..: Domažlické nádraží prošlo rekonstrukcí :..

Ilustrační obrázek Domažlice - Od tohoto pondělí slouží oficiálně veřejnosti nově zrekonstruované nádraží v Domažlicích. Nachází se na trati 180 Plzeň - Furth im Wald a zastavují zde nejen regionální vlaky ale také mezinárodní rychlíky v relaci Praha - Mnichov a Praha - Norimberk. Dvouletá rekonstrukce za 46 milionů korun sebou přinesla novou odbavovací halu, bezbariérový přístup do budovy, nástup do vlaku pomocí nové zvedací plošiny, digitální informační systém a nový staniční rozhlas. Samotná výpravní budova dostala také novou fasádu. Bezpečnost ve stanici i jejím okolí monitoruje kamerový systém.

Rekonstrukci spolufinancovaly České dráhy a Správa železniční a dopravní cesty. Odbavovací hala a kancelářské prostory patří Českým drahám, prostřední budova s technologickým zařízením a dispečinkem je SŽDC. „V přízemí prostřední technologické budovy je perónní výpravčí, který vypravuje na nástupištích vlaky, v prvním patře pak hlavní výpravčí. Je tu umístěna technologie zabezpečovacího zařízení pro stanici Domažlice, dálkové zabezpečení pro výhybnu Radonice na trati do Plzně a dálkové ovládání odbočky Pasečnice, kde se trať dělí na směry do České Kubice a do Klenčí pod Čerchovem a dále do Tachova,“ vysvětlil podrobněji Václav Šťastný, ředitel Stavební správy SŽDC Plzeň. Budova, kde byly původně umístěny pokladny, by měla sloužit komerčním účelům. Domažlické nádraží bylo oficiálně předáno do užívání a nově otevřeno 4. srpna 2008.

Zdroj: Tisková zpráva ČD a SŽDC; ilustrační foto: Josef Petrák


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 5.8.2008 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel thingie  mail  
05.08.2008 (11:03)  
Ta fotka je z výsledné stavby, nebo fakt jen ilustrace? Ta budova na ní novou fásadu má a všecko, ale kolejiště vypadá v plném rozsahu netknutě. Takže také je?
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko