..: Počet vlakových spojů na Českolipsku se zvýší :..
cdČeskolipsko - Od neděle 10. prosince začnou platit nové jízdní řády ČD a cestující vlakem na území Českolipska čeká několik změn a novinek. Například na trati z Jedlové do Bakova nad Jizerou a zpět, která vede přes Nový Bor, Českou Lípu a Doksy, přibude od prosince několik spojů. "Za zmínku stojí především dva podvečerní rychlíky od Jedlové, které budou nově jezdit také o víkendu", uvádí Jaroslav Jirman, zástupce ředitele Odboru osobní dopravy a přepravy pro Liberecký kraj. Z České Lípy do Jedlové jezdí vlaky zatím zpravidla ve dvouhodinových intervalech. Od nového JŘ v úseku z České Lípy do Nového Boru budou vlaky jezdit přibližně každou hodinu. Novinkou na Českolipsku je i zkrácení přestupních časů ve stanici Česká Lípa. Ranní dopravu ze Svoru posílily České dráhy o "školní" vlak, který odsud vyjede v 7,10 a o sedm minut později z Nového Boru.

S více spoji mohou počítat také cestující ve směru na Doksy, a to především v odpoledních hodinách a také během letní sezony. O čtvrt hodiny později, přesně v 6:21 hodin, bude vyjíždět ranní vlak z Bakova nad Jizerou. Do stanice Česká Lípa však školáci a pracující jedoucí z Bezdězu, Oken, Doks, Jestřebí a dalších obcí v tomto směru, dorazí stejně jako doposud. "Do České Lípy jezdím každý všední den do práce ze zastávky Bělá pod Bezdězem město. Čeká se v několika stanicích na vlaky jedoucí opačným směrem pět až deset, někdy i patnáct minut, takže cesta trvá zbytečně dlouho. Raději proto volím autobus. Ale pokud tomu bude od prosince tak, jak je uvedeno v novém jízdním řádu, pak tuto změnu rád uvítám", říká Milan Klásek. Představitelé ČD také slibují, že s novým jízdním řádem se i v Libereckém kraji začnou objevovat novější a modernější vlaky.

zdroj: Českolipský deník


Payus Poslat mail autorovi | 16.11.2006 (22:11)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Liberecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Milynho  mail  
19.11.2006 (13:02)  
Hmm, skvělé : tak např. - rychlíky přes ČL již nebudou ani v jediném případě turnusově vedeny klasickými soupravami, z provozu se vytratí i Apolla 843, stěhujíc se z Dc do Lbc - mmch. každoroční absurdní a neúnavné přemisťování ř. 843 jistě leckomu leze krkem - vždyť jen zácvik fírů něco stojí. Opravdu se už "těším" na hydří záplavu.

K tomu Děčínu : minimálně 1 "klasapár" nechat mohli, s taktem by se to určitě sladit dalo. Dál - časové polohy příjezdů rychlíků do Dc v s:01(sudá hodina) je absolutně nevhodný pro dojíždění študáků (do Dc), je tedy nutné použít předcházející spoj, jedoucí z ČL již v 6:30 (místo nynějšího Valdštejna v 6.48, složeného Z 5 VELMI SLUŠNĚ NAPLNĚNÝCH VOZŮ) !!

A co se týče EC : další sabotáž : příjezd vlaků vyšší kvality (od Prahy) do Děčína je garantován v 57. minutu liché hodiny, kdežto lipské rychlíky odjíždějí o 6 min dříve ! S tím se přece něco udělat dá - mj. tú Děčín-Lípa má rezervy co se traťové Vmax týče a j. doba by se mohla klidně o trochu zkrátit ... atd. atd.
registrovaný uživatel ČD4ever  mail  
17.11.2006 (19:46)  
ČD dělají jednu dobrou věc za druhou........
17.11.2006 (19:21)  
Tak proč jste ho volili?
registrovaný uživatel zaosai  mail  
17.11.2006 (14:19)  
Koukám,že máme p.Šulce všichni velice rádi - jako osinu v pr..
registrovaný uživatel Karel  mail  
17.11.2006 (13:30)  
No já to myslel tak, že od Jedlový po Rumburk je to už Ústecký kraj. Kdyby o tom rozhodoval Liberec, tak věřím, že by ty přímé vozy jezdily do Rumburka denně. Jelikož o tom ale bohužel rozhoduje hejtman Šulc, tak se pro šluknovský výběžek v novém GVD spojení spíš zhorší. ...
17.11.2006 (11:57)  
Davy lidi přes Děčin opravdu nebudou, To že to nemá návaznost je kravina.ale je dobře, že to tam bude jezdit aspon priblizne kazdou hodinu.
Karel: no nevim jestli se Šulc hrabe i do cizích krajů, ale možný to je 8-D
registrovaný uživatel Kuzle 
17.11.2006 (4:24)  
uznavam, ze zase takovy davy to nebudou, ale co by posunuti o tech pet minut driv rozhazelo
registrovaný uživatel Marek Cerman  mail  
17.11.2006 (0:35)  
Už vidím ty davy lidstva používající vlak z Lípy do Prahy přes Děčín:-D
registrovaný uživatel Kuzle 
17.11.2006 (0:14)  
Hmmm, a to ze rychliky z Ceske Lipy do Decina prijizdi v xx:01 a EC z Decina odjizdi v xx:59, nikdo neresi. Rok od roku se to zhorsuje, takze nejake kvalitni spojeni do Prahy neexistuje, pritom by se to dalo stihnout za krasne dve hodiny deset minut. Pres Bakov to trva v prumeru dve hodiny ctyricet.
registrovaný uživatel Karel  mail  
16.11.2006 (22:33)  
Líbí se mi věta:"Za zmínku stojí především dva podvečerní rychlíky od Jedlové, které budou nově jezdit také o víkendu". Pravda je taková, že dříve R, nyní Sp vlaky 1810, 1815, 1814, 1817 nebudou už jezdit denně, ale jen so+ne, resp. pá-ne. Toto sice uvádí zástupce Libereckého kraje a to, že nebudou jezdit denně, má spíš na svědomí Ústecký hejtman.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko