..: Dva osobní vozy poškozeny po řádění sparťanských rowdies :..

151 u Moravičan, foto: JohníkOstrava - Přesun fotbalových fanoušků na ligový zápas se opět jednou neobešel bez škod - tentokrát dílem chuligánů z řad příznivců pražské Sparty, kteří krátce před příjezdem do Ostravy zničili dva vozy řady B ze stavu DKV Praha. Přesná hodnota škody má být vyčíslena po návratu vozů do domovského depa v úterý. Před příjezdem do stanice Ostrava-Svinov odpálil sparťanští rowdies jednu z dvou dýmovnic a následně začali ničit interiér druhého vozu. "Byla zničená sedačka a byl zjištěn také promáčklý strop," uvedl pro deník Právo mluvčí ČD Ondřej Kubala. Přibližně 130 fanoušků bylo do Prahy přepravováno ve dvou posilových vozech, připojených k vlaku EuroCity. Policie jich několik legitimovala již ve vlaku; podle ostravského policejního komisaře Miroslava Pecha ale zatím nebyl nikdo obviněn.

Zdroj: Novinky.cz


Dominik Jaroš | 4.11.2008 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel dohlib 
05.11.2008 (14:12)  
:IdeeSák Tak to by asi nešlo. Když jeli Baníkovci do Prahy a jeden z nich vypadl a zemřel, co nejdříve se jelo dál aby stihli zápas. Protože jestliže zápas nestihnou, budou ještě více zlí-demolovat, ničit, motat se v kolejišti a "stopovat" další vlaky. To by je museli "zakopat pod zem" nebo polévat vodními děly a zásobovat slzným plynem, ale někde bokem od běžných cestujících.
05.11.2008 (14:02)  
Proč na šikanu používat policii. ČD si vystačí sami - stačí dělat to co obvykle - zpožďovat vlaky. V případě poškozování vozu zastavit někde na mezi, pro závadu se bude čekat na následující vlak, který přijede až v průběhu zápasu. Když fanoušci párkrát přijdou o zápas, je velká pravděpodobnost, že zkrotnou. Pravidelní cestující téměř nic nepoznají, neboť je to u ČD obvyklé.
05.11.2008 (12:42)  
Huffnaggel: Kdo si stěžuje? Novináří dělají svojí práci nepráci, tudíž se zeptali tiskového mluvčího a ten odpověděl dle pravdy. Dráha si prvotně nestěžuje. Novináři jsou ti, kteří to nafukují. Protože není pravdivé psát "...před příjezdem do Ostravy zničili dva vozy řady B ze stavu DKV Praha.", když strohá, nemastná pravda je "Byla zničená sedačka a byl zjištěn také promáčklý strop". Ona novinářsky chudá pravda se děje dnes a denně, když někdo ukradne hasičák, pospréjuje interiér vozu, prokopne dvířka, rozpárá sedačku. Jen zde je to mediálně živeno.
registrovaný uživatel dohlib 
05.11.2008 (11:03)  
:cestujici

Doufám že zaplatili každý dva tisíce a ne všichni za celou bandu. A správně měli zaplatit kromě trestu za loupež ještě minimálně policejní výjezd.
05.11.2008 (8:22)  
Proč je teda dráha vozí, když si pak pokaždé stěžuje????? Jsou to přeci pořád stejná ožralá hovada a podle přepravního řádu je možno je vyloučit z přepravy. Nenechal bych je, za asistence PČR samozřejmě, ani do vlaku nastoupit, natož v něm dělat bordel!
05.11.2008 (7:13)  
Miroslav Zikmund: Proč ŠIKANA? Vždyť to je jen stav, kdy příslušní pracovníci dělají svou práci (policisté, výpravčí, průvodčí). Chápu, že se jim do toho nechce.
Fotbal je obecný "problém". Fotbal jsou dnes výhradně peníze. A pro peníze je tento stav dobrý, není třeba ukázňovat fanoušky, nikdo na to nemá přímo zájem, většina na tom vydělává. Je to vyhovující stav. Stejně jako diskuze pod tímto železničním článkem, kde se objevují vulgarismy, urážky bez snahy cenzurovat, která na ŽelPage bývá. Tahle urážlivá, osočující diskuze mi připomíná situaci ve fotbalu.
04.11.2008 (22:56)  
David Rada: Ja bych jim ty béčka klidně nechal. Čím dřív se těchto snad nesmrtelných vozů zbavíme, tím líp. 010 mají aspoň nějakou dávku romantiky. Ale to je samozřejmě čistě osobní věc.
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
04.11.2008 (21:26)  
Příště dva vozy Eas a hotovo.
registrovaný uživatel Hanys  mail  
04.11.2008 (20:38)  
Miroslav Zikmund:výborně,ten trest bych nechal odsedět ve zdemolovaným vagonu o vodě a chlebu.
registrovaný uživatel Prazub 
04.11.2008 (20:01)  
Tak to jsou opravdu vypatlanci, na které bych použil nejpřísnější metr! Dnes Vám poničili dva vozy, příště půjdou logicky dále....Debilní vymaštěnci. Vůbec bych je dráhou nebral, ať si jedou gumokolama.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko