..: České dráhy jsou připraveny odškodnit za nehodu ve Studénce :..

Studénka/Praha - Od pondělí ráno bude fungovat speciální telefonní linka Českých drah 972 211 111, kde dostanou všichni pozůstalí, zranění i jinak poškození informace, jak dále postupovat. Na uvedeném čísle bude k dispozici speciální tým, který byl přes víkend sestaven.
České dráhy jsou připraveny začít bezodkladně vyplácet odškodnění podle platného občanského zákoníku.

Zdroj: Tisková zpráva ČD, občanský zákoník.


Vítek_V | 10.8.2008 (18:15)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
11.08.2008 (0:12)  
CzechDave: vzhledem k osazenstvu vlaku předpokládám, že obětmi byli spíše mladí lidé jedoucí na koncert, než rodiče. Samozřejmě, že jakákoliv částka nemůže nikdy nahradit ztrátu.
11.08.2008 (0:06)  
zirecek: zřídkakdy, pakliže vůbec zaplatí na silnici životem sedm nevinných lidí najednou vinou někoho jiného... Kdyby most spadl (nedej Bože) na silnici (srovnáme-li to s koridorem tak spíš na dálnici) a nehoda měla podobné následky tak by tam jel předseda vlády myslím taky, stejně tak by se odškodňovalo apod. A mediální humbuk by kolem toho byl taky. To co píšete jsou nikam nevedoucí spekulace a nevhodná snaha vést nekončící flame vlak vs silniční doprava.
10.08.2008 (23:49)  
Odškodnění chápu, jde mi spíše o to velké rozvíření, "pozdvižení", na které doplácí obecně železniční doprava, přičemž málokdo ukáže i stránku v dnešní době "rutinního" umírání lidí na silnicích.
10.08.2008 (23:43)  
zirecek) Kdyby spadlo letadlo JEDNÉ KONKRÉTNÍ společnosti, taky se takto zachová. V individuální automobilové dopravě asi najdeš jeden centrální subjekt, který by za to nesl, min. morální odpovědnost se poškozeným omluvit a odškodnit je. Chápeš ten rozdíl? ;-)
10.08.2008 (23:41)  
Desítky lidí umírají méně či více "dobrovolně" na českých silnicích každý týden. Jezdí se tam dívat členové vlády, je kolem toho mediální shon, řeší někdo reálné příčiny, dochází k odškodnění?
dopisovatel nebo člen ŽP CzechDave  mail  
10.08.2008 (23:31)  
Mám ten pocit, že sebevyšší částka nenahradí rodině mrtvého tátu nebo mámu. Jen doufám, že vyšetřování této tragédie bude vedeno objektivně a že se nalezne příčina pádu mostu do kolejiště (ať už to způsobil člověk nebo souhra nešťastných náhod).
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko