..: Nový polootevřený eTiket: z Prahy až na drážďanské letiště :..

Mapa S-Bahn Dresden, foto: Wikimedia Commons (public domain)Praha — Pro cestující, kteří se pro svou cestu do zahraničí chystají využít leteckou dopravu, připravují České dráhy novou nabídku. Vedle Airport Expressu a dvou veskrze neúspěšných pokusů s leteckými společnostmi ČSA a SkyEurope teď dopravce chystá zvýhodněnou zpáteční jízdenku eTiket, platnou pro cesty z Prahy až na letiště v Drážďanech. Elektronický doklad v ceně 26 € bude možné od 1. května využít pro cestu vlakem EuroCity v úseku Praha – Dresden Hbf i na lince S2 drážďanského S–Bahnu až do stanice Dresden–Flughafen. Zatímco cesta na letiště je vázána na konkrétní datum a spoj, zpět lze cestovat kdykoliv v průběhu měsíční platnosti jízdenky, ovšem až po označení dokladu razítkem u určené přepážky na letišti. Nový eTiket Dresden + letiště bude možné tradičně zakoupit pouze přes internet nebo telefonicky a jeho využití bude omezeno na přímé denní vlaky EuroCity. Další novinkou pro létající cestující pak ČD chystají na 13. června, odkdy bude možné zakoupit jízdenku do tarifního bodu Praha letiště (NAD) i v zahraničí.

Zdroj: České dráhy


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 14.4.2010 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Německo Sasko /Sachsen


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
15.04.2010 (9:58)  
Osobakem?
A o vikendu zalezi na poctu osob. U dvou je to lepsi i z Prahy mam pocit
15.04.2010 (6:07)  
M : Pokud bych nastupoval v Ústí nebo v Děčíně, tak bych radši s radostí využil služeb jízdenky Regionet Labe případně SONE+DB, s kterými se pohodlně dostanu na letiště taky.
registrovaný uživatel M 
14.04.2010 (19:00)  
Tak zacatkem dubna se do Turecka (natoz treba Recka) jeste moc nelita...

Jestli to ma mit nejakou vadu na krase, tak to, ze lide ze severnich Cech (kteri z Drazdan litaji stejne pohodlne jako z Prahy a kteri jsou mozna castejsimi navsteniky nez Prazane/Stredocesi) musi platit listek z Prahy, zatimco do toho EC nastoupi az v Usti/Decine. Jinak je to hledani chyby za kazdou cenu
14.04.2010 (18:01)  
Oto, narozenej: Z DRS dnes odstartovalo nebo odstartuje 45 linek, z toho 32 jich je vnitrostátních (většina těchto destinací je obsluhována i z PRG), dalších 11 se dělí mezi pro čecha nesmyslné destinace přdevším v Rakousku/Polsku/Švýcarsku a pouze 2 linky se dají považovat za použitelné pro českého cestujícího (Las Palmas a Tenerife). Na základě těchto údajů (počítám samozřejmě i se zvýšením frekvence charterů přes léto) bych si troufal říct, že námi diskutovaná nabízená služba je opravdu blost.
registrovaný uživatel M 
14.04.2010 (17:50)  
Tam ale trosku rozdil je - rychleji se jinak nez AE asi do centra dostat neda. A hlavne zatim vsechny nabidky byly taknak s "verejnopravnimi" dopravci:)
14.04.2010 (17:23)  
M Je vidět, že bereš v potaz autobusové shuttly úplně stejně jako cestující na LKPR využívají AirportExpres. :)
registrovaný uživatel M 
14.04.2010 (17:13)  
Tuhle moznost znam (jede to az na West, ze?), ale neni to v ramci VOR, takze jsem to ignoroval (asi proto, ze WS+MHD je take jen na VOR)

PS: Na vykrvaceni to neni, ale pres Simmering a normalne "eSkem" kolem hrbitova to vyjde rychleji, takze je to lehce na urovni toho vyjezdu zadem ze Sudbahnhofu. Ale uznavam sve pokoreni - 0:1 :-)
14.04.2010 (17:06)  
M cestuje zásadně vlakem :D Nějaký bus ignoruje
registrovaný uživatel Hansp 
14.04.2010 (16:55)  
M:Z Brna nelze na letiste Viden cestovat s jednim prestupem.
Obávám se, že nemáte pravdu nebo neznáte všechny možnosti. Z nádraží Meidling jezdí letištní shuttle - viz http://www.oebb.at/pv/busplan2010/118700.pdf . Stojí sice 6 Euro, ale není to zase taková suma, aby z ní člověk vykrvácel.
registrovaný uživatel M 
14.04.2010 (16:22)  
FK: Lze si koupit Wien Spezial+MHD. Ano, ze/do Schwechatu je pak treba si prikoupit jednu zonicku.
A jeden rozdil proti Drazdanum: Z Brna nelze na letiste Viden cestovat s jednim prestupem. Potreba jsou aspon dva (predpokladam/doufam, ze se to zmeni po dokonceni hlavni, ale primo to neslo ani kdyz fungoval Sudbahnhof - pomineme-li cestovatele, kteri by udelali smycku kolem jizni Vidne)

Beru zpet, jsou tam ty ctyri dny... Holt, tak dlouhou dovolenou nemivam no:-)) Ale z dovolene vetsinou nevim, kdy priletim, takze tam hrozi neco na zpusob toho EN...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko