..: Vlakový zloděj dopaden :..

Ilustrační obrázekChomutov - Policie na severu Čech dopadla vlakového zloděje. Ozbrojený muž (48) z Teplic přepadával cestující ČD na trase Praha - Chomutov. Okradl je o několik desítek tisíc korun. Odborníky však hlavně zaráží způsob, jakým cestující okrádal. V prvním případě pan Martin pracující na dráze si jako každý večer sedl na vlak a jel domů do Chomutova. To ještě netušil co ho čeká, přišel o 8000 korun a navíc si ještě z loupeže odnesl nepříjemný zážitek.

Ve případě druhém si do kupé přisedl k mladíkovi z Plzně, který jel do Ústí nad Labem. Lupiči se zalíbil jeho notebook. Z kufříku vytáhl pistoli a mladíka držel ve vlaku až do Teplic. Tam ho donutil vystoupit a z bankomatu vybrat peníze. Chtěl po něm ještě víc a aby mu tedy peníze přinesl ve smluvený den na nádraží. Tam už ale na něj čekala policie. Oba případy se staly v běžném rychlíku, policie přitom kontroluje jen mezinárodní spoje nebo vlaky vyšší kvality. Na nádražích také bohužel většinou chybí kamerový systém.

zdroj: Nova


Adys Poslat mail autorovi | 16.3.2007 (21:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Plzeňský ČR Ústecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel alfín  mail  
16.03.2007 (23:19)  
Pyaus: Tvůj názor mě udivuje. Co budeš dělat když jsi sám a dva hnědočeši s nožem a proti tobě? Nemusíš ani ukazovat nic a jsi v prr... Nikdo neříká, že policie má lidem hlídat věci, ale procházet vlakem, budit respekt a né se zamknout v A kupé.
registrovaný uživatel alfín  mail  
16.03.2007 (23:08)  
Payus: ale snad není problém vytipovat problémové R/IC/EC a tam dělat častěji kontrolu. Co se týká kusů u policie je jich o 11 méně. (Kladno)
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
16.03.2007 (22:57)  
kolik si asi tak myslíte,že má "železniční" policie "kusů"? ještě to podělte na směny a můžem být rádi, že se aspoň někdo z nich může ve vlaku objevit. A kdo je zodpovědný za své věci? policajt v druhém konci vlaku,nebo majitel těch věcí?proč si trouba odloží mobil s doklady na stolek a v klidu si usne,jako by byl v nedobytném trezoru? Policajti jsou tam pro fyzickou bezpečnost cestujících a ne aby každému zvlášť hlídali kapsy...kupé stejně jako auto není trezor a pokud si to ti lidí neuvědomí,tak pořád budou o své věci přicházet,i kdyby v každém vlaku byla hlídka.

Sami jste zjistili,že Nova je tv bulvár,který zveličuje
registrovaný uživatel alfín  mail  
16.03.2007 (22:50)  
Ještě jeden poznatek: JŘ 2005/2006 R 377/421 Praha hl.n. - Č.Třebová př. 2:36 h a zpět R 422 ve 3:07 h. na obrat. Takhle pendlovala skupinka hnědočechů (2-3 ks.) na týdenní až kvartální síťovky. Jen jízdenky si předávají mezi další skupinou (den služba, den volna) průvodčímu je to jasný, že bude průs.r. Hnědočech + síťovka = x okradenejch.
registrovaný uživatel alfín  mail  
16.03.2007 (22:19)  
Ano ano, policie se hrne do A vozu EC/IC a tam prochrápe službu. Co se týče R je to samé, hlavně na Č.B. tr.č. 220 tam je to pravidlem. V noci je člověk nevidí na R vůbec (asi je to tím, že mají černé mundury). ,,Jen občas projdou soupravu a to max. jednou směrem do A vozu.,, Opačně jsem je jít nikdy neviděl.
16.03.2007 (22:10)  
někde jsem slyšel , že v rusku je za každým dálkovým rychlíkem připojen vagon plný policajtů, neustále chodících sem a tam přes vlak. nemáte někdo nějaké podrobnější info?
16.03.2007 (22:01)  
Hlavně by měli být na vlacích když jedou nějací po... fanoušci něčeho. Tam platí, že vlakem se jezdí výhradně bez jízdenky. Kdybych já byl generální ředitel ČD tak tam dám policajty s elektrickými obušky celých dalších 6 vagónů a někteří by jsi hodně rychle rozmysleli jak pojedou. No to sem, ale zas nepatří. Podle mě je to, ale celé dobře, že jezdí už aspoň tam. Ono přece když vidím policistu ve vlaku tak je to 100x lepší než tam vidět nějakou pofidérní osobu.
registrovaný uživatel mol21 
16.03.2007 (21:43)  
Není to tak úplně pravda, třeba teď ve středu byli policisté ve vlaku R703 Šohaj z Prahy a ten neni mezinárodní a už vůbec ne vyšší kvality :) Policisty obecně potkávám i na vnitrostátních rychlících, sice nepříliš často, ale potkávám.
16.03.2007 (21:37)  
Kubíček: Správně jsi napsal, že policie PROCHÁZÍ akorát IC/EC (a ještě ty zmíněné mezinárodní spoje), ale to je asi tak všechno.
16.03.2007 (21:11)  
Ano ano, policie prochází akorát EC/IC, která jsou zloději a dalšími nebezpečnými osobami přímo přecpány. Když ono se v těch křeslech sedí líp než na kožence v rychlíku, co?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko