..: Na Pelhřimovsku budou malé zastávky bez lidí :..

Ilustrační obrázekPelhřimov - Cestující po železnici na Pelhřimovsku se musí od počátku tohoto týdne potýkat s několika výlukami. Všechny mají jediný důvod, automatizaci zabezpečovacího zařízení. Z nejmenších zastávek totiž během několika týdnů zmizí obsluha. Výhybky, světelnou signalizaci a další úkony už budou provádět zaměstnanci přímo z pelhřimovské stanice.

Na malých zastávkách už nebude ani výpravčí, lístek si tak budou cestující kupovat přímo ve vlaku. To by pro ně měla být podle vyjádření inženýra železniční dopravy Miroslava Kaliny jediná navenek viditelná změna. Jak dále ubezpečil, žádný ze zaměstnanců drah po zprovoznění systému o místo nepřijde. Zavádění systému se neobejde bez krátkodobých omezení. To první začalo již včera, kdy byl omezen provoz na trati z Pelhřimova do Pacova kvůli úpravám přejezdu u pelhřimovského Agrostroje. Cestujícím poslouží vždy pouze první ranní vlak, ostatní doprava je zajišťována autobusy. Výluka potrvá do středy.

Další výluka čeká na cestující na trati mezi Obrataní a Chýnovem. Tam bude provoz omezen ve dnech 19. a 20.6.2007. Do autobusů se ale nebude muset. V místě prací bude pouze omezena rychlost. Z toho důvodu je možné, že dojde k mírným zpožděním spojů. Nový automatický systém by měl být na Pelhřimovsku spuštěn 27.6.2007.

zdroj: Mladá fronta DNES


JnR | 12.6.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihočeský ČR Vysočina


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel rk_kn.  mail  
13.06.2007 (7:29)  
No, páni novinári neovládajú tématiku, o ktorej píšu !
Na žel. zastávkach výpravca nie je ! Totiž zastávka je upravené miesto na trati pre výstup, nástup cestujúcich s patričnou úpravou nástupišťa, ktoré môže byť vybavené aj potrebnou infraštruktúrou , ale nemá koľajové rozvetvenie. A pokiaľ by tam bolo hradlo, hlásnica, alebo závorárske stanovište, tak na obsluhu stačí hradlár, hlásničiar alebo závorár. Ak by bola výhybňa spojená so zastávkou, tak tam by bol potrebný výpravca. Ovšem aj takáto výhybňa sa dá obsluhovať na diaľku, z priľahlej riadiacej stanice. A v tom prípade tam výpravca môže byť len počas miestnej obsluhy.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko