..: Výsledky auditu na Generálním ředitelství ČD :..

České dráhy, a.s.Praha - Personální audit generálního ředitelství drah, který si objednalo nové vedení dopravce, byl před pár dny ukončen. Podle jeho výsledků potřebuje generální ředitelství radikální restrukturalizaci, která mimo jiné také povede ke snížení počtu pracovních míst. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí drah Petr Šťáhlavský. Audit, který trval celkem 5 měsíců, provedla soukromá firma BNW consulting.

„Základním důvodem, proč jsme audit prováděli, bylo zefektivnit práci generálního ředitelství. Je to vlastně další logický krok v restrukturalizaci společnosti, která probíhá už několik let,“ vysvětluje důvody auditu náměstek generálního ředitele ČD pro personální záležitosti Milan Ruttner. „Tím, že odstraníme duplicitní činnosti a lépe nastavíme některé procesy, zároveň ušetříme stovky milionů ročně. Bohužel, neobejde se to bez propouštění, na Generálním ředitelství postupně zanikne 316 pracovních míst. Naším dalším úkolem je zavést takové procesy, které budou průběžně vyhodnocovat efektivitu naší práce, abychom takto razantním krokům do budoucna předešli,“ dodal.

Počet propuštěných zaměstnanců ovšem nebude tak velký, jak se na první pohled zdá. Některé pozice totiž nejsou aktuálně obsazené a další zaměstnanci budou převedeni na jiná místa. Propuštěno by mělo být "jen" 100 zaměstnanců, o které se však i tak dráhy postarají. „Budeme se samozřejmě snažit lidem pomoci v této nelehké životní situaci. Zřídíme pro ně informační centrum, kde jim odborný konzultant poradí, jak se zorientovat na trhu práce a co je potřeba udělat pro úspěšné hledání nové zaměstnání. Všichni dotčení kolegové zároveň dostanou brožuru se základními informacemi a každému, kdo o to projeví zájem, umožníme absolvování individuálního tréninkového programu,“ dodává Ruttner. Na informačním centru budou k dispozici počítače s databází volných pracovních míst a psycholog. Lidé, kteří mají méně než 5 let do důchodu, a šance na jejich uplatnění je proto nízká, budou podle nařízení vlády č. 370/2007 zařazeni do doprovodného sociálního programu. Kromě odstupného jim bude ze státního rozpočtu vyplacen další příspěvek na překlenutí této doby. Ostatním bude vyplaceno příslušné odstupné podle kolektivní smlouvy.

Ke konci roku 2006 bylo na generálním ředitelství zaměstnáno 2293 pracovníků. Do dceřinné ČD Cargo odešlo 530 lidí. Dalších 458 pracovních míst bylo zrušeno po oddělení Správy dopravní cesty. Dnes tak na GŘ ČD pracuje celkem 1 517 úředníků.

zdroj: Tisková zpráva ČD


Samir Lepara | 3.11.2008 (19:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
04.11.2008 (12:00)  
waszyn - neni pravda, ze nic neumi. Jsou to takovi utocnici fotbalovi - oni UMI byt ve spravnou dobu na spravnem miste:-))
registrovaný uživatel waszyn 
04.11.2008 (11:29)  
stoupa:
cili potvrzujete moji domnenku, ze se jedna i o lidi, kteri v podstate nic neumi, jen tam proste "jsou". Holt nemusi do auditorske firmy ze. Jsou i mene nobl kancl joby, kde budou oceneni podle svych schopnosti a dovednosti a nebudou kvuli tomu krvacet danovi poplatnici.
A pokud se na to nabrezi vypracovali kdysi davno z pokladny nebo dilny vzornym plnenim stranickych ukolu, tak je to docela s podivem, ze tam vydrzeli tech 19 let a doporucoval bych po zasluze pred duchodem pozice typu pokladni v supermarketu nebo doplnovac zbozi:)
registrovaný uživatel stoupa  mail  
04.11.2008 (11:06)  
2 waszyn:

.. sehnat práci v kanclu v Praze - jó, ale má-li to být "o necem", tak aktivní znalost jazyku, neco konkrétního umet a podobne je nezbytností. Presto (nebo proto?) kvetou poradensko-kravatacke firmy, ktere perfektne zhodnotí, zda jste zaraditelny do suplicku a, b, nebo xy, streilne cisté, nezridka bez vazby na realitu. "Prefektne se vyjaduje", vzorne oblecen, v golfu a usluznosti dobrý, nepodstatne, ze neví, na co je dobrá terba výhybka (výmena, je-li libo).
registrovaný uživatel JnR 
04.11.2008 (11:05)  
waszyn: Sehnat stejně "namáhavou" práci za stejně přemrštěný plat, to není lehké ani v Praze ;-)

Vláda chce konečně zrušit režijky: http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/ministerstvo-financi-chce-zrusit-stravenky-a-rezijky_88059.html
To zase bude naříkání...
registrovaný uživatel waszyn 
04.11.2008 (9:13)  
Tak mne nejvic pobavilo informační centrum, odborný konzultant, který poradí, jak se zorientovat na trhu práce, brožurka se základními informacemi a absolvování individuálního tréninkového programu.
Napadaji mne dve otazky:
1) to je v Praze tak tezky sehnat misto v kanclu? Kdyz je nezamestnanost asi 1,5% a ta se jeste tyka zejmena lidi s postizenim a narodnostni mensiny?
2) pracuji tam tak nekompetentni lide, kteri nic neumi a opravdu hrozi, ze si praci nenajdou? Respektive praci stejne "narocnou" za stejny plat a benefity. Toto mne docela desi a docela i vysvetluje proc je ta firma tam kde je.
registrovaný uživatel M 
03.11.2008 (23:05)  
Ja bych spis rekl, proc jsou v clanku vulgarni slova a odvozeniny:-)
03.11.2008 (20:54)  
O poslední větě se dá s úspěchem polemizovat. Proč do toho pletou práci? Fuj...
03.11.2008 (20:21)  
Aby mohli uskutečnit sociální program, musí ještě zaměstnat 316 nových pracovníků :-).
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
03.11.2008 (19:56)  
No a je to, vsichni spokojeni, ne? :D
03.11.2008 (19:22)  
Do a kolik jich tam přišlo do roku 2008 :-) celá personalistika atd.

X milionů v prdeli za to, co Ruttner musel vědět už při příchodu na ČD.
Další miliony za informační centrum. Vždyť ty lidi z GŘ maj kontaktů, že se po nich zapráší.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko