..: Vlakem levněji do Německa, Rakouska a Maďarska :..

Ilustrační obrázekPraha - České dráhy nabízejí od července prostřednictvím e-shopu nebo telefonu nákup jízdenek do vybraných destinací v Německu, Rakousku a Maďarsku za akční ceny od 9 €, resp. za jejich ekvivalent v Kč podle kurzu v daném dni. Součástí jízdenky je i místenka. Ceny platí bez ohledu na věk cestujícího nebo účel cesty.

Přehled cen do vybraných destinací

Německo: Praha - Berlín 29 €, Brno - Berlín 39 €, Brno - Dresden 29 €

Rakousko: Praha - Wien, Praha - Linz nebo Praha - Graz 19 €, Brno - Wien 9 €

Maďarsko: Praha - Budapest 19 € (pro prvních 6 cestujících v daném vlaku, pro ostatní 29 €)

Srovnání s běžnými cenami

Německo: Praha - Berlín: obyčejné jízdné 51 € / zákaznické jízdné 38 €, Brno - Berlín 62 € / 47 €, Brno - Dresden 32 € / 24 €

Rakousko: Praha - Wien: 34 € / 25 €, Praha - Linz: 25 € / 19 €, Praha - Graz: 58 € / 44 €, Brno - Wien 21 € / 16 €

Maďarsko: Praha - Budapest 48 € / 36 €

Nákup pouze na internetu nebo telefonicky

Nákup jízdních dokladů za tyto akční ceny je možný pouze přes internet na eshopu ČD nebo telefonicky na čísle 840 112 113. Platba je možná platební kartou a jízdenku si cestující musí vytisknout a mít ji u sebe i v papírové podobě.

Další podmínky nákupu

Doklady je možné koupit nejdříve 60 dní a nejpozději 3 dny před dnem pravidelného odjezdu vlaků z výchozí stanice a nelze je vrátit ani vyměnit. Pro Německo a Maďarsko se vystavují do 2. třídy všech přímých vlaků kategorie EuroCity, pro Rakousko do 2. třídy vybraných přímých vlaků kategorie EuroCity, expres a rychlík. Počet míst na každý vlak, den a směr je omezen, jedná se přibližně o 20 míst na každý vlak.

Jízdenku nelze koupit jen pro cestu zpět

Jízdní doklady lze zakoupit samostatně pro cestu z ČR do druhé země, nikoli jen pro cestu zpět do ČR. Použití jízdního dokladu zpět do ČR je podmíněno nákupem jízdního dokladu z ČR do druhé země a předložením obou dokladů současně ke kontrole vlakové četě Českých drah při cestě tam. Samostatně zakoupená jízdenka zpět do ČR nebo jízdní doklad neoznačený průvodčím Českých drah je neplatný!

zdroj: České dráhy

Ilustrační foto © Atolix (eshop.cd.cz)


Rudolf Staněk Poslat mail autorovi | 2.7.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Maďarsko Německo Rakousko


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
02.07.2008 (16:20)  
IDS - tak stejne se da ptat i pro OeBB maji Praha-Wien za 29, kdyz CD (totez) maji za 19...
02.07.2008 (16:14)  
Mě se zdá. že ČD vytvářejí nový systém prodeje bez kompatibility s ostatními zahraničními systémy. Proč Rakušané nemají problémy vydat jízdenku ze Švýcarska do Rakouska a opačně Švýcaři? Protože spolupracují. Jenom ČD si hrají na svém písečku a odmítají na něj pustit kohokoliv jiného. Potom se nesmí divit, že ostatní mají stejnou taktiku vúči ČD a ty to potom musejí všelijak obcházet.
registrovaný uživatel M 
02.07.2008 (16:10)  
Tak jasne, ze to neni o dvakrat tuknout do klavesnice, ale i tak no. Vybrat jednu a vlozit do kosiku a pak druou totez nebo vybrat jednu a druhou a vlozit ji do kosiku soucasne. proste mam pocit, ze by to slo, ale je to postavene jakoze na systemu nakupovani "cedecek" (kde nevadi, ze se do kosiku dava jedno po druhem).
Trable s rezervacnim systemem bych tam ja nevidel. Kdyz si kupujete jizdenku na bahn.de nebo letenku kdekoliv, tak to prece taky probiha soucasne. Kdyz nic jineho, tak clovek nemusi 2x vybirat odkud-kam; v extremnim pripade se mu nemuze stat, ze si koupi listek "tam", ale zpatky uz bude mezitim vyprodano (pokud si to zjisti predem) nebo zpatecni listky nebudou vubec (pokud to prdem zjistovat nebude).

Jenom listky ZE podle mne MUZOU souviset spis s vyjednanymi podminkami nez s programatorstvim
02.07.2008 (16:07)  
M, jako člověk z oboru mohu říci, že ty "detaily" mohou dát programátorům nejvíc zabrat. Předpokládám nějaké trable v komunikaci s rezervačním systémem. Ale také jsem se nad tím podivoval, stejně jako nad nemožností koupit si lístek pouze ZE zahraničí.
registrovaný uživatel M 
02.07.2008 (16:02)  
Pak je tady uz jen ten "obecny" problem eshopu - neda se to koupit jako zpatecni ale jako dva singl listky. Nevim proc, mne to prijde z hlediska programovani jako detail...
registrovaný uživatel M 
02.07.2008 (15:58)  
Asi jo, asi fajna nabidka. Asi pisu proto, ze si to nedokazu spocitat pro vsechny moznosti, protoze viz nize...
Kazdopadne v clanku je napsane, ze Brno-Wien stoji 21/16, nicmene neni to uplne pravda, Wien Spezial stoji 13.40 a k tomu jde o zpatecni jizdenku.
U ostatnich destinaci ale asi pujde o nabidku nejvyhodnejsi, tim spis, ze je k tomu mistenka (a asi neni potreba byt "In")

Co teda moc nechapu (treba jenom blbe klikam) je to, ze se da koupit Praha-Budapest, ale neda se koupit (treba) Brno-Budapest...
registrovaný uživatel pekař 
02.07.2008 (15:28)  
Tahle nabídka mi přijde hodně dobrá, jen ta třetí země není Polsko, ale Maďarsko:)
02.07.2008 (15:06)  
a je to i zpátěční
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko