..: Oblíbenou lokálku do Radnic výstavba koridoru neohrozí (aktualizováno) :..
810 u RadniceChrást u Plzně - V rámci výstavby 3. železničního koridoru v letech 2009 až 2012 proběhne modernizace trati z Plzně do Rokycan. V současné době probíhá příprava projektu, který by měl být hotov v únoru příštího roku. V budoucnu bude trasa Plzeň - Rokycany vedená nově po Ejpovické přeložce měřit 14,1 kilometru (o 6 kilometrů méně než dosud). Cestujícím nová stavba přinese i další změny - obec Chrást na Plzeňsku přijde o přímé vlakové spojení s Plzní. Lokálka, která spojuje obec s Radnicemi na Rokycansku a která se u místních těší velké oblibě, by však ohrožena být neměla.

"Výhody pro Chrást asi převažují nad nevýhodami. Místo trati do Plzně vznikne plánovaná cyklostezka a současně se samozřejmě zklidní i situace na přejezdu v obci a vzroste bezpečnost," prozradil starosta obce Ladislav Bohuslav. Vlaky budou po dokončení modernizace do Plzně jezdit přes Ejpovice. "Podle toho, co jsme se dozvěděli, by ale doba jízdy neměla trvat déle, než je tomu nyní. Dokonce prý bude možná o něco kratší," uvedl Bohuslav. "Jízda vlaků přes Ejpovice opravdu v žádném případě pomalejší nebude, stejná zůstane i cena jízdného. Výhodu vidíme naopak v tom, že vlaky z Plzně do Ejpovic budou moci jezdit rychleji a lidem navíc přibudou nově vzniklé spoje," potvrdil a doplnil jeho slova vedoucí skupiny dopravy regionálního centra řízení provozu Českých drah Jaroslav Voldřich. "Budeme si na to muset zvyknout, když už to jinak nepůjde. Doufám, že dráhy všechny ty sliby o rychlejší cestě a hlavně o stejné ceně dodrží," dodává jedna z pravidelných cestujících.

Doplněno (13.25): Bližší informace o projektu Ejpovické přeložky a modernizaci trati Plzeň - Rokycany naleznete na stránkách SŽDC. Budoucí podoba stavby je zde prezentována například i formou virtuálního průjezdu trasou.

zdroj: Jízdní řád ČD (trať 176), Plzeňský deník, SŽDC


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 3.12.2006 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Stavby a projekty

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel happy 
03.12.2006 (15:18)  
Místo trati do Plzně vznikne cyklostezka???A proč prostě se ta trať do Plzně nenechá bez elektrifikace a jednokolejná a vlaky by tak do Radnice jezdily z plzně! Pokud nasadím regionovu,tak mě žádná úvarať nevadí.Pokud bych chtěl dělat nutně cyklostezku,tak ji udělám mezi Chrástem a Rokycany.Přímé spojení do Plzně by té lokálce prospělo více ,než spojení do Rokycan dle mého soudu
03.12.2006 (13:39)  
Space: opravdu omlouvat se nemusíš;-), mně se občas také stává, že napíšu komentář s informací, kterou mezitím někdo stihne uvést dříve...
registrovaný uživatel Space 
03.12.2006 (13:34)  
Ojej, omlouvám se... :-)
registrovaný uživatel Space 
03.12.2006 (13:34)  
03.12.2006 (13:32)  
Doplněno - díky za tip.
03.12.2006 (12:35)  
Někde na netu byla i pěkná prezentace s projíždou po "nove trati" "ešusem" 671.
registrovaný uživatel Crozz  mail  
03.12.2006 (10:59)  
sliby chyby tak sem zvědavěj
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko