..: Zákaz kouření ve vlacích CFR :..

Ilustrační obrázekBukurešť – Již od září loňského roku platí ve všech vlacích Rumunských železnic CFR striktní zákaz kouření. Po zavedení zákazu je nekouření dodržováno, protože pokuty za porušení byly na rumunské poměry nastaveny velice vysoko (rozmezí je v přepočtu mezi 1200 až 4100 Kč). Příkaz se samozřejmě týká i průvodčích, kteří jsou také nuceni kouřit mimo vlak. Rumunsko bylo a je zemí vášnivých kuřáků, proto zde tento zákaz vyvolal velkou nevoli. V rumunských vozech nebyly ani v minulosti téměř žádné kuřácké oddíly, běžně se však kouřívalo na toaletách či chodbičkách.

zdroj: IBSE


CSPSV | 18.1.2007 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Rumunsko


  1 2      Zpráv na stránku:   
19.01.2007 (13:30)  
To fisolik - bohužel nemáš pravdu, pokud se dotyčná věc dostane k soudu, tak ten bude zkoumat zda je tam jasně a podle normy danej zákaz, vychází se z toho, co není zakázané zákonem je povolené, zákonem daný zákaz kouření není, běž do škol - aby se mohl vymáhat zákaz kouření ve škole pro žáky musí být u všech vchodů vyvěšená cedulka předepsaného provedení a rozměrů o zákazu, pokud jí žactvo strhne a zapálí si je netrestatelné když to ředitel nemá výslovně ve školním řádu! Ve vlaku obdobně - není na každým kupé cedulka, není zákaz!
19.01.2007 (12:27)  
násoska: ty cedulky Zákaz kouření by tam vůbec nemuseli být, protože je v SPPO zákaz kouření ve včech prostorách a vozech, kromě míst kde je to povoleno. To má člověk znát. Na ulici tak nepíšou, že se nemá krást a taky to většina obyvatel dodržuje. To že strhnou ceduku zákaz kouření neznamená, že tam kouřim mohou. A pokud je stržený jenom tne proužek venku tak musí být přeci ještě další ve vnitř vozu.
registrovaný uživatel lada 
19.01.2007 (9:02)  
to Qaws: Vetsina oddilu u nas neni nekurackych, ale pasivne kurackych. Jako nekurak to vnimam jako velky rozdil.
19.01.2007 (8:40)  
U nás se projevuje jiný trend - různí ..... odtrhávají samolepky se zákazem kouření na dveřích jednotlivých oddílů a poctivě vysmradí celý vůz, díky naší "inteligentní" legislativě je nejde pokutovat neboť co není zakázané je dovolené a zákaz se prostě strhnul, viděl jsem už i vozy, kde byl stržený červený proužek na označení nekuřáckého vozu venku na vagoně.
Občas se to řeší přilepeným papírkem, ten má ale taky krátkou životnost!
registrovaný uživatel Qaws 
19.01.2007 (0:18)  
Vašek: tak většina oddílů je u nás nekuřáckých...
18.01.2007 (20:32)  
V tomto už je před námi i Rumunsko. Jsem docela zvědavý, kdy zákaz kouření zavedou konečně i u nás.
registrovaný uživatel Semík  mail  
18.01.2007 (19:51)  
Jak je to s mezinárodními rychlíky, které mají řazeny vozy pro kuřáky? Např: Transbalkán, Panonia, Bospor, Grivtsa a pod.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko