..: Od 1. července se Náměšť nad Oslavou zapojuje do IDS JMK :..

Ilustrační obrázek
autor: FirefighterNáměšť nad Oslavou - Lidé cestující vlakem z Náměště nad Oslavou do Brna za pár týdnů výrazně ušetří, také se jim navíc zjednoduší popojíždění po samotné jihomoravské metropoli. Náměšť se totiž od 1.7.2007 zapojuje do Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje. Na jednu jízdenku zakoupenou v náměšťské železniční stanici budou moci lidé jezdit brněnskými autobusy, tramvajemi či trolejbusy. „Jsem moc ráda až systém zavedou, tak ušetřím měsíčně přes 200 korun. Nyní platím měsíčně 983 korun za vlak do Brna a dalších pár stovek za průkazku na MHD. Od července zaplatím měsíčně asi 1.000 korun a mám v tom jízdné za vlak i MHD v Brně. Už jsem si sehnala informace,“ říká Petra Bohuslavová, která dojíždí za studiem denně do Brna.

Pokladní v Náměšti nad Oslavou potvrdila, že lidé mají obrovský zájem o informace. „Zjišťují, jak bude systém fungovat. Zatím tu máme vylepenu mapku se základními informacemi. Příští týden nás proškolí a ve druhé půli června začneme prodávat předplatní jízdenky,“ říká pokladní. Podrobnější informace najdou lidé i na webu radnice. Předplatní jízdenky budou měsíční, čtvrtletní i roční. Vyplatí se při více než 17 zpátečních cestách měsíčně mezi Náměští a Brnem. Používat je lze na osobní vlaky i rychlíky. Z Vysočiny jsou do systému již zapojeny některé vesnice těsně na hranicích s Jihomoravským krajem. Z těch větších pak Rapotice a Kralice nad Oslavou ležící na stejné železniční trati.

zdroj: Mladá fronta DNES a Deník


Adys Poslat mail autorovi | 7.6.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
08.06.2007 (15:25)  
JnR: Teda, já k Jihomoravákům a specielně Brňákům nijak extra kladný vztah nechovám, ale to co jste napsal je dost silné kakao. Čím to je, že z Třebíče a Náměště (tj. měst v kraji Vysočina) jezdí více vlaků do onoho chamtivého jihomoravského maloměsta, než do krajského města Vysočiny? Především díky Brnu to na trati 240 tak nějak žije a zřejmě se brzy dočká elektrifikace. S přístupem "vy si hleďte svého" se to moc daleko dotáhnout nedá. V celostátním měřítku tomu odpovídá například "ať si Němci a Rakušani hledí svých lokomotiv se střídavými motory a nesnaží se je strčit k nám, my máme přece svou hrdost a obejdeme se tu bez nich..."
registrovaný uživatel Gregy 
08.06.2007 (15:04)  
Prozatím Vysočina práci na IDS přerušila, ale až se jednou bude zavádět (jestli vůbec někdy), tak jsem zvědavej, jak vyřeší ty obce, kde už je IDS JMK..
registrovaný uživatel Gregy 
08.06.2007 (15:02)  
Zaintegrovat rychlíky do Náměště by bylo rozumné, i tím rychlíkem to do Brna trvá 47 minut.
registrovaný uživatel ladik 
08.06.2007 (14:43)  
to my teda řekněte jakej je rozdíl odbavení.
ve spesnaku a rychlíku co já jsem jel nepoznsl jsem razdíl
registrovaný uživatel JnR 
08.06.2007 (14:38)  
Udivuje mě, kolik se najde zakomplexovaných Jihomoraváků, kteří by z Brna chtěli ovládat nejmíň půlku Evropy a jsou skálopevně přesvědčeni, že my na Vysočině se bez velkého všemocného velkoměsta Brna neobejdeme. Co kdybyste si hleděli svojeho a Vysočinu nechali na pokoji?
registrovaný uživatel kubam 
08.06.2007 (13:10)  
to Mozek: jj,to s tebou souhlasím...Hlavně by se měl zaintegrovat celej kraj....a ne nechávat některý části ještě dlouho bez integrace - např Znojemsko až do r. 2010
08.06.2007 (12:08)  
JIhlava není spádové centrum
A není to právě důkaz toho, že kraj Vysočina je vyloženě umělá záležitost? (Jinak mně osobně je existence tohoto kraje zcela ukradená, stejně jako všech krajů, kde nebydlím.)
08.06.2007 (12:03)  
zdenda: Tak to ti musím oponovat, protože IDS má smysl zavádět i tam, kde žádné jedno spádové megacentrum není. Podívej se na takové IREDO, které pokud vím funguje k obecné spokojenosti. V kraji Vysočina jsou větší města než v oblasti IREDO, mezi nimi vlaky jezdí celkem slušně a autobusy taky, tak proč tomu nedat nějaký rámec? Začít by se mohlo s aglomeracemi Jihlavy a HB, následně připojit Pelhřimov, Žďár, Třebíč...
registrovaný uživatel zdenda 
08.06.2007 (11:53)  
vrabcak: chlapce, chlapce, jsi jedním z těch, kterým leží Vysočina v žaludku??? tak si dej pohov a hadr na hlavu, na vysočině je zbytečné dělat krajský integrovaný systém...maximálně by si mohla udělat Jihlava s nějakým rozumným dosahem pro autobusy a vlaky, ale jinak není JIhlava spádové centrum jako Brno nebo Praha...
08.06.2007 (11:36)  
Ale jak se nám ten nesmyslný Vysočinský kraj pěkně okusuje :-)
Doufám, že se časem pochlapí i Pardubičáci a Jihočeši a nezaintegrovaná zůstane jen zastávka před krajským úřadem v Jihlavě :-)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko