..: Fotbalista Koller se svezl pendolinem a napáchal pořádný humbuk :..

Ilustrační obrázekPraha - Velký poprask v neděli způsobil na palubě jednotky 680.006 Českých drah fotbalista Jan Koller, který využil jeho služeb k cestě do Olomouce. Vedle svezení stihl i razítkovat lístky, rozdávat autogramy a především šokovat většinu cestujících, kteří nejlepšího střelce v historii české reprezentace ve vlaku opravdu nečekali. Podle ČD se ve vztahu k cestujícím jednalo o zatím nejvstřícnější celebritu na palubě pendolina.

"Vlakem jsem jel naposledy tak před třemi lety, než jsem odešel z Dortmundu. Tam jsme ale na zápasy vlakem jezdili docela často, obvykle na cesty kolem dvou set kilometrů," zavzpomínal Koller na svoje poslední zážitky s železnicí. "U nás jsem ale jel naposledy nějakou lokálkou na jihu Čech, ještě než jsem šel do zahraničí, takže už to bude hodně přes deset let. Jezdíval jsem ale docela běžně, na vojnu nebo ještě před tím do školy," dodal.

To už byl vlak před Kolínem. Koller se natáhl ve své sedačce a začal shánět něco k snědku. Záhy se mu dostalo standardního sendviče, kávy a zákusku. "Ten vlak je dneska úplně někde jinde. Dokonce se sem i v pohodě vejdu, což se mi třeba v letadle moc často nestává," řekl dvoumetrový obr a vyrazil rozdávat podpisy cestujícím.

Největší poprask nastal, když se Kollerova mohutná postava s razítkem v ruce vydala na kontrolu jízdenek. Hned v prvním vagonu seděla skupinka německých studentů a českých studentek, kteří byli ze slavného fotbalisty doslova u vytržení. "Tohle jsem fakt nečekal, i když nám to průvodčí hlásil, že s námi jede Koller. Chodím na Borussii do kotle na jižní tribuně, o to větší je to šok," uvedl dvaadvacetiletý Matthias a Kollera si zuřivě fotografoval na mobilní telefon.

"Představ si, kdo tady kontroluje lístky - ten fotbalista Koller, volala svým rodičům jedna ze studentek. Cestující v jednu chvíli na Kollera razítkujícího lístky namířili hned čtyři fotoaparáty, šest mobilních telefonů a žádali o další autogramy. "To je jak žákovská knížka," reagoval slavný "průvodčí", když se mu dostal do ruky k doplnění sešitek Kilometrické banky.

Po zkontrolování jednoho vagonu se Koller raději ambice stát se průvodčím vzdal a raději zamířil zpátky do bistrovozu. Tvářil se poměrně vyděšeně. "Jo, tak z mladých holek ses zpotil?" pobavila přítomné hráčova manželka Hedvika. Koller už se po zbytek cesty do kontroly jízdenek raději nepouštěl a šetřil síly na další autogramiádu. V Olomouci na nádraží na něj čekalo přes 60 natěšených fanoušků a pro podpisy si přicházeli i další zájemci.


Honza Beránek / JTB | 12.11.2007 (0:53)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu ČR Olomoucký ČR Pardubický ČR Praha ČR Středočeský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel tenzor 
12.11.2007 (13:12)  
Jsem jediný, komu poslední dobou připadá Pendolino jako naklápěcí cirkus na kolečkách?
Chybí už jen sloni :)
12.11.2007 (12:56)  
Koller před lety: Honzo, pojďte k nám. Neopakovatelné interview po zápase ...
http://www.youtube.com/watch?v=Iaqei52YkrA
12.11.2007 (12:54)  
Tak a Drážní úřad může zahájit úspěšně další správní řízení s Českými drahami a.s, protože Jan Koller není podle zákona o dráhách osobou odborně způsobilou k provádění kontroly jízdenek.
Pane Zikmunde, nedělejte ze sebe hlupáka. Kontrolu jízdenek a oprávněnost osob k ní zákon o dráhách nikterak neřeší. Pokud dotyčná osoba nevykonává dopravní úkony (např. řízení drážního vozidla), je čistě problémem dopravce, jak moc potřebuje u revize šaškovat. Nepochybně to jako zaměstnanec školící dcery ČD víte. Vaše snaha bagatelizovat porušení zákona v případě Fittipaldiho a spol. je trochu křečovitá.

P.S. Kolik mělo pendolíno s Kollerem zpoždění? :-)
P.P.S. Doufejme, že píárko pro ČD nulové vypovídací hodnoty dělá Želpage jen z nedostatku jiných témat a informací (co třeba včerejší a dnešní kolaps železniční dopravy na Vysočině, v severních Čechách, kolem Nymburka?), nikoli úmyslně.
12.11.2007 (12:47)  
ad Ideesák : takže pokud měli žlutou pásku Fittipaldi i Enge při takzvaném řízení Pendolina, pak měl DÚ utrum.

ad M : veškeré činnosti při organizování a řízení drážní dopravy, jakož i pro provozování drážní dopravy musí provádět osoba odborně způsobilá, co předpokládá i splňování ustanovení Řádu pro zdravotní a odbornou způsobilost (vyhláška číslo 101/1995 Sb.).
Zaměstnanec vykonávající dopravní službu (týká se i pracovníků obsluhy vlaku) musí používat stejnokroj nebo ochranný pracovní oděv výstražné barvy, výjimečně může vykonávat službu v civilním oděvu, ale na levé ruce musí být označen červenou služební páskou.
Zaměstnanec, který není osobou odborně způsobilou a je v výcviku, musí být označen žlutou páskou. Takto se označují také "různí" praktikanti vykonávající provozní praxi = z učilišť nebo středních / vysokých škol.
Vyplývá to z vnitřního předpisu dopravce pro činnosti při provozování drážní dopravy, který je dopravce povinen vydat podle § 35 zákona o dráhách.
U dopravce ČD se jedná o předpis ČD D2.

******

V případě Koller o nic nejde, ale je to analogie s kauzou Fittipaldi / Enge. Koller nemohl nic zkazit, jako nemohli nic zkazit výše uvedení "řidiči".
12.11.2007 (12:47)  
To je titulek jak z Blesku. Doufám, že ho taky nechali řídit. :)
registrovaný uživatel PES38 
12.11.2007 (11:50)  
Ten nadpis je dost zavádějící, já jsem čekal, co se zase semlelo a ono nic...
registrovaný uživatel waszyn 
12.11.2007 (11:46)  
Informace jak byli vsichni stastni a nadseni je sice fajn, ale to patri asi spis na web CD a.s.
Ja bych treba uvital, kdyby nekdo nekdo vystaral na kolik takova sranda prijde a kolik zakazniku diky tomu zacne vyuzivat pendolino ke svym cestam. Vidim totiz docela naplnen segment "eliskaru" a studentu, sance vidim spise v pretazeni lidi z aut na D1, a ty spis nez nejaky koller zajimaji zajimaji uplne jine veci ze...
12.11.2007 (10:56)  
Měl-li Koller pásku zácviku, tak to nemůže být problém.
registrovaný uživatel M 
12.11.2007 (10:46)  
Je nekde explicitne napsane, ze listky musi cvakat Jerry v munduru nebo to cvaknuti muze udelat kdokoliv? Predpokladam totiz, ze s nim sel i "puvodni" cvakon...
12.11.2007 (10:39)  
Tak a Drážní úřad může zahájit úspěšně další správní řízení s Českými drahami a.s, protože Jan Koller není podle zákona o dráhách osobou odborně způsobilou k provádění kontroly jízdenek.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko