..: Rozšíření a změny v IDS IREDO Rychnovsko :..

Hradec Králové - IDS IREDO oblast Rychnovsko byla od 1. 9. 2006 rozšířena do Chocně. Integrace se týká autobusové linky z Borohrádku a Kostelce nad Orlicí do Chocně a železniční tratě 020 v úseku Čermná nad Orlicí - Choceň. „Rozšíření integrace  do Chocně bylo poptáváno obcemi na trasách těchto linek.“ informuje Ing. Vladimír Záleský, jednatel krajské společnosti OREDO, která je organizátorem regionální dopravy v Královéhradeckém kraji.

Součástí změn bude také snížení některých cen v IREDO: „Pokud je přímá cesta kratší, než trasování železniční trati nebo autobusové linky, neměl by být cestující znevýhodněn a platit více. Proto bude zlevněna například relace z Hradce Králové do Bolehoště, Očelic, Opočna a Dobrušky. Jízdné zde zlevní o šest až sedm korun, například cena obyčejného jízdného IREDO z Dobrušky do Hradce Králové bude od září 39 korun.“ slibuje Denis Sitora, technolog společnosti OREDO, a pokračuje: „Dojde ke zlevnění i u dalších relací, například mezi Kostelcem nad Orlicí a Kvasinami bude jízdenka levnější o tři koruny, cena jízdenky bude 18 korun. Pravidelně dojíždějícím se v těchto relacích pochopitelně zlevní také časové jízdenky.“

Od 1. 9. 2006 dochází také ke změnám v autobusové dopravě. Došlo ke zrušení nevyužívaných autobusových spojů. Tyto spoje přepravovaly v průměru méně než jednoho cestujícího denně. Seznam zrušených spojů je uveden na internetových stránkách společnosti OREDO.

IDS IREDO Rychnovsko funguje od 1. 1. 2006 na území ohraničeném městy Týniště nad Orlicí, Ústí nad Orlicí, Žamberk a Dobruška. Na území IDS od spuštění došlo k navýšení počtu autobusových spojů o přiblžně 50 %. V současné době probíhá vyhodnocování efektivity systému a jeho následná optimalizace.

Zdroj: OREDO


Jiří Hovorka Poslat mail autorovi | 3.9.2006 (15:57)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Tarify

Další z regionu ČR Královéhradecký

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko