..: Železniční trať bude bohužel neprůjezdná :..

Ilustrační obrázekOstrožská Nová Ves - Úplné omezení spojů čeká od úterý železnici mezi Kunovicemi a Uherským Ostrohem. Důvodem k výluce traťové koleje bude modernizace a kompletní výměna výhybek v Ostrožské Nové Vsi. „Vlaky na daném úseku přestanou jezdit od 15.5. po 8 hod. a znovu vyjedou až 24.5. po 19 hod. Výluka tratě bude nepřetržitá,“ upozorňuje na uzavírku Radomír Vlček, technolog uzlové železniční stanice Otrokovice. Vlakové spoje budou po celou dobu výluky nahrazovat autobusy. Ty by měly podle železničářů v dostetečné míře pokrýt přepravu cestujících.

„Spěšné vlaky směřující z/do Brna pojedou odklonem přes stanice Kunovice, Staré Město u Uh. Hradiště, Moravský Písek a Bzenec,“ říká Vlček. Lidé ze Slovácka na omezení spojů reagují podrážděně. „To snad nemyslí ČD vážně. Kdo mohl vymyslet, že se bude něco opravovat právě teď, když je uzavřený obchvat Hradiště. Teď se pro jistotu uzavře i železnice,“ zlobí se Eliška Smětáková z Uherského Hradiště, která přes Ostrožskou Novou Ves jezdí skoro denně do práce.

zdroj: Deník


Adys Poslat mail autorovi | 12.5.2007 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Zlínský


05.01.2008 (16:03)  
Jel jsem tama tehdá na kole a byla tam upozorňující značka, že světelná signalizace je mimo provoz. To jsem nepochopil, protože jsem věděl, že je to tam úplně mimo provoz.
registrovaný uživatel @ld@  mail  
13.05.2007 (9:33)  
KuTom:Máš pravdu je to rychlejší,jenže tady se vždy jezdilo do Brna vlakem,jen z toho prostého důvodu,že autobusy jsou často narvané,stojíš tam.Vlakem si sedneš a jedeš,můžeš pracovat atd. Ale s těma časama máš pravdu.Kde jsou doby rychlíků na Vláře.Teď spěšnými zastavuješ v každé stanici na horní Vláře.Jediný vlak,který připomíná zašlou slávu rychlíků je 1727 ale jen po Bojkovice.Tím cestuju hodně často a rád.3 hodiny mu stačí na celou trasu a vždy je solidně obsazený
registrovaný uživatel KuTom  mail  
13.05.2007 (8:44)  
Olda: Myslím, že už teď není co řešit, jestli z Hradiště do Brna autobusem, autem nebo vlakem. Busem je to aj bez výluk 2x tak rychlejší a to beze srandy - autem ještě rychlejší.. Vlak v průměru 2 hod (nejrychlej myslím 1h 50min) a bus v prumeru 1h 10min (nejrychleji 1h 05min).. A přes Starák a Břeclav s přestupama je to ještě rychlejší (myslím je tam jeden spoj do 1h a 40min). Ale hlavně jinak je zbytečné najet 118 kiláků vlakem, když busem je to 73 - to je hodně velký rozdíl na tak krátkou vzdálenost).
registrovaný uživatel Semík  mail  
12.05.2007 (20:41)  
Šohaj pojede taky odklonem, nebo pojede 10 autobusů?
registrovaný uživatel @ld@  mail  
12.05.2007 (20:24)  
no tak to není opravdu dobře načasované.teď nevím co vybrat.auto nebo vlak,když jedu do Brna.Objížďka přes Hradiště a Starák je na 30 minut ve spičkách víc a nedej bože aby se stala nehoda.A teď vlakem to vyjde tipuju tak o půl hodiny tak navíc.No nepotěšili mně.Mohli to načasovat jindy
registrovaný uživatel Mato 
12.05.2007 (20:19)  
chudák Eliška

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko