..: ÖBB natřou jeden taurus i do českých barev :..

Ilustrační obrázekPraha - Po rakouských kolejích se bude již za několik týdnů prohánět šestnáct zemí. Tedy, alespoň lokomotiv je reprezentujících. V Rakousku se totiž na přelomu jara a léta uskuteční mistrovství Evropy ve fotbale, a tak tamní spolkové dráhy ÖBB přidělí každé účastnické zemi jednu lokomotivu a natřou ji do národních barev příslušného státu. Do jara proto bude jezdit s národním nátěrem hned šestnáct lokomotiv řad 1016, 1116 a 1216, doplní je další stroje propagující ME jako takové. Česká lokomotiva bude mít podle informací ŽelPage premiéru 6. února.

"Slavnostní roll-out je naplánován na 6. února," potvrdil Christoph Mandl z tiskového oddělení ÖBB. Podle posledních informací by se mělo jednat o lokomotivu 1216.226. Lze očekávat, že se slavnostního aktu zúčastní některá z českých fotbalových osobností, která následně převezme nad lokomotivou patronát. Tak, jako to udělal v polovině prosince italský rozhodčí Pierluigi Collina, který pokřtil tauruse v barvách své země.

Již v létě se na koleje vydaly první dvě "fotbalové" lokomotivy, rakouská a švýcarská. Více jich být ani nemohlo, protože stále probíhala kvalifikace a účast měly jistou jen tyto dvě pořadatelské země. Kvalifikační boje ale v listopadu skončily, což umožnilo natřít další lokomotivy.

Česká lokomotiva bude zřejmě jednou z posledních, zato se ale podívá do své vlasti. Podle nepotvrzených informací by totiž měla fotbalová lokomotiva zajíždět až do Brna, kam již lokomotivy řady 1216 jezdí na třech párech rychlíků Brno – Vídeň.

Ilustrační foto © Tomáš Kubovec

Zdroj: ŽelPage, Právo 29.12.2007


Honza Beránek / JTB | 9.1.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Jihomoravský Rakousko


  1 2      Zpráv na stránku:   
09.01.2008 (23:16)  
Tomislav) Rádio ti neberu :) ale prvního ptáčka (lokomotivu se švýcarským nátěrem) jsme spatřili na Arlbergu už v srpnu (viz. odkaz dole) a teorii o tom, že bude i český, měli vymyšlenou někdy od listopadu a jen stačilo získat oficiální vyjádření někoho kompetentního.

http://www.flickr.com/photos/tkubovec/1804001605/
09.01.2008 (22:49)  
M, Venca, Olin) Máte v tom zmatky pánové. Odborná veřejnost (rozumnějte místní taurusofilové) o tom věděla, ale jen domněnky a kusé informace. JTB skutečně ten článek v Právu napsal, a mezitím "dva, o kterých se ví, že je to bude zajímat", stejně jako JTB, rozseli informační síť, aby se domněnky staly potvrzenými informacemi, aby se získaly další podrobnosti o termínu nebo třeba jen čísle lokomotivy.

Venca newsku nahrál 30.12. 2007, upozornil mne o její existenci s tím, že ji můžu dopracovat a já to předal autorovi původního článku v Právu. Ten zprávu NEZAMÍTL, ale PŘEVZAL (změnil autora, jak jednoduché) a KOMPLETNĚ PŘEPSAL.

Takže otázka zní: Co jste pro tuto intenzivní investigativní kampaň udělali vy? Hmm?? Hlavně, že tu řešíte velikost ega našich redaktorů a protekcionalismus vůči některým autorům. Zkuste být aktivní alespoň jako Adys!
09.01.2008 (15:21)  
Dost kvalitní informace.Děkuji bude se hodit.
09.01.2008 (10:54)  
No to je toho... To mi může bejt ukradený
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
09.01.2008 (10:48)  
T.S.: Ne, taurus náhodou není jméno. Znamená to latinsky býk. Je to označení nebo přezdívka a ty se v případě, že se nejedná o vlastní jméno, velkým nepíšou.
09.01.2008 (9:34)  
mike_k) švýcarský panoramatický vůz první třídy řady Apm. Ten jezdí mimo Švýcarsko jen na vlaku EC Transalpin.
registrovaný uživatel mike_k 
09.01.2008 (9:23)  
Co to je za vagon na te fotce uplne na konci vlaku?
09.01.2008 (7:57)  
Těším se a už teď bych řekl, že vím minimálně o dvou "železničních fotografech", kteří si ho (a všechny ostatní) nenechají ujít;-)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko