..: Parní expres opět poveze návštěvníky strojírenského veletrhu :..

Ilustrační obrázekBrno - Letní prázdninový režim pozvolna opadl a kalendář se opět začíná plnit nejrůznějšími akcemi. Výsadní postavení mezi nimi bezpochyby má i 50. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu, který otevře své brány již toto pondělí. Představí se na něm přes dva tisíce vystavovatelů z 30 zemí světa, mezi kterými pochopitelně nesmí chybět ani výrobci železniční techniky. Po velkém úspěchu z minulého ročníku bude i letos železniční rozměr akce umocněn zavedením mimořádného parního Veletržního expresu, který přímo na palubě nabídne i zvýhodněnou kombinaci jízdenky a vstupenky do areálu brněnského výstaviště.

Ilustrační obrázekOrganizátoři nijak neskrývají svá očekávání od jubilejního ročníku. "Krytá výstavní plocha je vyprodána a desítky firem zůstaly na čekacích listinách, řada vystavovatelů se prezentuje na venkovních výstavních plochách," komentuje velký zájem ředitel veletrhu Jiří Rousek. Z hlediska zájmu o železniční techniku ale letošní MSV, zejména kvůli svému načasování, poněkud stojí ve stínu blížícího se InnoTransu v Berlíně, pro který si většina výrobců nechává nejžhavější novinky. Koleje v areálu výstaviště tedy nebudou obsazeny tak hustě, jako po minulé roky, kdy zde velké premiéry slavily i firmy Pars Nova, CZ-LOKO, ŽOS Vrútky nebo ŽOS Zvolen. Jen poslední jmenovaná má letos podle katalogu vystavovatelů zarezervovanou plochu pro dva velké exponáty, ostatní dopravní stálice brněnského průmyslového podzimu letošní ročník pojaly skromněji. I tak ale bude k vidění hned několik interiérových expozic renomovaných domácích i zahraničních výrobců.

Plánujete-li MSV navštívit hned v první den výstavy, nabízejí organizátoři - Steam Story Agency a BVV Veletrhy Brno - možnost svézt se speciálním parním expresem přímo do areálu výstaviště. Ojedinělá jízda z Prahy až do brněnských ulic a zpět vyjde na 300 Kč, přičemž tato cena zahrnuje i vstupné. Jízdenky bude prodávat přímo vlakový personál na palubě expresu. Vlak vyjíždí ze stanice Praha-Libeň v 6:47, s plánovaným příjezdem do Brna kolem půl druhé odpoledne. Na zpáteční cestu se pak vydá v půl šesté a do Prahy dorazí těsně po půlnoci. Soupravu historických vozů 2. třídy potáhne Albatros 498.022 po trase přes Havlíčkův Brod.

zdroj: České dráhy, BVV Veletrhy Brno


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 14.9.2008 (13:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Jihomoravský ČR Praha


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Mates 
14.09.2008 (20:04)  
jeste technicka, mam cekat narvano ? nebo misto u okynka na libni urvu ;)
14.09.2008 (18:48)  
Když už tu píšete o albíkovy,tak nepište blbosti. České dráhy vám nenabízejí vůbec nic, ale úplně někdo jiný....nebuďte jako plátek okresního formátu.
14.09.2008 (16:05)  
300Kč zpáteční do Brna, včetně dovezení na místo, vstupenky a parní vlak? To je nádherná cena... :)
14.09.2008 (15:39)  
šťastnou cestu
14.09.2008 (13:46)  
"Jízdenky bude prodávat přímo vlakový personál na palubě expresu."
registrovaný uživatel taz 
14.09.2008 (13:37)  
Po kolejích veletržní vlečky by měl zájemce vozit všechny veletržní dny mimo pondělka parní vůz Komarek.
registrovaný uživatel Mates 
14.09.2008 (13:14)  
tedy jede to zitra a kde se daji koupit listky ? dik
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko