..: Chystané překladiště kontejnerů u Rudoltic v nedohlednu :..

Ilustrační obrázekRudoltice v Č. - Nové, moderní kontejnerové překladiště mělo již dva roky stát na Orlickoústecku. Překladiště, jakožto významný logistický bod při překládce zboží z kamionů na železnici, mělo být vybudováno nedaleko Rudoltic. Paradoxně již na rok 2006 byl plánován testovací, zkušební provoz. Ještě v minulém roce investor tvrdil, že vše bude v provozu v lednu tohoto roku.

Celý podnikatelský projekt vede František Urban, kterému vyšla Rudoltická radnice vstříc a pozemky, na kterých má jeho překladiště stát, vykoupila. „Logistické centrum je již zaneseno v územním plánu Rudoltic, některé věci také schválily České dráhy. Záměr je zatím v projektové přípravě, brzdí nás náklady na pořízení dokumentace, které se pohybují kolem 12 milionů korun," uvedl Urban. Dle něho se mu již přihlásilo několik zájemců z oboru dopravy a dokonce i některé přístavy. Tyto subjekty by se chtěly celého projektu účastnit a vzájemně spolupracovat.

Celkové zbrzdění a zpoždění výstavby má podle Urbana na vině společnost Železniční stavitelství Brno, která v začátcích slibovala plnou účast na výstavbě, ale později od tohoto rozhodnutí odstoupila. Město Rudoltice již v minulosti potřebné pozemky vykoupilo, Urban je však doposud nevlastní. "Obec netrpí žádnou újmou, protože pozemky budou převedeny na katastrálním úřadě až po plném zaplacení kupní ceny. Navíc máme právo od smlouvy odstoupit a tím také možnost je kdykoliv uvolnit pro jakéhokoliv dalšího klienta. Moje praktická zkušenost ale říká, všechno chce svůj čas a obrovskou dávku trpělivosti a neukvapenosti," informoval pro agenturu ČTK starosta Rudoltic Oldřich Kolomý.

Podnikatel František Urban předpokládá, že celý projekt financemi zaštítí strategičtí partneři, kteří by vstoupili do jeho společnosti Eurocontainer holding. Další postup a krok k vyřešení potřebné dokumentace stanovil Urban ke konci měsíce června tohoto roku. Radnice a starosta Rudoltic v celý plán moderního kontejnerového překladiště věří. Pro jeho přesvědčení svědčí i fakt, že v souvislosti s výstavbou komunikace R35 povede nedaleko Rudoltic na tuto silnici přivaděč.

Zdroj: ČTK


Vítek_V | 28.3.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel aron 
28.03.2008 (23:04)  
P!zz@mann:Tak nějak přibližně,pocházím z okresu UO,momentálně bydlím v HK.Proč?
28.03.2008 (18:37)  
aron: Ty jsi zdejší?
28.03.2008 (16:51)  
takovych prekladist by melo vzniknout vice..btw, nevite, jak to pokracuje s prekladistem v Breclavy?
registrovaný uživatel JOHNZ 
28.03.2008 (15:41)  
860 003: V prípade, že sa na kamióny prevedie aj to, čo sa ešte vozí po železnici, nebudú už ani lacné ani spoľahlivé ... o zahltení cestnej siete nehovoriac ...
28.03.2008 (15:35)  
Na co stavět takové nesmysly??? Všechno přece odvezou spolehlivěji a levněji kamiony. Na dráze se ztrácí zboží, přeprava trvá neúněrně dlouho a je drahá. Manipulace s kontejnery je drahá a zdlouhavá. Na co udržovat v tak malé zemi 2 dopravní systémy.. atd. atd.
registrovaný uživatel aron 
28.03.2008 (15:30)  
Rudoltice postavili nové sídliště,a to stejně jenom kvůli Lanškrounskému AVX a už si začínaj hrát na velkoměsto.
registrovaný uživatel peca 
28.03.2008 (15:12)  
To Aron: Souhlasím...
registrovaný uživatel aron 
28.03.2008 (15:07)  
Takové překladiště by mělo stát u velkých měst např mezi Pardubicemi a HK a né mezi Českou Třebovou a Lanškrounem.Čím větší vzdálenost od velkých měst,tím delší trasa kamionu.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko