..: Parní lokomotiva Caroline v brněnských ulicích :..

Ilustrační obrázekBrno - Ze soboty 19.5.2007 na neděli 20.5.2007 se v Brně konala Muzejní noc. Součástí této akce byla rovněž účast historických autobusů TMB a parní lokomotivy Caroline. Pro zájemce, kteří se chtěli touto nádhernou historickou soupravou svézt, byly určeny dva vlečné vozy, a sice vůz číslo 25, který byl vyroben roku 1890 a jeho o něco starší kolega, vůz číslo 6, který byl vyroben v roce 1876 a hojně se používá jako vlečný vůz „koňky“.

Caroline jezdila s historickými vlečnými vozy trasu Obřany - Moravské náměstí - Technické muzeum za doprovodu tramvaje T3R.EV ev. č. 1560, aby při případné poruše lokomotivy nezkolabovala brněnská doprava.

Pro ty, kteří se chtějí svézt soupravou, která je vedena lokomotivou Caroline, či si ji vyfotit, mám dobrou zprávu, protože v době konání akcí Brno - město uprostřed Evropy bude součástí programu také výstavka historických vozidel TMB, jízdy historickými vozidly, Den otevřených dveří v trolejbusové vozovně Komín a právě tam budou směrovány jízdy této nádherné historické soupravy.

Pozn. redakce: Původně vložená aktualita o jízdách parní tramvaje v Brně vložená 21.5.2007 ve 22 hod. byla z důvodu výhrad v komentářích odstraněna. Nově upravená aktualita byla napsána jiným autorem. Děkujeme za pochopení.

zdroj: vlastní pozorování


RIS Poslat mail autorovi | 22.5.2007 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu ČR Jihomoravský


registrovaný uživatel manil 
22.05.2007 (13:51)  
Funkce doprovodné tramvaje je zejména ve stavění výhybek a v uvolňování cesty obtížně ubrzditelné lokomotivě (bržděna pouze jedna ze tří náprav). Dále také pro vozbu nezbytných doplňků k lokomotivě (uhlí, nářadí, oleje...).
Tramvaje T3R.EV se používají kvůli dvounásobnému výkonu oproti běžným T3 (4x90kW), a sice kvůli dynamičtější jízdě a lepší odtahuschopnosti.
registrovaný uživatel RIS  mail  
22.05.2007 (13:20)  
Gregy: no to ani ne, protože na přehoz výhybek by tam mohla být i klasická T3, vadnou soupravu však nejlépe utáhne "revna", ta je na to téměř dělaná, ale je pravda, že kvůli výhybkám byl ten doprovod také
registrovaný uživatel Gregy 
22.05.2007 (13:05)  
Tahle newska už je lepší. Ještě bych dodal, že ta tramvaj T3R.EV tam je také kvůli přehazování výhybek :-)
registrovaný uživatel RIS  mail  
22.05.2007 (12:16)  
jo, ještě doplním- Dopravní nostagie a provoz historických vozidel a vozů MHD se bude konat první červnový víkend.První červnovou sobotu proběhne Den otevřených dveří ve vozovně Komín.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko