..: Škodovka pokračuje v nákupech, převezme MOVO Plzeň :..

Ilustrační obrázekPlzeň - Zase o něco větší kapacity má ve svém domácím městě plzeňská Škoda. V uplynulém týdnu totiž dotáhla ke zdárnému konci více než čtyřměsíční jednání o převzetí tamější správkárenské společnosti MOVO. I když cenu akvizice ani jedna strana nezveřejnila, svůj podíl na transakci údajně má i nedobrý finanční stav společnosti. "Podepsali jsme smlouvy na koupi Mova, čekáme na vyjádření antimonopolního úřadu," potvrdil ředitel Škoda Transportation a místopředseda představenstva Škoda Holding Tomáš Krsek.

Ilustrační obrázekMOVO, spol. s r.o. patřilo od roku 1992 pěti plzeňským podnikatelům. Podpisem akviziční smlouvy se tak zařadí mezi rostoucí skupinu českých výrobců, jež postupně přecházejí pod křídla okřídleného šípu. V uplynulých letech přitom Škodovka převzala další významné dodavatele železničních vozidel, včetně ČKD Vagónky a šumperského Parsu. Odkoupením Mova tak Škoda Holding nově získává divizi s bohatými zkušenostmi v oblasti oprav a modernizací osobních vozů, čímž nepochybně získá ještě větší podíl na českém železničním trhu.

MOVO Plzeň se na české železniční scéně zapsalo zejména kompletními rekonstrukcemi vozů pro dálkovou dopravu, počínaje trochu experimentální řadou Beer v první polovině 90. let, na niž navázaly modernizace vagónů pro vlaky vyšší kvality nebo lůžkové vozy WLABmee. V současnosti se společnost angažuje jako subdodavatel mimo jiné v rekonstrukcích vozů pro pražské metro nebo v přestavbách části vozů ze čtyřicetikusové série pro ING Lease. Dílčí úspěchy jsou ale podle agentur vyváženy problematickou pozicí na trhu. I přesto ale vloni firma utržila 370 milionů Kč, z nichž 23 milionů vykázala jako zisk.

zdroj: Dopravní noviny.


Honza Beránek / JTB | 6.10.2008 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
06.10.2008 (15:19)  
Hned me napadl citat z filmu Pulp Fictions: "Poslu tam par zfetovanejch negru s klestema a letlampou, aby si hosi trochu zablbli..." :)
Jenze na penezich z CD si hosi ze skodovky uz moc nezablbnou. Z 12 mld. od statu uz jich zbyva asi jen 3 - 4 mld. viz tento odkaz: http://brnensky.denik.cz/z_domova/vlak_kraj_vizitka20080930.html
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko