..: Školáci chtěli vykolejit vlak z Polska :..

Ilustrační obrázek Jeseník - Vlak z Polska chtěli v okolí stanice Hradec – Nová Ves na Jesenicku vykolejit školáci. Policie s pomocí informací od starosty této obce usvědčila 3 chlapce, kteří koncem března na koleje pokládali kameny. „Jde o 3 nezletilé děti z obce Široký Brod. Následovalo prověřování a na základě pohovoru se děti k tomuto činu přiznaly. Přímo činu se dopustil jen jeden hříšník, ostatní dva jen přihlíželi,“ říká mluvčí pobočky policie v Jeseníku Monika Kutláková.

Chlapci ale z trestu příliš velký strach mít nemusejí, i když se dopustili trestného činu poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. „Policie bude muset případ z důvodu nezletilosti pachatelů odložit, avšak může podat návrh na řízení věci před soudem pro mládež,“ dodává mluvčí.

Alarmující skutečností však je, že jde již o druhý podobný incident v poslední době. Začátkem letošního března se totiž pokusili dva třináctiletí školáci vykolejit osobní vlak ve Frýdku-Místku. Chlapci tehdy použili stejnou zbraň jako jejich kolegové z Jeseníku - těžkou betonovou kostku.

zdroj: Olomoucký deník a Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 18.4.2008 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Olomoucký


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel tenzor 
19.04.2008 (9:11)  
Josef Petrák: jistě, ve třinácti letech prostě z toho dítě nemůže mít rozum (vždyť občanku dostane až za dva roky) a to, co naznačují zlí jazykové, že ten vlak chtěli vykolejit a bylo jim jedno jestli se u toho někdo zraní nebo zabije, protože mají špatnou výchovu, to je vyloženě provokace :)
registrovaný uživatel tenzor 
19.04.2008 (9:06)  
Miroslav Zikmund: no já zírám, jako byste nevěděl, že něco takového je naprosto nehumánní a že se dítě musí vychovávat domlouvou ;) pokud možno tak, aby nebyla narušena jeho osobnost :) Naopak je potřeba tu důsledně zavést anglosaskou výchovu, tj. jakékoli tělesné tresty dětí zakázány, zřídit speciální linku na které může týrané dítě poté co něco provede a dostane za to pohlavek, volat, aby mohlo udat svého násilnického rodiče. ;)
18.04.2008 (23:48)  
Ten příštup "všechny děcka jsou zlomyslní parchanti" je mi vyloženě proti srsti. Jestli takto k výchově přistupuje většina rodičů, tak se pak nedivte, že se ty děcka tak chovají...dyť se jim to vlastně předhazuje, tak proč by takové nebyly.

Jestli ti kluci byli malí, tak si myslím, že vysvětlit jim to stylem "a co kdyby tam byl tvůj nejlepší kamarád a ty jsi ho zranil" by možná pomohlo. Stále lepší, než nadávky. S toho si odnesou jenom nechápavou nenávist.
18.04.2008 (21:28)  
tgw: Naopak když jim to budeš vysvětlovat, tak si z toho udělaj pr... a ze zvědavosti to spíš budou chtít ozkoušet, jestli je to pravda, protože tihle parchanti moc dobře vědí, že jim nic nehrozí. V jejich věku by jim prospělo něco, jako byla kdysi vojna, ale opravdu pořádná vojna! Hned by se zmírnili!
registrovaný uživatel tgw 
18.04.2008 (19:41)  
Spíše více výchovné by bylo dětem vysvětlit co má taková nehoda má za následek.Že může dojít ke zranění menšímu,těžkému či dokonce i smrti.Že potom poškození nemohou třeba už vykonávat to co dříve.Že v tom vlaku mohl také cestovat někdo z jejich blízkých či příbuzných.A dívat se potom na to, jak trpí,či už mají různá omezení, není zrovna snadné.Možné je i poukázat konkrétní příklady,lidi.Nebo je i k takovým lidem dovést.Vysvětlit jim ,že to není zrovna dobrý nápad dělat něco podobného.Že se nejedná o srandu či výhru, když dojde k vykolejení vlaku, ale že nastávají problémy.Že dochazí k větší peněžní škodě a dochází ke zraněním.Vysvětlim jim, že jsou jiné aktivity,které by je oslovili .Tihle chlapci se totiž dle mého nudí.A berou to jako hru.Bohužel v tu chvíli si neuvědomují následky s tím spojené.
18.04.2008 (19:39)  
Všichni ti vystudovaní teoretikové tvrdí, že děti nelze zavřít do kriminálu, resp., že nějaký děcák jim problém vyřeší.
Tresty samozřejmě existují a to na psychologické úrovni dítěte. Například "vánoční prázdniny" strávené v zamřížované místnosti (samotce) v pasťáku, kde dostane 5x denně stravu "podle zásad zdravé výživy" – tedy žádné sladkosti, ale především dětmi „milovaná" zelenina, na spaní pryčna, záchod a nic víc. Žádná zábava, nic na čtení apod., žádné návštěvy, jediný koho uvidí bude roznašeč stravy a 2 x týdně čisté prádlo.

Jiným výtečníkům by takto byly zpříjemněny letní prázdniny. Mladý dareba by dostal do ruky v červnu vysvědčení a vzápětí by ho policista odvezl do „pasťáku" a ten by opustil až první den výuky následujícího školního roku.

Jsem si jistý, že takovouto výchovnou lekci si každý dareba zapamatuje na celý život a nebude mít zájem o její opakování.
18.04.2008 (18:30)  
Chtělo by to vyslechnou děti pí. ministryně a dostat z nich, kolikrát byly pí. maminkou fackovány a makarenkovány.
18.04.2008 (18:23)  
karosa: Kdepak, oni ty rodiče zavraždí, a půjdou do ústavu, odkud stejně utečou, aby zabili ještě babičku a její tělo hodili na koleje.
18.04.2008 (18:05)  
Školáci jsou nezletilý a případ bude tudíž odložen...a o tom to je proč nezletilý dělají takové věci. Zavíral bych do basy od deseti let a po pr...i !
registrovaný uživatel kubam 
18.04.2008 (18:00)  
karosa: přesně tak! Je to neuvěřitelný, že chcou zakázat to, že můžeš zliskat děcka!!! Jak to bude pak vypadat...bojím se, že máš pravdu...jestli toto projde, tak měním občanství:-/
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko