi nějak nelíbí. Navrhuju něco jako:
http://cid-c290e55e4d1e4451.skydrive.live.com/self.aspx/Forums/zelpage.png
  1 2 3 4 5 6 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko