..: Opilec v osobáku v Tišnově :..

Ilustrační obrázek Tišnovsko - V sobotu ráno 27. října byl osobní vlak Os 14906 (Tišnov-Bystřice n.P.-Žďár n. S.) opožděn asi o 40 minut. Důvodem byla "rvačka" vlakvedoucího s opilým cestujícím. Osmatřicetiletý muž z Borače jel v sobotu ráno vlakem z Tišnova domů. Nekoupil si lístek a když k němu přišel průvodčí, zkoušel se různě vymlouvat. Jeho zdůvodňování proč jede na černo, však moc úspěšné nebylo. Už jen proto, že se sotva držel na nohou a řeč mu komplikovala opilost. Když vlak stál v zastávce Borač, chtěl opilý muž vystoupit, ale vlakvedoucí s ním chtěl jízdu načerno dořešit. Muž se najednou chytil madel nad sedadlem a nohama prokopl dvojité okno vlaku.

Už chtěl oknem orámovaným střepy vyskočit z vlaku, ale vlakvedoucí mu v tom naštěstí zabránil, přičemž se zranil na ruce. Za chvíli dorazila hlídka tišnovských policistů, kteří černého pasažéra, který rozbil okno za 20 tisíc korun, zajistili. Muž byl natolik opilý, že nebyl schopný fouknout do měřícího přístroje. Policisté muže odvezli na brněnskou záchytku, je podezřelý z trestných činů poškozování cizí věci a výtržnictví.

Podobných případů není na Tišnovsku málo. Nejčastějším problémem jsou právě opilí pasažéři, kteří se vracejí z pátečních akcí posilněni alkoholem a odmítají předložit jízdní doklady průvodčí, která s o dost silnějšími cestujícími nic nenadělá. Většina opilců doufá, že na krátkém úseku průvodčího ve večerních hodinách nepotkají. Ještě horší případy jsou ty, kdy opilci ničí interiér osobních vozů. Nejednou překvapí cestující, kteří ráno nastupují do přes noc odstavených vozů směrem na Brno, třeba použitý hasící přístroj a interiér pokrytý hasící směsí nebo zem pokrytá zvratky.


Precla | 2.11.2007 (10:59)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Vampir  mail  
02.11.2007 (20:34)  
Rychlík asi taky bych to udělal proč mu ale ostatní cesující nepomohli.
02.11.2007 (20:07)  
Jestliže bych byl průvodčí a uviděl bych opilého cestujícího, tak bych zatáhl záchrannou brzdu. Co ostatní na ten můj nápad? :-)
registrovaný uživatel M 
02.11.2007 (19:23)  
OK, ale furt bych do toho nesel...
registrovaný uživatel pato 
02.11.2007 (19:21)  
Předpokládám, že bude vlakvedoucí náležitě potrestán jak je to na ČD zvykem,protože:
1 nesepsal K 4 175 na vyloučení cestujícího v nejbližší vhodné stanice.
2.když nevystoupil tak nesepsal K 4 175 na vyloučení cestujícího v nejbližší vhodné stanice.
3.když nevystoupil tak nesepsal K 4 175 na vyloučení cestujícího v nejbližší vhodné stanice. atd atd ........viz předpis a navíc omezil osobní svobodu cestujícího tím, že ho nenechal volně odejít a potom mu zabránil proskočení oknem, na což má každý ve svobodném světě právo. :-(
registrovaný uživatel JnR 
02.11.2007 (18:29)  
M: Ten průvodčí se zranil až potom, co se bylo rozbité okno. Už tedy nešlo jen o dvacku za jízdenku, ale o rozbité okno za 20 tisíc.
02.11.2007 (16:47)  
Takže viníkem je vlastně Tomas. Pokud by to individuum nezachránil před přejetím, tak by se nemohlo poprat a prokopnout okno …
Nikoho před přejetím vlakem nezachraňujte, zejména když je opilý - nevíte kdy se vám odmění zaviněním zpoždění vlaku, kterým právě jedete … čiň čertu dobře, peklem se to odmění …
02.11.2007 (14:35)  
nebudu kritizovat, sranda musí být:)
registrovaný uživatel M 
02.11.2007 (14:25)  
Mno... Nakej Jerry jel na cerno, chtel vyskocit oknem, v tom mu hrdinsky pruvodci zabranil, ale porezal se...
Beru, ze nejsem spravne uvedomely obcan, ale porezat se kvuli "cizi" dvacetikorune? To by se mi asi moc nechtelo. Kdyby ten ozralej byl echt magor, tak by to mohlo dopadnout jeste hur...

Mimochodem, tenhle clanek by se (jeste tak, kdyby byly fotky) hodily do toho bulvaru, o kterem se tady nekdetri tak pekne vyjadrili:-))
registrovaný uživatel Tomas 
02.11.2007 (13:42)  
Tohoto člověka jsem jednu srpnovou sobotu v tom samém vlaku v Borači zachránil před upadnutím při vystupování pod rozjíždějící vlak. I tenkrát byl jak puk Vypada to , že je to jeho normální stav. Tenkrát jsem mu na poslední chvíli vyhákl kabelu chytlou za střední madlo na schodech a doslova vyhodil na peron. Tenkrát to odnesl jeho rozbitej nos. Ale co si pamatuji tak tehdy jizdenku měl :-)
dopisovatel nebo člen ŽP MirKo 
02.11.2007 (12:58)  
Pepík: A jo, téměř doslova. Slušelo by se alespoň uvést zdroj.
02.11.2007 (15:33)  


Zdroj tu uveden byl, je to z k-reportu. Na zelpage sem to vložil před pár dny, nevím proč smazali zdroj, asi omyl.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko