..: Cestující do Šumperka a Jeseníků se dočkají lepšího spojení :..

151 014-8 Šumperk - Lepší spojení Šumperska a Jesenicka se zbytkem republiky a více vlaků vyšší kvality, které zastaví na nádraží v Zábřehu na Moravě. To jsou hlavní novinky, které České dráhy připravily pro cestující od nového jízdního řádu. Ten začne platit 10. prosince. "V Zábřehu na Moravě bude zastavovat šest vlaků vyšší kategorie Intercity a Eurocity. Souvisí to s dokončením rekonstrukce tohoto nádraží a posílením jeho role coby přestupního terminálu ve směru na Šumperk a Jeseník," sdělil mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.

Vlaky Intercity spojí Zábřeh nejen s Prahou, ale také s Ostravou, Bohumínem, Karvinou nebo Žilinou. Cestující se na vyšší počet kvalitních a rychlých spojů těšili už dlouho. "No konečně. Nikdy jsem nemohl pochopit, proč mi České dráhy nechtějí umožnit jet do Zábřehu vlakem vyšší kvality, když jsem za to ochotný zaplatit šedesátikorunový příplatek. Doufám, že tyto vlaky budou jezdit v přijatelných časech a zkrátí se mi tak doba jízdy," reagoval na novinku Jiří Nevřel, který dojíždí pravidelně ze Zábřehu do Prahy. Podstatně lepšího spojení se dočkají i lidé z Jesenicka. Od nového jízdního řádu budou jezdit v přibližně dvouhodinových intervalech přímé spěšné vlaky a rychlíky z Jeseníku do Zábřehu a zpět. Většina spojů bude pokračovat do Olomouce, případně až do Brna.

V Zábřehu budou mít cestující přípoj na rychlíky do Prahy, v Olomouci pak bude přípoj na expresy soukromého dopravce Railtrans, který bude nově provozovat rychlé spoje mezi Prahou a Ostravou. V opačném směru bude v Olomouci přípoj na Jeseník od rychlovlaků Pendolino z Ostravy. Nové vlaky také usnadní dostupnost nejvyšších moravskoslezských hor Jeseníků pro turisty a lyžaře. Na jednodenní výlet sem budou moci vyrazit vlakem i návštěvníci z Pardubického a Hradeckého kraje. Umožní jim to nový spěšný vlak Sněžník, který bude jezdit v sobotu, neděli a v období jarních prázdnin na trase z Pardubic přes Ústí nad Orlicí a Letohrad do Hanušovic a zpět. V Hanušovicích bude přípoj na a od rychlíku do Jeseníku.

Vlaky vyšší kvality, které budou zastavovat od 10. 12. v Zábřehu

IC 518 Manažer Bohumín - Praha hl. n. ... 5:36
IC 583 Jan Perner Praha hl. n. - Bohumín ... 8:15
EC 128 Hradčany Žilina - Praha hl. n. ... 9:43
EC 127 Fatra Praha hl. n. - Žilina ... 14:15
EC 126 Fatra Žilina - Praha hl. n. ... 19:43
IC 581 Ostravan Praha hl. n. - Karviná hl. n. ... 20:15

zdroj: Jízdní řád ČD, Šumperský a Jesenický deník


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 24.11.2006 (9:07)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Olomoucký


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
24.11.2006 (10:56)  
Osobně bych zastavování ve stanici Zábřeh na Moravě posuzoval v kontextu celého regionu Šumperska a Jesenicka. Jinak v současném GVD zde s výjimkou páru IC Hradčany žádné vlaky vyšší kvality nezstavují...
registrovaný uživatel lada 
24.11.2006 (10:45)  
Coze??? Nejdrive plky o tom, jak bude IC Manazer superrychly vlak zastavujici jen v Olomouci a Pardubicich a nakonec k tomu pridaji takovou s prominutim prdel (proti Kolinu a Hranicim) jako je Zabreh?
24.11.2006 (10:00)  
Spojení to sice bylo dlouhé, ale velmi pěkné. Zrušení s náhradou bych akceptoval, bohužel Sněžník žádná náhrada není (mizerná přípojová vazba z Prahy). Takže při cestě do Jeseníků jedině využít zastavení Pernera v Zábřehu...
24.11.2006 (9:52)  
"Umožní jim to nový spěšný vlak Sněžník, který bude jezdit v sobotu, neděli a v období jarních prázdnin na trase z Pardubic přes Ústí nad Orlicí a Letohrad do Hanušovic a zpět."

Jak se dá kulantně napsat, že ministerstvo dopravy nechalo zrušit léta existující přímé spojení Praha-Jeseník =(
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko