..: Chystané překladiště kontejnerů u Rudoltic v nedohlednu :..

Ilustrační obrázekRudoltice v Č. - Nové, moderní kontejnerové překladiště mělo již dva roky stát na Orlickoústecku. Překladiště, jakožto významný logistický bod při překládce zboží z kamionů na železnici, mělo být vybudováno nedaleko Rudoltic. Paradoxně již na rok 2006 byl plánován testovací, zkušební provoz. Ještě v minulém roce investor tvrdil, že vše bude v provozu v lednu tohoto roku.

Celý podnikatelský projekt vede František Urban, kterému vyšla Rudoltická radnice vstříc a pozemky, na kterých má jeho překladiště stát, vykoupila. „Logistické centrum je již zaneseno v územním plánu Rudoltic, některé věci také schválily České dráhy. Záměr je zatím v projektové přípravě, brzdí nás náklady na pořízení dokumentace, které se pohybují kolem 12 milionů korun," uvedl Urban. Dle něho se mu již přihlásilo několik zájemců z oboru dopravy a dokonce i některé přístavy. Tyto subjekty by se chtěly celého projektu účastnit a vzájemně spolupracovat.

Celkové zbrzdění a zpoždění výstavby má podle Urbana na vině společnost Železniční stavitelství Brno, která v začátcích slibovala plnou účast na výstavbě, ale později od tohoto rozhodnutí odstoupila. Město Rudoltice již v minulosti potřebné pozemky vykoupilo, Urban je však doposud nevlastní. "Obec netrpí žádnou újmou, protože pozemky budou převedeny na katastrálním úřadě až po plném zaplacení kupní ceny. Navíc máme právo od smlouvy odstoupit a tím také možnost je kdykoliv uvolnit pro jakéhokoliv dalšího klienta. Moje praktická zkušenost ale říká, všechno chce svůj čas a obrovskou dávku trpělivosti a neukvapenosti," informoval pro agenturu ČTK starosta Rudoltic Oldřich Kolomý.

Podnikatel František Urban předpokládá, že celý projekt financemi zaštítí strategičtí partneři, kteří by vstoupili do jeho společnosti Eurocontainer holding. Další postup a krok k vyřešení potřebné dokumentace stanovil Urban ke konci měsíce června tohoto roku. Radnice a starosta Rudoltic v celý plán moderního kontejnerového překladiště věří. Pro jeho přesvědčení svědčí i fakt, že v souvislosti s výstavbou komunikace R35 povede nedaleko Rudoltic na tuto silnici přivaděč.

Zdroj: ČTK


Vítek_V | 28.3.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel zaosai  mail  
31.03.2008 (10:59)  
Mě to překladiště připadá jako pěkná blbost,už podle polohy na hl.tahu.Stanice nic moc a ještě tomu v kopci.A okolí dostane zabrat.
registrovaný uživatel sames1 
29.03.2008 (18:17)  
nejak me to zaujalo dokonce jezdily i u nas :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Silni%C4%8Dn%C3%AD_vlak#_note-novak
a nejake fota i s bourackou :)
http://rosea.webovastranka.cz/image/319_Road_Train
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=4238#next
dalo by se rict ze je to takove opravdove dobre vyuziti tahcu. Myslim energeticky.
registrovaný uživatel sames1 
29.03.2008 (16:50)  
Hlavne vsimly jste si jak ta monstra vypadaji nebezpecne. a co takova doprava UniPerolu uz vidim jak zaprahnou 30 vagonu a svisti si to po dalnici. Ja na tech obrazcich nevidel ani normalni dalnici a auta. Trochu podezrele. Neekologicke v evrope apsolutne nepouzitelne (max v Rusku ale i tam ma dominanci preprava zeleznici).

PS: Hlavne pokud se nemilim tak u nas kdyz jede nadmernej naklad tak pred nim a za nim musi jet auto s majakem krom toho zaberou jeden pruh navic jako bezpecnostni. Skvele reseni az postavime 8mi proude dalnice na vysoke bezpecnostni urovni.
29.03.2008 (14:07)  
Petr.03 souhlas. Uz me ty kamiony s prominutim s*rou. Jsou vsude s nimi problemy a navic, ty kamionaci si delaji na silnici co chteji.
Viz Svycarsko -> tak by to melo byt i u nas!

aron: Jj vim kde je. Blizko tam bydli moje babka. Ted to tam nekdo koupil.
JJ ja ho tady chci. Aspon by se dalo na co koukat ;)
Ja si myslim, ze bude naproti nadrazi, ale nejsem si jisty.
29.03.2008 (12:52)  
Uz vidim,jak takovy silnicni vlak uhani po D1, prijede od brna do prahy,a bude chtit jet treba na plzen.Uz jen ta predstava,jak sjizdi na jizni spojku me trosku desi.Toto lze pouzit asi jen v australii,kde jsou silnice rovne,dlouhe,a nevyplati se stavet dvoukolejne trate.Ale je to vec nazoru.Doufam ze naklad bude stale stoupat na zeleznici,neb kdyz jedu po praze,po jizni spojce nebo na barandove,tak je to hruza.
registrovaný uživatel aron 
29.03.2008 (11:56)  
P!zz@mann:V Lanškrouně byla kdysi porodnice z keré "pocházím".A co si myslíš o překladišti? Kde přesně to chtěj postavit?
29.03.2008 (10:12)  
aron: No ja jsem primo z toho Lanskrouna :-D
registrovaný uživatel tenzor 
29.03.2008 (9:41)  
29.03.2008 (9:24)  
Zase někdo nepřišel na to, že provokuju. Ovšem současná modroptáčnická vláda preferuje auta. To říkal Tomáš Ježek ekonom a poradce ministra financí, tehdy Klause, že železnice patří do 19. století, a že tak malá a chudá země si nemůže dovolit udržovat 2 dopravní cesty. Asi se inspiroval v Austrálii kde jezdí silniční vlaky. Ty silniční vlaky by mně docela zajímaly, nemáte o tom někdo něco?
registrovaný uživatel koyot 
29.03.2008 (1:12)  
Jsem pro, kontejnery patri na lod a pokud neni reka ani more, pak na vlak... kamion je az posledni moznost!
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko