..: Mezi Kojetínem a Valašským Meziříčím bude jezdit regionova :..

Regionova ČD Valašské Meziříčí - Od 14. prosince letošního roku, kdy vstoupí v platnost nový jízdní řád, začne ve Zlínském kraji vozit pasažéry další souprava Regionova. České dráhy ji nasadí nově na trať č. 303 Valaššské Meziříčí - Kojetín. Podle mluvčího valašskomeziříčské radnice Josefa Beneše by se tyto inovované soupravy měly v budoucnu objevit i na dalších regionálních tratích v kraji, i když zůstává otázkou, jak si poradí se sklonově náročnými valašskými trasami.

Regionovy ve Zlínském kraji začaly sloužit v roce 2006, kdy je České dráhy nasadily na jednu z nejvytíženějších tratí: Otrokovice - Vizovice. Ta zajišťuje dopravu v celé zlínské aglomeraci a denně ji využívá až 6 000 cestujících. Zlínský kraj se tak stal prvním místem v republice, kde byla tato modernizovaná vlaková souprava využita.

"V současné době jich ve Zlínském kraji jezdí pět, do konce roku snad přibude šestá," říká ředitel Krajského centra osobní dopravy Ludvík Urban. Podle něj se dále uvažuje o jejím nasazení na trať Valašské Meziříčí - Rožnov pod Radhoštěm. V celé České republice jich nyní jezdí už více než šest desítek.

zdroj: ČT24


Adys Poslat mail autorovi | 14.11.2008 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Zlínský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel rohilkk  mail  
14.11.2008 (11:07)  
Kdyby to byly Desira, tak bych rekl, konecne idealni vozidlo na tuto trat, ale Regina muze jet z Prasu rovnou do Nove huti na pretaveni...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko