..: Stavba IV. koridoru přinese řadu omezení, ale i novinek :..

Ilustrační obrázekTábor - Výstavba čtvrtého železničního koridoru si od letoška vynutí na trati 220 rozsáhlé výluky a zavádění náhradní autobusové dopravy na Táborsku. Nejvýrazněji zasáhnou do provozu na přelomu března a dubna, zopakují se počátkem května. Traťový úsek Tábor - Doubí u Tábora se totiž během příštích tří let dočká zdvoukolejnění a kompletní rekonstrukce, trať však bude vedena převážně ve stávající stopě.

V Táboře se na jaře začnou dělat nulté a přípravné etapy. „Zbourá se sklad před nádražím v místě bývalého velkoobchodu s nápoji a vytvoří se zde podmínky pro stanoviště náhradní autobusové dopravy. Směrem na Prahu bude vytvořen nový nakládkový a vykládkový prostor pro nákladní dopravu, ale ten se cestujících netýká,“ nastínil tamní vrchní přednosta Pavel Šefčík. Hlavním omezením cestujících bude výluka v době od 27. března do 3. dubna.

„Rychlíky budou nahrazeny autobusy v úseku Veselí – Tábor, osobní vlaky v úseku Soběslav – Tábor. Mimo tato nejzásadnější přerušení provozu budou ještě menší, osmihodinové výluky, v závislosti na postupu prací. Délka zpoždění se nedá přesně určit, záleží, jaký bude provoz ve městě,“ vysvětlil Šefčík. Krom táborského nádraží se tato etapa dotkne i hradla v Sezimově Ústí, stanice Planá nad Lužnicí a zastávky Doubí u Tábora. Sezimovo Ústí plní funkci hradla a zastávky s prodejem jízdenek. Hradlo bude nahrazeno elektronikou, prodej jízdenek však zůstane zachován. „V místě stávajícího přechodu pro chodce na Mládežnické cestě bude podchod pro chodce a cyklisty,“ upřesnil Josef Žahour z táborského nádraží.

V Plané nad Lužnicí vznikne nové ostrovní nástupiště s bezbariérovými přístupy pomocí rampy. Závory směrem od Turovce dolů k Plané budou zrušeny a nahrazeny podchodem pro pěší. Automobily budou na kraji Plané ve směru do Sezimova Ústí najíždět na kruhový objezd, odtud do podjezdu a vyjedou u Madety. Závory směrem na Strkov zůstanou zachovány. Zastávka náhradních busů bude v Plané na silnici E55 v místech zastávek MHD nebo linek Commetu vždy ve směru jízdy a budou označené směrovou tabulí. „V Doubí se přidá jedna kolej, zastávka zůstane. Zároveň by se u Doubí měla trať odklonit a vést souběžně s připravovanou dálnicí.

Další práce včetně totální rekonstrukce celého kolejiště v Táboře jsou naplánovány až na příští rok. Změna čeká nástupiště, přibude protihluková stěna, nový infosystém, výtahy na nástupiště a rekonstrukce podchodu. Nové podoby se dočkají i Černé mosty. Přejezd na Ústeckém předměstí se světelnou signalizací pak nahradí nezbytná lávka pro pěší.

zdroj: Táborský deník


Honza Beránek / JTB | 4.3.2007 (23:21)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel XYZH  mail  
05.03.2007 (9:34)  
To bude ještě hodně zajímavé. Tráť 220 je celkem hojně využívána a bude velmi zajímavé, jak si ČD poradí s náhradní dopravou.
05.03.2007 (8:31)  
Zatím to vypadá, že 206/7 a 100/1 budou v době nepřetržitých výluk jezdit odklonem - přes Březnici nebo přes Plzeň. Mezi Prahou a ČB má být vedena náhradní souprava. Informace je ale stará cca měsíc, nevím, jak se věci vyvinuly.
05.03.2007 (8:00)  
Náhradná súprava: zrejme sa z Prahy nepovezie nič lepšie než B, ktoré na 100/101 bežne slúžia ako posila do ČB/Volar. To bude fajn, keď potenciálny návštevník Prahy najprv z Bmz prestúpi do šunky, ktoré jazdia v rámci NAD, a potom do ďalšieho vysokokvalitného vozu do Prahy :)
Ale je dobré, že sa začína a tie výluky nebudú zase také strašné, tak nech sa im darí!
registrovaný uživatel zdeněk  mail  
05.03.2007 (0:18)  
Tak myslím, že má tkanicka pravdu... Mmch: jaká náhradní souprava? Jestliže bude nepřetržitá výluka, tak asi budou nějaký soupravy před a jiný za Táborem / Veselím...
Hlavně, že se to tu konečně začne hejbat...
04.03.2007 (23:56)  
tkanicka) to těžko, kde by za tím sehnali náhradní soupravu ;-)
04.03.2007 (23:31)  
Antiplečka a Salzburčan je totéž :-),myslím že se budou točit ve Veselí a z Tábora pojede náhradní souprava.
04.03.2007 (23:23)  
Napadá mě jedna maličkost? Antiplečka a Salzburčan budou jezdit odklonem?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko