..: Fotografie roku 2006 :..

soutěžSoutěž - Všichni fotografové, kteří přispívají na ŽelPage svými díly, by nyní měli zbystřit smysly. Připravili jsme pro Vás soutěž o "fotografie roku 2006". Proč množné číslo? Vzhledem k faktu, že fotogalerie nabízí docela úctyhodné kvantum kvalitních fotek, bylo by škoda tuto anketu nerozdělit na více kategorií.

Soutěž bude probíhat v těchto kategoriích:

Elektrické lokomotivy, motorové lokomotivy, elektrické jednotky, motorové vozy, řídicí vozy, historická vozidla, cizí železnice, pracovní stroje, umělecká galerie a noční fotografie (které, ač nemají vlastní subkategorii ve fotogalerii, jsou v hojném počtu zastoupeny).

KATEGORIE SE NESMÍ MĚNIT, FOTOGRAFII LZE TEDY NOMINOVAT JEN DO TÉ KATEGORIE, POD KTEROU JE K NALEZENÍ I VE FOTOGALERII. Jedinou vyjímkou jsou fotky noční, které svou kategorii nemají, autor se tedy může rozhodnout zda nominuje takovouto fotografii podle dané skupiny, anebo ji zařadí do nočních snímků.

Anketa odstartovala 2. ledna 2007. A jaká jsou pravidla?

Nominace - Každý autor, jenž má zájem se účastnit, nominuje po jedné fotce do té kategorie, v níž chce soutěžit (např. pokud nedisponuje ani jednou fotografií v sekci „motorové vozy“, nemůže se jí účastnit). Autor vybere fotografie do soutěže tak, že v detailech fotografie (např. admin > přehled fotografií > konkrétní fotka nebo homepage > fotogalerie > .. > konkrétní fotka) stiskne tlačítko "Nominovat fotografii do soutěže", které bude zobrazeno pouze po dobu nominace. Ta bude probíhat dva kalendářní týdny. Jednotlivé nominace se budou kontrolovat, fotografie nesplňující podmínky (kategorii a rok pořízení 2006) nebudou zařazeny do ankety.

Hlasování - Hlasovat mohou všichni registrovaní návštěvníci serveru, a to pouze pro jednu fotografii v každé kategorii. Hlasovat mohou také autoři, a to se stejným, výše uvedeným omezením. Mohou hlasovat také pro své vlastní fotografie. Registrovaní uživatelé budou volit přímo u fotografie pomocí tlačítka. Hlasování bude probíhat dva kalendářní týdny, po uplynutí této doby nebude již hlasování přístupné. Neregistrovaní zájemci o hlasování se mohou zúčastnit také, a sice zasláním SMS. Podrobnosti budou zveřejněny v den zahájení hlasování.

Vyhodnocení - Bude probíhat v týdnu následujícím po hlasovacím období. Proběhne formou newsky, viditelné na homepage. Autoři vítězných fotografií budou vyrozuměni vzkazem.

Přejeme všem autorům šťastnou ruku při nominaci a hodně štěstí v samotné soutěži!


Martin Grill Poslat mail autorovi | 2.1.2007 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Johník  mail  
09.01.2007 (8:04)  
to EightyFour:
Pokud mohu mluvit za sebe, tak já budu zveřejňovat fotky z roku 2006 tak do března 2007. Přes "šotofoto sezónu 2006" jsem fotil a teď když nepřeje počasí, tak mám čas sedět u PC. Fotky ke zveřejní vybírám podle nálady, někdy náhodně avšak tak, aby se střídaly trakce, místa, kompozice....
A když byla zveřejněna newsa s anketou, trochu jsem si povzdechl, že na některé fotky se zkrátka nedostane. Ono zase nemá smysl narvat sem v krátkém časovém období ty nej fotky.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
08.01.2007 (18:32)  
Michal, topič: Původně to bylo zamýšleno pouze pro fotky, které se do galerie dostaly roku 2006, nicméně jedna věc mě donutila to změnit - po zveřejnění newsky začali autoři prohrabávat své šuplíkové zásoby, a uploadovat své nejlepší kusy (ne všichni, ale někteří určitě), což vedlo k jistému (a á věřím že ne dočasnému) zatraktivnění galerie ;o)
08.01.2007 (18:09)  
topič:s tím nezbývá než souhlasit a je to vyřešeno
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
08.01.2007 (18:04)  
Michal Demčila: Ano, to souhlasí. Různe "lžidoktory" a podobné filuty jsem zažili i v parlamentu. Tím nechci říct, že parlament považuji za nějakou lepší společnost. Ale napadlo mě, že by se to dalo elegantně vyřešit tím, že by mezi podmínkami bylo, že soutěžit mohou fotky pořízené v roce 2006 a uveřejněné v galerii v roce 2006. Tak snad pro příště jako námět do diskuse o regulích případného dalšího ročníku soutěže. :-)
08.01.2007 (17:27)  
topič:i na blbce narazíš v lepší společnosti,ale bohužel nedá se s tím nic dělat.Pokud chce někdo podvádět tak o to pokusí ať to hlídáš nebo ne.
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
08.01.2007 (17:21)  
EightyFour: Já se toho nebojím. To byla taková spíše technická poznámka. Tyhlety "soutěže elegance" s hlasováním se nedají brát jako zcela objektivní, stejně jako třeba Zlatý slavík a tak by ještě takové zlomyslnosti byly "třešinkou na dortu". Věřím, že Ti paměť slouží dobře a že budeš dobrej vlčák, ale měl jsem na mysli takovej případ, že třeba dnes může někdo dát ke schválení fotku z minulých let a když bude bez exifu, tak asi těžko poznáš, že není z roku 2006. Samozřejmě je správné předpokládat, že soutěžící mají sportovního ducha, ale strčíš za každého ruku do ohně?
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
07.01.2007 (22:14)  
topič: Všechny fotky průběžně kontroluju a všechny starší/novější fotky mažu. A zatím nám taky funguje paměť, čili by ses tohoto extrému bát neměl ;o) .
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
07.01.2007 (22:09)  
Zajímalo by mě, jak se bude určovat, zda všechny nominované fotky splňují požadovaná kriteria. Poměrně značné procento fotek nemá uvedena exif data a tak není 100% zjistitelné, zda jsou pořízeny v roce 2006. Jak se to bude řešit?
registrovaný uživatel M 
05.01.2007 (16:49)  
Ted me vlastne doslo, ze nejen sportovni ankety, ale i vykonostni poradi (tenis, lyzovani, moto, ...) jsou na stejnem principu
registrovaný uživatel M 
05.01.2007 (16:44)  
Ad (trochu Ad:) Payus - tento system je pri hlasovani pomerne obvykly a ja bych ho pravdepodobne take zvolil (prinejmensim ho stejne jako Payus doporucuji). Dokonce i ty volby se totiz daji udelat jinak nez "na cesky zpusob". Z mnoha kandidatu se vybira zpravidla pri udelovani sportovnich cen a tam je ten 5-4-3-2-1 system pomerne obvykly (mozna i prevazujici). Pokud Adam psal o minusech, tak ty mne uprimne receno nenapadaji... Samozrejme, pokud bude co kategorie to 5 vyvolenych fotek, tak nema smysl delat nejaka poradi.
Jo, tento system samozrejme hodnotitelum umoznuje, nikliv uklada, udelit az pet mist

PS: S tema satama od sponzora je to docela trefne:-)
  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko