..: Opilý muž v Plzni se popálil o trolej :..

Plzeň - V noci z pátku na sobotu došlo k těžkému zranění dvacetiletého muže po skoku z mostu na stojící vagón. Dle policie a hasičů opilý mladík skočil z mostu na Klatovské třídě na stojící vagón s uhlím, kde se po té vzpřímil a popálil vlivem výboje z troleje a pak spadl do kolejiště, kde si poranil hlavu.

Záchranáři ho převezli nejprve na jednotku intenzivní péče do Plzně a poté letecky na popáleninovou kliniku v Praze na Vinohradech. Mladík utrpěl popáleniny téměř na 50 procentech těla. Podle mluvčího vinohradské nemocnice Petra Blažka jde o velice vážné zranění. Pacient je na jednotce intenzivní péče a je napojen na umělou plicní ventilaci. Podle mluvčího je jeho stav stabilizovaný. Doprava na tratích Plzeň - Cheb a Plzeň - Domažlice byla na půl hodiny přerušena. Událost vyšetřuje policie.

V České republice se na elektrifikovaných tratích používají dva různé napěťové systémy - 3 tisíce voltů stejnosměrných a 25 tisíc voltů střídavých. Právě napětí 25 kV zranilo onoho mladíka v Plzni, kdy se stačí jen k troleji přiblížit a dojde k výboji, kdy zasažená osoba není postižena jen elektrickým proudem, ale i značným popálením. Druhá používaná soustava má sice nižší napětí - jen 3kV, nicméně stejnosměrný proud má horší účinky na lidský organismus, kdy např. dochází k rozkladu krve.

zdroj: České noviny


JRtrain Poslat mail autorovi | 8.4.2007 (17:34)
Související zprávyopen/close

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Semík  mail  
10.04.2007 (15:19)  
To s.littlesun : Idiot jseš ty. Výlet vrtulníkem příjde na 90 000,-Kč , cétéčko na 40 000,-Kč Vadími, že zbytečně utrácí peníze ze zdravotního pojištění. Já mu to totiž taky platím, i tu postel v nemocnici a toho doktora též. Navíc jestli to přežije, tak se mu budu měsíčně skládat i na invalidní důchod. Já žiji v demokracii a mám právo říct vlastní názor na to do čeho se investují mnou těžce vydělané peníze. Vem si, že vlastně 20 takových jak píšeš volů stojí tolik co nový Bmz. Takže i díky němu musím jezdit v zavšiveném koženkovém B. Zavěr: tedy ať nám děkuje za to, že o něj vůbec bylo takhle postaráno, protože kdybychom to neplatili tak........
10.04.2007 (12:31)  
Vy jste všichni jenom banda omezenejch idiotů! Člověk dělá chyby dnes a denně. Jo, jasně kluk je vůl a může si za to sám, člověk by mu nejradši nafackoval, protože je to úplně zbytečně pos*anej život, ale jak se vůbec opovažujete někoho soudit?! Vadí Ti obsazený lůžko? Tobě nezaclání, nebo ne?! A prachy? Vaše starosti na mojí hlavu! Koho chcete trestat? Jeho mámu a tátu? Lidi, který za nic nemůžou a teď se modlí, aby kluk vůbec přežil? Nebo možná, aby radši vůbec nežil? Asi máte všichni málo starostí, co?!
registrovaný uživatel Martin 
09.04.2007 (17:58)  
Co když chtěl s trojkou v žíle zafrajeřit před holkama a trolej prostě neregistroval?No já mu nesvítil tak nevím.....
09.04.2007 (16:51)  
Uz pan Darwin o tom psal, prirozeny vyber. Kadej obcas udela chujovinu, ale toto je moc i na ozraleho chuja:) Skakat z mostu na vlak, kde je trolej, jezis marja, bud byl uplne blbej, nebo tak ozralej, ze se divim, ze se dostal pres to zabradli. Pochopim, kdyz jde nekdo nalitej pres koleje, krati si cestu, zakopne ci prehldine vlak a nestesti je na svete, sice ho nijak zvlast nelituju ci s tim nesouhlasim, ale pochopim, ze to se stat muze i jinak rozumnemu cloveku, ale toto je vrchol.
registrovaný uživatel Semík  mail  
09.04.2007 (16:30)  
2 Poborskiii: Já to myslel ve smyslu, že to vůbec přežil.
09.04.2007 (14:45)  
Semík: tenhle tedy moc štěstí neměl, kdyby skočil jen na tu trolej, tak by se mu možná moc nestalo - na to by musel být uzemněný, což mu ale zprostředkoval právě ten vagon
registrovaný uživatel Semík  mail  
09.04.2007 (14:34)  
No jo ožralci maj štěstí, se divím, že na tu trolej neskočil přímo.
dopisovatel nebo člen ŽP Hawkey  mail  
09.04.2007 (13:37)  
Venca Burgán: no já se zřídil nezpočtekrát, ale nidky ne tak, abych skákal z mostu do vagónu a dělal jiné podobné chujoviny. Když neumí chlastat, tak ať radši sedí doma na prdeli a stará mu udělá šumák!
09.04.2007 (10:44)  
Kluci vy jste se nikdy do němoty nevožrali???
No jestli to byl feták dobře mu tak a děkujeme,no jestli byl normální a měl smůlu tak škoda života.
registrovaný uživatel koffr 
08.04.2007 (21:07)  
samozrejme mu to bude v ramci socialniho smiru proplaceno pojistovnou. uz aby bylo vsechno liberalizovany :-(
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko