..: Železniční trať mezi Horní Cerekví a Táborem se dočkala nového dálkového řízení. :..

Ilustrační obrázek Tábor - Trať Horní Cerekev – Tábor prošla v uplynulých měsících poměrně zásadní rekonstrukcí, zaměřenou především na racionalizaci provozu. Traťový úsek o délce 69 km je vybaven staničním zabezpečovacím systémem ESA 11, který s nadstavbou DOZ 1 umožňuje řídit provoz dálkově z jednoho dispečerského stanoviště. Řídicím centrem se stala železniční stanice Pelhřimov, kde je vybudováno jednotné obslužné pracoviště JOP.

Součástí pelhřimovského systému je i graficko-technologická nadstavba GTN s modulem pro zjednodušené vedení elektronické dopravní dokumentace a přenos čísel vlaků. S takovýmto řízením drážní dopravy se můžeme setkat např. na trati 316 mezi Opavou a Ostravou či Českými Budějovicemi a Horním Dvořištěm.

Vedle modernizace zabezpečovacích zařízení v jednotlivých železničních stanicích se taktéž modernizovalo traťové zabezpečovací zařízení a stavěly nové přejezdy. V průběhu stavby bylo zprovozněno celkem 12 nových přejezdových zabezpečovacích zařízení, z čehož 4 byly staniční a 8 traťových. Způsob řízení dopravy je obdobný jako u jiných dálkově řízených tratí, například Plzeň – Žatec. Díky tomuto centralizovanému řízení mají výpravčí větší přehled o dopravní situaci v oblasti, což jim usnadňuje rozhodování při různých dopravních situacích, zároveň významně snižuje personální náklady na řízení provozu. Modernizace v tomto případě umožnila snížit počet provozních pracovníků o 39. Pro cestující je nově instalováno rozhlasové zařízení. Hlasový informační systém je řízen z Pelhřimova a umožňuje jak místní, tak i dálkové automatické hlášení podle pohybu vlaků na trati.

zdroj: AŽD Praha a.s.


Railman Poslat mail autorovi | 12.11.2007 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
12.11.2007 (8:43)  
kóřa: Bohužel tohle je jedinej způsob, jak nepřijít o železnici úplně.
registrovaný uživatel Kóřa 
12.11.2007 (7:52)  
Jak svět přichází o básní... teda o železničáře..
registrovaný uživatel mrk 
12.11.2007 (7:47)  
Tak už nejen skláři - i ajznboňáci za chvíli nebudou mít co žrát.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko