..: Nová zastávka v Březové nad Svitavou :..

Ilustrační obrázek Březová nad Svitavou - Obyvatelé Březové se mohou těšit na novou železniční zastávku přímo v centru města vedle hasičské zbrojnice. Současná železniční stanice by tak sloužila už jen pro křižování vlaků. Návrh na vybudování nové zastávky v Březové nad Svitavou vzešel od SŽDC a podniku Elektrifikace železnic. „Myšlenka je to zajímavá pro obě strany. Pro město by to znamenalo přiblížení železniční dopravy cestujícím. Současná stanice je pro obyvatele z centra města příliš vzdálená,“ říká zastupitelka Březové Jana Poláčková.

S vybudováním nové zastávky se počítalo už před 15 lety při modernizaci koridoru z České Třebové do Brna. Z realizace ale sešlo, protože město nemělo dostatek prostředků na spolufinancování výstavby. Nádraží Březová nad Svitavou stojí na konci města, prakticky už v Moravské Chrastové, a bez auta se k němu vydá jen málokdo.

Podobně je na tom také zastávka Dlouhá, která leží úplně mimo město. V poslední době ji začali využívat obyvatelé z nového sídliště na Špitálském poli. Zatímco zastávka Dlouhá zůstane jak je, současné nádraží v Březové nad Svitavou by přestalo sloužit cestujícím. Zachována by zůstala pouze budova, ze které by výpravčí dohlížel na trať a několik kolejí pro křižování vlaků.

zdroj: Svitavský deník


Adys Poslat mail autorovi | 13.5.2008 (9:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel sAd 
13.05.2008 (12:47)  
JOHNZ: A taky záleží od koho je dostaneš.
registrovaný uživatel JOHNZ 
13.05.2008 (11:15)  
Jan Šlezingr: Ono sa jedná aj o to, kedy dostaneš aké peniaze a hlavne na čo ich dostaneš ...
registrovaný uživatel M 
13.05.2008 (10:35)  
Jan Slezingr - no ale nebylo to slozity. Vzdycky je vyhodnejsi (pro dodavatele samozrejme:) neco delat natrikrat nez soucasne (viz ta zastavka u Rokycan, kde zas chteji opacny postup - napred zastavku a dva roky na to koridor).
13.05.2008 (10:10)  
Nechápu.
Při stavbě koridoru se celá stanice dělala od podlahy nová. Už tenkrát nemuseli ve stanici dláždit nástupiště a mohli materiál a práci vložit do stavby nové zastávky. Nechápu, co se tady povídá o tehdějším nedostatku peněz - nestálo by to ve výsledku o nic víc a už by to deset let fungovalo.
Každopádně je to dobře, že se bude stavět. Ještě by to chtělo udělat i Letovice.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
13.05.2008 (9:33)  
Njn, my co jsme vlakem jezdili do ubytovny Pohoda, máme naopak smůlu.
registrovaný uživatel Kóřa 
13.05.2008 (9:16)  
"železniční zastávku přímo v centru města vedle hasičské zbrojnice." Jednou se jim to třeba bude hodit :-) V Teplici nad Metují by se měly zamyslet :-)))
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko