..: Výstavba silničního okruhu v Praze si vyžádá další výluku :..

Motorový vůz řady 854 na lince R5 u Hl. Rynholec, foto: Netopýr Praha — Pokračující výstavba městského silničního okruhu si vyžádá další výluku provozu na linkách pražského Eska. Od 23. dubna do 9. května 2011 bude opět zcela přerušen provoz na trati 120 (linky S5 a R5) v úseku Praha–Dejvice až Praha Masarykovo nádraží. Způsob organizace dopravy během výluky bude podobný jako v předcházejících výlukách v tomto úseku – cestujícím bude znovu sloužit provizorní zastávka Praha–Gymnasijní. Rychlíky a spěšné vlaky z/do Kladna budou mimořádně zastavovat ve stanici Praha–Veleslavín, mimo území hlavního města ale pojedou v nezměněných časech. Osobní vlaky směrem z Prahy do Kladna pojedou o zhruba 10 až 15 minut dříve, směrem do Prahy naopak o 10 až 15 minut později, než obvykle. Všichni cestující na této trase by tak měli věnovat dočasným změnám v jízdním řádě zvýšenou pozornost.

Dopravní opatření:

  • Většina vlaků od Kladna je zkrácena do provizorní zastávky Praha–Gymnasijní, která se nachází v docházkové vzdálenosti od stanice metra =A= Dejvická. Stejně tak většina vlaků do Kladna bude začínat na této zastávce.
  • Rychlíky a spěšné vlaky z/do Kladna budou mimořádně zastavovat ve stanici Praha–Veleslavín, mimo území hlavního města ale pojedou v nezměněných časech. Osobní vlaky směrem z Prahy do Kladna pojedou o zhruba 10 až 15 minut dříve, směrem do Prahy naopak o 10 až 15 minut později, než obvykle.
  • Jeden pár spojů je v noci odkloněn ze stanice Hostivice přes Prahu–Zličín do stanice Praha–Smíchov severní nástupiště, resp. Praha hl. n.
  • Změny se dotknou také víkendového cyklovlaku Velo z Prahy Masarykova nádraží do Slaného a zpět. Ranní spoj z Prahy a večerní spoj ze Slaného pojedou z hlavního nádraží přes Prahu–Řepy. Zbývající dva spoje pojedou pouze mezi Prahou–Řepy a Slaným.
  • Všem cestujícím ČD doporučují využít přestup ve stanici Hostivice na linku S65, která v pracovní dny navazuje na vlaky od Kladna a míří až do zastávky Praha-Smíchov, Na Knížecí (přestup na metro =B= Anděl nebo tramvajové linky 4, 7, 12, 14 a 20)

Tarifní opatření:

  • Jízdenky PID platí podle své časové a pásmové platnosti (zastávka Praha–Gymnasijní je zařazena do tarifního pásma 0)
  • Držitelé pouze jízdních dokladů ČD platných pro trať 120 z/do stanice Praha–Bubny nebo z/do Praha Masarykovo nádraží mohou cestovat i vyjmenovanými linkami a úseky PID po příslušný den.
  • Cestujícím, kteří používají aplikace na In–kartě, bude vydán ve vybraných pokladnách ČD (v některých případech průvodčím ve vlaku) na trati 120 a 093 náhradní jízdní doklad platný pro příslušný den.

Související soubory: Výlukový jízdní řád

Zdroj: České dráhy, ROPID


Dominik Jaroš | 21.4.2011 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti Jízdní řád

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
21.04.2011 (7:15)  
Tak ten Veleslavín je teď skutečně díky souběžné výstavbě metra (P6 má co chtěla) uzpůsoben na přestup - dlouhá obchůzka po štěrku mezi ohradami, kde se silně práší ze stavby. Pokud vůbec cestující trefí. Ty rychlíky mohou klidně projíždět resp. zastavovat jen z provozních důvodů.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko