..: Muž vyskočil z jedoucího vlaku :..
Ilustrační foto, ČDRokycany - S vážným zraněním hlavy skončil v pátek večer v rokycanské nemocnici muž, který na nádraží ve Zbirohu vyskočil z jedoucího rychlíku. Vlak, který mířil na Prahu, ve Zbirohu nestaví, ale nádražím projíždí sníženou rychlostí. Pasažéra po skoku zachytil vagon a částečně ho skalpoval na hlavě. "Muže, který i přes zranění komunikoval, lidé čekající na vlak odnesli mimo kolejiště do nádražní budovy, kam si pro něj přijela záchranka," řekl Právu mluvčí krajských hrasičů František Vaško.

zdroj: Novinky, ČTK


Payus Poslat mail autorovi | 20.10.2006 (20:50)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2      Zpráv na stránku:   
23.10.2006 (21:33)  
Nekde jsem tu cet, ze by sebevrah mel platit, pokud prezije. No, v Japonsku, kdyz sebevrah neprezije, poslou drahy fakturu jeho pozustalym. Proto pry se jezdi sebevrazdit casto do Tokya, kde za sebevrazdu na kolejich uctuji nizsi palky. Zdroj: myslim ze japonsko.net.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
22.10.2006 (17:39)  
Olda: no jasně, smajlík ;)
Jinak když už jsi načal historii pojmenování nádraží ve Zbirohu, tak si taky přisadím.

V době svého vzniku bylo nádraží v Pečkách jedním ze šestnácti v Čechách (údaj z roku 1845) a jmenovalo se Poděbrady, i když zmíněná obec je od něj vzdálena 9km. Až s dalším rozvojem železnice a vybudováním skutečné stanice v Poděbradech se pečecké nádraží přejmenovalo podle té vísky, u které stálo.
22.10.2006 (12:22)  
„V tom případě” prosím nahraďte „Podobně”, původně jsem chtěl napsat něco jiného.
22.10.2006 (12:19)  
Olda: V tom případě na tom byly do nedávna (a v podstatě i teď) Sokolnice (u Brna). Celá stanice se nachází v katastru obce Telnice, ale Sokolnice možná platily za dopravní obsluhu, místo Telnice (/Telnic). Teď se ta stanice jmenuje Sokolnice-Telnice a taky se plánovalo spojení až do centra Telnice a dále do Klobouk(/Klobouků)
registrovaný uživatel Olda_K  mail  
22.10.2006 (10:25)  
Chary - je tam smajlík.
Formulace "na nádraží ve Zbiroze" je pro místní úsměvná, protože nádraží "Zbiroh" se nachází v obci Kařez a na "Zbiroh" bylo pojmenováno v době budování železnice z "reklamních" důvodů, neboť zbirožští si nádraží mermomocí přáli.

editor nebo admin ŽP Chary  mail  
22.10.2006 (0:58)  
Olda: to, že se zastávka nebo stanice nenachází v bezprostřední blízkosti obce stejného jména není vůbec nic neobvyklého. U pokladny ti jízdenku do Zbiroha (nebo Zbirohu? já říkám Zbiroha jako Nymburka ;) prodají, stejně tak třeba do Tatec, i když daná zastávka je přesně napůl v polích mezi Tatcema a Milčicema. Stejně tak již zrušená zastávka Straky. Ze zastávky Syřenov je to spíš blíž z ceduli Nová Ves nad Popelkou než k Syřenovu, který je tak nějak stejně daleko jako Krsmol. Atd atd...
21.10.2006 (22:04)  
Přímo do města nikoli, katastrální mapu ovšem nemám. Nicméně dá se tam od stanice dojet občas celkem návazným autobusem :). Mimochodem, kdybychom použili starší tvar názvu, tak ve Zbirově už zní docela slušně, ne? V tomto případě lépe než ve Zbirovu :).
registrovaný uživatel Olda_K  mail  
21.10.2006 (16:50)  
Do Zbiroha přeci vůbec žádný vlak nejezdí. Koukněte se do mapy. :)
21.10.2006 (15:49)  
Včera jsem byl svědkem vyskočení člověka z vlaku - Os s odjezdem z Kolína v 18:01 ve Chvalticích. Vyskakující se na nástupišti několikrát překulil a pospíchal někam dále. Magor.
21.10.2006 (13:06)  
To comar - souhlasím až na to, že toho prostě sám není schopný, v chování a jednání lidí je hodně iracionality a představa, že vše co děláme je pod kontrolou našeho vědomí je mylná. Vina je často na okolí, které nezaznamená jeho volání o pomoc nebo to ani nechce vidět. To by ale bylo dlouhé povídání, kdo má zájem ať si najde v chytrých knížkách - třeba od Koukolíka.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko