..: Rekonstrukce železniční stanice Kroměříž :..

Ilustrační obrázekKroměříž - Navrhovaný projekt rekonstrukce železniční stanice Kroměříž dostává reálnější rozměry: podle aktuálních informací SŽDC práce na kompletní opravě a modernizaci nádraží začnou v červnu letošního roku a potrvají do poloviny roku 2009. Rekonstrukce si vyžádá přibližně 430 milionů korun a kromě nutných oprav bude zahrnovat i stavbu moderního oboustranného nástupního ostrůvku s délkou 260 metrů a přístřešky pro cestující. Na něm budou stát 2 osvětlené přístřešky s elektronickými informačními tabulemi a lavičkami. K nástupišti povede od středu nádražní budovy 5 metrů široký pěší přechod přes koleje.

Druhá, 90-metrová nástupní hrana pak vznikne na místě dnešního skladiště, napravo od nádražní budovy. Sloužit bude cestujícím spojů jedoucích směrem na Zborovice. U obou nástupišť se počítá s osazením nového elektronického informačního systému. Vybudovány budou z betonových desek, usazených půl metru nad temenem kolejí. Nová podoba nádraží zajistí bezbariérový přístup pro všechny cestující. Podle Anny Kodysové ze SŽDC bude navíc kolejiště upraveno tak, aby jeho nové rozvržení minimalizovalo vjíždění posunujících drážních vozidel na přejezd přes frekventovanou Hulínskou ulici.

V rámci rekonstrukce bude prakticky vyměněno celé kolejiště, a to včetně železničního spodku, systému odvodnění a instalované kabeláže. Nádraží tím získá 16 dálkově ovládaných a elektricky vyhřívaných výhybek. V areálu stanice bude zbudována jedna nová osvětlovací věž a ostatní budou opraveny. Mezi další výrazné změny bude patřit i nový zabezpečovací systém a dva nové úrovňové přejezdy, chráněné závorami. „Cestující budou především víc než rok procházet staveništěm. Hned zkraje stavebních prací ale budou muset cestující v úseku Kroměříž - Zborovice přibližně týden jezdit náhradní autobusovou dopravou,“ upozorňuje Kodysová.

Na financování projektu rekonstrukce se přibližně stejnou částí podílí Státní fond dopravní infrastruktury a strukturální fondy Evropské unie. Oprava silničního přejezdu přes Hulínskou ulici se motoristů nijak nedotkne, jelikož právě v tuto dobu bude komunikace uzavřena kvůli opravě blízkého silničního mostu a práce na obou místech budou probíhat souběžně.

zdroj: Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 17.4.2008 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Zlínský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M@ra 
17.04.2008 (18:37)  
Tiskárna € je ECB ve Frankfurtu. Ono to opravdu není (jako nic jiného) zadarmo, do Bruselu odvedeš cca 100 giga a 110 dostaneš zpátky na dotacích, které musíš vystřílet většinou ve spěchu do projektů, které chce EU - opravdu skvělý obchod...

Prostě kvůli pár motoráčkům vyhodit tolik peněz za stanici...
registrovaný uživatel Web 
17.04.2008 (17:32)  
Mara: Je krásné, jak se lidi naučili oddělovat MY a BRUSEL :-) V Bruselu musí být velikánská tiskárna peněz :-)
registrovaný uživatel pekař 
17.04.2008 (16:40)  
Mora: si piš, za to máme kilák dálnice, to je síla...:)))
registrovaný uživatel Bartisko  mail  
17.04.2008 (15:43)  
M@ra: kdyby nebylo blbců z Bruselu, byli bysme se železnicí na úrovni 80.let, možná konce 80.
registrovaný uživatel M@ra 
17.04.2008 (15:08)  
To je neskutečná suma, ještě že ji částečně zaplatí blbci z Bruselu...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko