..: Vít Bárta rezignoval na post ministra dopravy :..

Ministr dopravy Vít Bárta na tiskové konferenci v Pardubicích 17.9.2010, foto: Matouš Danielka Praha — Politické turbulence ve straně Věci veřejné dnes poprvé zasáhly do složení vlády. Jeden z nejmocnějších členů a kandidát na předsedu nejmenší koaliční strany Vít Bárta se rozhodl rezignovat na funkci ministra dopravy. Premiér Petr Nečas označil tento krok za nezbytný a nevyloučil další změny ve složení kabinetu. Věci veřejné by měly i nadále mít nárok na obsazení postu ministra dopravy; paradoxně v situaci, kdy jejich poslanecký klub opustil stranický lídr pro oblast dopravy Stanislav Huml. Devítiměsíční působení Víta Bárty v čele resortu dopravy se neslo zejména ve znamení zásadního přehodnocení investičních projektů, včetně tlaku na stavební firmy a přípravy nové dopravní koncepce pro následující desetiletí. Pro železniční dopravu jeho funkční období znamenalo zejména změny ve financování osobní dopravy a kroky k vypsání prvních tendrů na rychlíkové linky v Česku; kontroverzi naopak vyvolal společný postup se SŽDC při hromadném rušení tratí nebo spory mezi správcem infrastruktury a Drážní inspekcí.

Zdroj: iDNES, ŽelPage


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 8.4.2011 (14:24)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel ReActor  mail  
12.04.2011 (14:26)  
teď ještě Kalousek a jsme spaseni :-)
11.04.2011 (21:20)  
1) Zatimco ostatni v politice z altruism
To jistě ne, ale nehrají si na zachránce republiky a obyvatelstva.

2) Barta dojel na neco kvuli volicum? To byly nejaky volby o tom odstoupeni?
Ono by se klidně mohli stát, že by občané vzali vládu útokem a defenestrovali je, kdyby se na to vykašlali.

3) Neco spatne je. Jinak by tam t uz Xkrat provareny tlamy davno nebyly
Je něco špatně, pokud podnikatel, který korumpuje, vydírá a šmíruje, jde do poliky a káže o dobru.

4) Volici JSOU blbci

Ano....jístá část....
registrovaný uživatel Sim 
11.04.2011 (18:00)  
Trochu OT ... fascinuje me, jak dokaze politika lidi popudit proti sobe a vyostrit nazory. Zatimco u beznych temat (zeleznicnich) se hodnoceni prinosnosti meho prispevku vyda nejakym smerem a malokdy to pak v budoucnu zmeni svoji tendenci, tady jsem zaznamenal (u sveho prispevku dole) behem prvnich tri navstev dvoji otoceni v rozsahu +- 10 bodiku :-) Docela mazec ;)
10.04.2011 (21:56)  
To, že pan Bárta skončí před koncem volebního období jsem prorokoval dříve. Čekal jsem ale, že se stane nepohodlným ohledně svého počínání na MD, kde začal dělat to, co se nikdy nedělalo. Z jeho odstoupení mám smíšené pocity, na jednu stranu bych byl rád, aby se pokračovalo v nastoleném trendu tvorby ucelené dopravní koncepce, na druhou stranu je zase dobré, že po provalených skandálech našel dostatek odvahy sám složit funkci. Takže teď lze jen doufat, že jeho nástupce se nevrátí k obvyklému protekcionismu a zakázkám šitým na míru jednomu uchazeči
registrovaný uživatel M 
10.04.2011 (1:19)  
Bohužel to dělal jenom proto, aby na tom vydělal Dojel na to, že voliči nejsou blbci a pokud korupčník šmírák bojuje proti korupci, tak je něco špatně

1) Zatimco ostatni v politice z altruismu
2) Barta dojel na neco kvuli volicum? To byly nejaky volby o tom odstoupeni?
3) Neco spatne je. Jinak by tam t uz Xkrat provareny tlamy davno nebyly
4) Volici JSOU blbci

Borovicka: Co pozitivniho vidis na praci predchozich tri (treba) ministru dopravy? Co pozitivniho na praci predchozich tri ministru skolstvi, armady, vnitra. Co pozitivniho vidis na Necasovi. Nakonec aby ses jeste Bartovi nemusel omluvit se slovy "bylo to hrozny, ale furt zlaty":-((
09.04.2011 (20:04)  
Bárta se snažil narozdíl o ostatní politiků uspokojovat potřeby občanů nejen ve volebním programu, ale i během volebního období. - můžete být konkrétní? Já nevidím na působení toho policajta v rezortu dopravy pozitivního vůbec nic. Ani si nemyslím, že odstavil od koryta nějaké rozpočet vysávající struktury. Jo píár mu šlo, než se ucho utrhlo. Prázdná slova a mlácení slámy (není sám i mimo VV)
09.04.2011 (16:31)  
Však všichni, kdo pana Bártu oplakávají nemusí smutnit... Pan Bárta jistě bude kandidovat (ať již on, nebo jím řízené veverky), tudíž ho mohou opět volit. Spolu s nějakou TOPxy a ČSSD-ODS (dvě strany, stejní lidé, stejný póvl).
09.04.2011 (15:21)  
Martys: Dojel na to, že voliči nejsou blbci

Ne, jen stádo, kterému jsou servírovány informace přesně na míru, ale taková je prostě doba.
Blbců je nást tu, s odpuštěním, většina, protože podobných kauz a afér už tu bylo a stále volíme ty samé.
Nedělám si iluze o bohulibých úmyslech pana Bárty při vstupu do politiky, nicméně je fakt, že to na ministerstvu dopravy a nejen tam, po mnoha letech pořádně provětral, což musí být po zásluze potrestáno.
Nebyl jsem voličem VV...
registrovaný uživatel antdo  mail  
09.04.2011 (14:15)  
Je skvělé jak je tu mínění rozdělené na dva tábory. Bohužel ani jedna strana není schopná přiznat, že tento skandál je v porovnání se skandály těch jejich preferovaných jen kapka v moři. Kauzy ODS a ČSSD asi není nutné vyjmenovávat. Nicméně je smutné, že strana, která měla potenciál ( v očích části voličů) alespon trochu nabourat zaběhlé pořádky, nakonec na ty pořádky dojela.
Tato kauza se těžko hodnotí, asi jako ostatní mám informace pouze z "nezávislých" medií. Nicméně můj osobní dojem je, že se něco vytáhlo v ten pravý čas a přidalase k tomu správná omáčka. Otázkou je kdo a proč to udělal.
Ale k p.Bártovi. Nelze mu upřít snahu a částečně i úspěchy. Na druhou stranu určitě i spousta přehmatů. Ale ruku na srdce, podle mého názoru cokoliv prosadit, byt to je věc prospěšná, je témeř nemožné. Proti ministrům vždy stojí dost mocní a všehoschopní protivníci. At je to ona slavná betonová lobby,různé zájmové skupiny a v neposlední řadě odbory,které se zuby nehty brání čemukoliv, co by byt jen narušilo dlouho zažité zvyky na dráze.
Takže at Bárta nebo kdokoliv jiný, dělat změny,které by prospěly dopravě a hlavně té zeležniční je témeř nemožné.
registrovaný uživatel MB 
09.04.2011 (12:31)  
Nikdo taky neupozornil na fakt že po Skansce se jde od doby co přestala příslušným úředníkům (potažmo stranám - napříč spektrem) platit to co doposud dávala každá firma. je hezké když snaha firmy o nekorupční prostředí skončí tím že se ji snaží zadupat do země...
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko