..: Rozšíření IDS JMK a zrušení provozu na trati Vranovice - Pohořelice :..

Ilustrační obrázekKyjov - V sobotu 28.6.2008 proběhlo další rozšíření Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK). Nově jsou do něj začleněny oblasti Kyjovsko a Vyškovsko. Lidé tak budou moci využít více spojů a levnější jízdenky, se kterými mohou cestovat i městskou hromadnou dopravou v samotném Brně. Prodlužují se i vlakové linky S6 a R6 na trase Brno hl.n. - Nesovice - Kyjov zastávka. Osobní vlaky na trati 300 Vyškov na Moravě - Nezamyslice budou nově označeny jako linka S71 a rychlíky nebo spěšné vlaky budou označeny jako linka R7.

Kvůli rozšíření IDS vznikly nové přestupní terminály v Bučovicích a Nesovicích tak, aby cestující mohli bezpečněji přestupovat z vlaků do autobusů a opačně. Ceny staveb těchto přestupních uzlů se dohromady vyšplhaly na zhruba 54 miliony korun.

Integrovaný dopravní systém se v kraji zavádí postupně již od roku 2004 a od soboty je do něj zapojeno 420 obcí. V prosinci se dále připojí i Hodonínsko, Veselsko a část Břeclavska, díky čemuž má být zavedeno nové přímé spojení Brno - Břeclav - Hodonín - Olomouc. „Pak už nám zůstane jen zbývající část Břeclavska a Znojemsko. Kdy bude IDS spuštěný i tam, se zatím neví. V každém případě by v integrovaném systému měl být celý kraj v roce 2010,“ uvádí Květoslav Havlík ze společnosti Kordis, která má celý projekt integrace na starosti.

Vlaky na trati Vranovice - Pohořelice již nebudou jezdit

Ilustrační obrázekVranovice - Od 14. prosince letošního roku však skončí provoz osobních vlaků na trati 253 mezi stanicemi Vranovice a Pohořelice na Brněnsku. Jihomoravští krajští zastupitelé jednomyslně schválili další etapu rozšiřování Integrovaného dopravního systému, který však s tímto počítá. „Jde o největší územní rozšíření a týká se 119 měst a obcí na Hodonínsku, Břeclavsku a Hustopečsku. Na trati Vranovice - Pohořelice nelze udržet osobní vlakovou dopravu, takže vlaky od prosince nahradí autobusy,“ říká krajský radní Jaroslav Pospíšil, který má dopravu v kraji na starosti. Vlaky na této trati tak vidíme pravděpodobně naposled.

  • IDS JMK vydal nové jízdní řády všech linek, s platností od 28.6.2008 - k dispozici zde

Zdroj: IDS JMK a Deník


Adys Poslat mail autorovi | 30.6.2008 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
30.06.2008 (19:30)  
Horatio: Dotované cestování má být zejména účelné, pokud už existují jedinci, které to baví (drtivou většinu populace ne), ještě to neznamená, že je třeba mu jeho zábavu dotovat z veřejných prostředků. Vlak není divadlo.
A že je někdo zvyklý? Lidé tu jsou zvyklí na leccos, třeba na regulované nájmy.
30.06.2008 (19:07)  
tenzor + M: no je to tragédie pro cestující lépe ale někdo kdo tam bydlí je zvyklý že tam jede vlakem a svým způsobem ho to nějak baví
registrovaný uživatel M 
30.06.2008 (18:28)  
Neusnu:-)
registrovaný uživatel tenzor 
30.06.2008 (18:18)  
No to je vážně tragedie, že cestující budou muset jet rychleji a pohodlněji autobusem a že na tom kraj ušetří...
30.06.2008 (18:09)  
hodne hodne smutny...dalsi trat v prd.li
30.06.2008 (17:03)  
Jo velký prd rozšiřování vid likvidace trati 253ky hevlínky a Mražáku mluví za vše,pěkně to zkazili.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko